koufos kostas_Απομένουν μερικά 24ωρα για να ξεκινήσει την προετοιμασία της η εθνική ομάδα των ανδρών ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Ισπανία κι ο Κώστας Κουφός επέλεξε να μην φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο! Παρότι είχε αρχικά αποδεχθεί την σχετική πρόσκληση που του ‘χε γίνει από τον ομοσπονδιακό προπονητή Φώτη Κατσικάρη, ωστόσο στην πορεία δείχνει ότι βάζει σε προτεραιότητα την προετοιμασία του για τη νέα χρονιά στο ΝΒΑ κι όχι την εθνική ομάδα.

Μία απόφαση που σίγουρα έχει ενοχλήσει άπαντες στην ομοσπονδία, κάτι που φαίνεται κι από τις δηλώσεις του Κατσικάρη. “Εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα, ο μάνατζερ του Κουφού, αφού ο ίδιος ο παίκτης δεν είχε τη στοιχειώδη ευθιξία να με ενημερώσει άμεσα, μου τηλεφώνησε και μου ανακοίνωσε ότι ο Κουφός δε θέλει να έρθει στην Εθνική. Προτιμά να προετοιμαστεί με την ομάδα του για το μέλλον, δηλαδή θέτει ως προτεραιότητα τις ατομικές προπονήσεις από το να εκπροσωπήσει τη χώρα του σε ένα τόσο σημαντικό τουρνουά”, σχολίασε ο ομοσπονδιακός προπονητής, αφήνοντας σαφείς αιχμές και κατά του εκπροσώπου του παίκτη για τη στάση του: “Ο ίδιος μάνατζερ, ο κ. Μπουντογιάννης, είναι αυτός που προ ημερών μου ανακοίνωνε κομπάζοντας ότι με δικές του προσπάθειες ξεπεράστηκαν κάποια προβλήματα και θα γινόταν πραγματικότητα η σφοδρή επιθυμία του ίδιου και του Κουφού, να δώσει το παρών ο παίκτης στην Εθνική ομάδα. Εγώ έχω μάθει να μιλάω ειλικρινά με τους παίκτες μου και περιμένω το ίδιο και από αυτούς, όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις που υπήρξαν φέτος σχετικά με την Εθνική ομάδα. Ο Κουφός και ο Μπουντογιάννης δεν ανήκουν στην κατηγορία των ειλικρινών ανθρώπων και ο παίκτης αυτός δεν αξίζει να είναι στην Εθνική ομάδα“.

Η τελευταία φράση του Κατσικάρη δείχνει ότι πρόθεση των στελεχών της ομοσπονδίας είναι να κλείσουν για τα καλά την… πόρτα της εθνικής στον Κουφό και το μόνο που απομένει είναι να δούμε εάν θα το τηρήσουν κιόλας! Ή θα έχουμε και στην περίπτωση του Κουφού ανάλογες τακτικές που ακολουθήθηκαν με τους διεθνείς του Ολυμπιακού στην εθνική Νέων Ανδρών, που μπήκαν τελευταία στιγμή στην 12άδα. Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση η κατάσταση μοιάζει πιο ξεκάθαρη, καθώς υπάρχει η άρνηση του Κουφού στην πρόσκληση, αλλά… ποτέ δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να ξημερώσει!