Β΄Εθνική (Νότος) / 21η αγωνιστική: Η προαναγγελία

kimi-farosΤο μεγάλο ντέρμπι της Β’ Εθνικής, μεταξύ των ομάδων με τα μεγαλύτερα μπάτζετ στην κατηγορία, ξεχωρίζει φυσικά αυτή την Κυριακή. Τι κι αν μοιάζουν όλα να έχουν κριθεί όσον αφορά την πρώτη και τη δεύτερη θέση στο νότιο όμιλο… Η μονομαχία του Φάρου και του ΓΣ Κύμης στο Κερατσίνι επισκιάζει την υπόλοιπη αγωνιστική δραστηριότητα στην 21η αγωνιστική της Β’ Εθνικής. Παρακάτω διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα, καθώς και μερικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για τον κάθε αγώνα…

ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΓΣ ΚΥΜΗΣ (“Π. Νικολαΐδης”, 17:00 / Διαιτητές: Διαμαντής-Δημόπουλος)

Απρόσμενη ήττα στο Χολαργό γνώρισε την προηγούμενη Κυριακή ο Φάρος, βλέποντας ουσιαστικά τις ελπίδες του για την πρώτη θέση να εξανεμίζονται. Στην έδρα του πάντως ο Φάρος έχει απολογισμό 10-0, με όλες τις νίκες να έχουν σημειωθεί με διαφορές μεγαλύτερες από 8 πόντους… Ακριβώς 113 ημέρες έχουν περάσει από την τελευταία ήττα της Κύμης, η οποία έχει φτάσει αισίως τις 11 σερί νίκες, με τις 9 εξ αυτών να έχουν επιτευχθεί με διψήφια διαφορά πόντων. Η Κύμη είχε νικήσει στον 1ο γύρο με 78-70.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ (“Γ. Στεφανόπουλος”, 17:00 / Διαιτητές: Ξάνθος-Ζάχαρης)

Υστερα από διαδοχικές ήττες με διψήφια διαφορά πόντων, το Περιστέρι επέστρεψε στις νίκες την περασμένη εβδομάδα, σπάζοντας παράλληλα ένα σερί τριών ηττών μακριά από το γήπεδο του… Φορμαρισμένο είναι το τελευταίο διάστημα το Ηράκλειο, που τρέχει για πρώτη φορά στη σεζόν σερί τριών νικών και απομακρύνθηκε από τη ζώνη του υποβιβασμού… Το Περιστέρι είχε νικήσει μέσα στην Κρήτη με 69-62 στον 1ο γύρο.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ-ΠΑΠΑΓΟΣ (Ν. Ερυθραίας, 17:00 / Διαιτητές: Αποστολίδης-Ραχιώτης)

Από τη δεύτερη ήττα του σε 7 αγώνες στον 2ο γύρο (στο Ηράκλειο) προέρχεται ο Πανερυθραϊκός, που έχει πάντως 8-2 στο γήπεδο του… Με νίκη ο Παπάγος θα μπει για τα καλά στο κυνήγι της 3ης θέσης, την οποία διεκδικούν ουσιαστικά τέσσερις ομάδες (συμπεριλαμβανομένου και του Πανερυθραϊκού, οι οποίες απέχουν ένα βαθμό μεταξύ τους)… Οι “Στρατηγοί” είχαν νικήσει εύκολα στον 1ο γύρο 92-69.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Νίκαιας, 17:00 / Διαιτητές: Παπαφωτίου-Κάρδαρης)

Με νέους προπονητές θα παρουσιαστούν και οι δύο ομάδες, μετά την απομάκρυνση του Νίκου Καραγιάννη από τον Ιωνικό (και την προώθηση του Γιάννη Μάνου ως πρώτου) και την αντικατάσταση του Γιώργου Ζάχου από τον Σπύρο Σταθούλη στην Αγία Παρασκευή… Από δύο σερί ήττες προέρχεται ο Ιωνικός και από τρεις η Αγία Παρασκευή… Στον 1ο γύρο οι Νικαιώτες είχαν νικήσει μέσα στο Κοντόπευκο με 78-68.

ΑΜΥΝΤΑΣ-ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Υμηττού, 17:00 / Διαιτητές: Παπαδόπουλος Θ.-Ελευθεριάδης)

Στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα στρογγυλοκάθισε την περασμένη εβδομάδα ο Αμύντας μετά τη δεύτερη σερί νίκη επί του Αμαρουσίου… Τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του έχει ο Φιλαθλητικός, που έχει σωθεί ουσιαστικά. Η ομάδα του Ζωγράφου έχει νικήσει πάντως μόνο τον Παπάγο από τις επτά ομάδες που βρίσκονται πάνω από αυτήν στη βαθμολογία (σε 9 αγώνες συνολικά)… Στον 1ο γύρο ο Αμύντας είχε νικήσει 70-68 στο κλειστό του Ζωγράφου.

ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΔΟΥΚΑΣ (Εσπέρου, 17:00 / Διαιτητές: Αναγνώστου-Μπούκας)

Μονόπλευρο είναι το ενδιαφέρον στην Καλλιθέα, αφού ο Ίκαρος μετράει 11 συνεχόμενες ήττες και επί της ουσίας έχει υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική… Ο Δούκας, από την άλλη, βρίσκεται κι αυτός σε δυσχερή θέση μετά την 6η σερί ήττα που υπέστη από το Περιστέρι, όντας ένα βαθμό πίσω από την ΚΑΠ και με μειονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας… Στον 1ο γύρο ο Δούκας είχε νικήσει τον Ικαρο 79-72.

ΜΑΡΟΥΣΙ-ΧΟΛΑΡΓΟΣ (Αμαρουσίου, 17:00 / Διαιτητές: Θεοδωρόπουλος-Τσαχάκης)

Μη αναστρέψιμη μοιάζει η κατάσταση στο Μαρούσι, το οποίο μετράει 8 ήττες στις τελευταίες 9 αγωνιστικές και απέχει τρεις βαθμούς από τις θέσεις της παραμονής… Σε ανάλογη θέση βρισκόταν μέχρι πριν από τρεις εβδομάδες και ο Χολαργός, ωστόσο έκτοτε έχει πετύχει τρεις σερί νίκες (με πιο εντυπωσιακή αυτή της περασμένης εβδομάδας επί του Φάρου), κι ενώ μετρούσε μόνο τρεις συνολικά στις πρώτες 17 αγωνιστικές!