Ανακοίνωσε Καλύβα, πήρε Μάρουσιτς, Γκαβανόπουλο

Ο Πιερικός/Αρχέλαος άργησε, αλλά μέσα σε μία εβδομάδα κοντεύει να κλείσει το ρόστερ του! Η ομάδα της Κατερίνης προσέλαβε σήμερα τον Αστέριο Καλύβα για το πόστο του προπονητή και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινώσει και την απόκτηση του Νεκτάριου Μάρουσιτς, του Χρήστου Γκαβανόπουλου και του Νίκου Λυμπάρη.

Μετά τον Γιώργο Ασημάκη, οι «μελανόλευκοι» απέκτησαν τον Νίκο Λυμπάρη, ενώ το τελευταίο 24ωρο ήρθαν σε συμφωνία και με άλλους δύο παίκτες, τον Νεκτάριο Μάρουσιτς και τον Χρήστο Γκαβανόπουλο. Από εκεί και πέρα, απομακρύνεται η περίπτωση του Σίμου Ιωακειμίδη, ο οποίος ψάχνει ομάδα σε υψηλότερη κατηγορία.

Η ανακοίνωση για την πρόσληψη του Αστέριου Καλύβα:

«Ο γνωστός προπονητής Αστέριος Καλύβας είναι ο νέος κόουτς στον Πιερικό Αρχέλαο. Ήδη, με την ομάδα έκανε την πρώτη του προπόνηση στο νέο κλειστό γυμναστήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού και η προετοιμασία θα γίνεται σε καθημερινή βάση.

Για την ανάληψη των καθηκόντων του ο Αστέριος Καλύβας, που κατάγεται από τον Κολινδρό Πιερίας, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση του Πιερικού Αρχελάου για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Ελπίζω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των ανθρώπων οι οποίοι με εμπιστεύτηκαν και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ο νέος προπονητής της ιστορικής ομάδας του Πιερικού Αρχελάου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977. Το 2010-11 ήταν βοηθός προπονητή στον ΚΑΟΔ Δράμας, χρονιά που η ομάδα ανέβηκε στην Α2, το 2009-10 στην Αναγέννηση – Φλόγα (Β΄ εθνική), το 2008-9 στην ομάδα του ICBS (A2) και το 2007-8 μέλος του τεχνικού τιμ του ΑΜΣ Πανοράματος.

Το 2010 παρακολούθησε το σεμινάριο Euroleague on-line clinic (coaches Reneses, Messina), το 2009 το International clinic Thessaloniki 2009 (coaches Frank, Pascual , Markopoulos, Boniccioli) και το 2007 το Euroleague Final Four Clinic (coaches Blatt, Hernantez, Ivanovic, Zouros)».