Αισιόδοξος ο Καλάθης

calathes_ellada_slovenija_eurobasket2015Μία εβδομάδα απέμεινε για το πρώτο τεστ της Εθνικής με την Τουρκία και ο Νικ Καλάθης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας για την προσπάθεια της Ελλάδας να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νικ Καλάθη:

«Είναι τιμή να αγωνίζεσαι για την Εθνική Ομάδα κάθε καλοκαίρι. Έχουμε ένα μεγάλο στόχο μπροστά μας φέτος το καλοκαίρι, έχουμε το Προολυμπιακό Τουρνουά και θέλουμε να φτάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Φέτος το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο για εμάς, αλλά έχουμε μια καλή ομάδα για να διεκδικήσουμε την πρόκριση και ελπίζω πως στο τέλος του Προολυμπιακού Τουρνουά θα λέμε πως πετύχαμε το στόχο μας».

-Είδες αρκετά νέα πρόσωπα στη φετινή προετοιμασία ερχόμενος…

«Ναι… Όντως… Λείπουν κάποιοι γνώριμοι παίκτες, αλλά υπάρχει μια νέα γενιά. Υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί ξανά στην Εθνική Ανδρών σε επίσημα τουρνουά, κάποιοι ούτε καν σε φιλικούς αγώνες, οπότε έχουμε πολλά νέα πρόσωπα, που φέρνουν ενέργεια που πιστεύω πως θα μας βοηθήσει. Θα έχουμε καλή ομάδα. Θα είναι διαφορετικά, αλλά μόλις αρχίσουμε να παίζουμε μαζί και να γνωριζόμαστε καλύτερα πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε πολύ καλά».

-Θα δώσετε ένα μόνο φιλικό στην Ελλάδα με αντίπαλο την Τουρκία στις 23 Ιουνίου. Τι περιμένεις να δεις στο παρκέ, αλλά και στην εξέδρα;

«Οι φίλαθλοι πάντα μας στηρίζουν. Το έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια που έρχονται στα τουρνουά «Ακρόπολις Eurobank». Οπότε περιμένουμε να έρθει και φέτος αρκετός κόσμος να δει μια νέα ουσιαστικά ομάδα, νέα πρόσωπα, γιατί κι αυτοί θα ανυπομονούν να δουν τι θα παρουσιάσουμε. Παράλληλα, αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα, την Τουρκία που… ξέρει να παίζει. Έχουν κι αυτοί καλούς παίκτες και θα είναι ένας πολύ δυνατός αγώνας προετοιμασίας στο δρόμο μας για το Προολυμπιακό Τουρνουά».

-Πιστεύεις πως μπορούμε να τα καταφέρουμε να φτάσουμε ως το Ρίο;

«Πιστεύω πως ναι. Μόλις αρχίσαμε να παίζουμε όλοι μαζί και να γνωριζόμαστε αγωνιστικά. Θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι και ελπίζω να τα καταφέρουμε. Εννοείται πως σε τέτοια τουρνουά παίζει ρόλο και η τύχη, καθώς θα πρέπει να παίξουμε καλά συγκεκριμένες μέρες σε συγκεκριμένους αγώνες».