“Έφυγε” ο επίτιμος αντιπρόεδρος της ΕΟΚ Μιχάλης Βιντζηλαίος

Ένας ακόμη άνθρωπος που είχε προσφέρει μεγάλο μέρος της ζωής του στο ελληνικό μπάσκετ “έφυγε”. Ο Μιχάλης Βιντζηλαίος, επίτιμος αντιπρόεδρος της ΕΟΚ “έφυγε” από τη ζωή στα 85 του, σκορπίζοντας τη θλίψη στην μπασκετική οικογένεια.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ για τον θάνατο του Μιχάλη Βιντζηλαίου αναφέρει:

“Το Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ, ο πρόεδρος Γιώργος Βασιλακόπουλος, αλλά και όλοι οι άνθρωποι που τον γνώρισαν και τον συναναστράφηκαν, πληροφορήθηκαν με οδύνη τον αιφνίδιο θάνατο του επίτιμου αντιπρόεδρου της ομοσπονδίας Μιχάλη Βιντζηλαίου.

Ο εκλιπών, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 85 ετών, έχοντας αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της στην ανιδιοτελή προσφορά του στο αγαπημένο του μπάσκετ. Το υπηρέτησε επί χρόνια από διάφορες θέσεις, τόσο στον αγαπημένο του Γυμναστικό Σύλλογο Αμαρουσίου, στην ΕΣΚΑ, κυρίως όμως στην Ελληνική ομοσπονδία, με μακρόχρονη θητεία που χαρακτηρίστηκε από την υπευθυνότητα και την σοβαρότητα που ανέκαθεν τον διέκριναν.

Ακόμα και μετά την αποχώρησή του από τις διοικητικές θέσεις, συνέχισε να ασχολείται με το άθλημα που σημάδεψε όλη του την ζωή, και στο οποίο πρόσφερε ουσιαστικές υπηρεσίες. Η απώλειά του, σημαίνει την απώλεια ενός πολύτιμου συνεργάτη μα πάνω απ’ όλα ενός καλού φίλου.

Το Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του και αποφάσισε την εκπροσώπησή του στην κηδεία του εκλιπόντος και την κατάθεση στεφανιού.

Πέραν αυτών αποφασίστηκε η τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του, σε όλους τους αγώνες εθνικών πρωταθλημάτων της ερχόμενης αγωνιστής”.

Ανακοίνωση για το χαμό του Μιχάλη Βιντζηλαίου εξέδωσε και η ΕΣΚΑ.

“Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό της Ε.Σ.Κ.Α εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια για τον χαμό του πρώτου Πρόεδρου της Ένωσης και επίτιμου αντιπροέδρου της Ε.Ο.Κ, ΜΙΧΑΛΗ ΒΙΝΤΖΗΛΑΙΟΥ. Ένας από τους σεμνότερους εργάτες και από τους κορυφαίους παράγοντες του χώρου της καλαθοσφαίρισης, που είχε συνδέσει το όνομα του με την ιστορία της Ε.Σ.Κ.Α αλλά και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Για όλους εμάς θα είναι φάρος που θα φωτίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ειδικότερα το μπάσκετ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Στην έκτακτη συνεδρίασή του το Δ.Σ.της Ε.Σ.Κ.Α αποφάσισε:

Να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία του
Να αποστείλει στεφάνι
Την ημέρα της κηδείας τα γραφεία της ΄Ενωσης να παραμείνουν κλειστά ως ένδειξη πένθους.
Να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες των πρωταθλημάτων της για δέκα ημέρες”.

.
Διαβάστε ακόμη…