galis_nick_euro_u18Ο Νίκος Γκάλης, ο Νίκος Ζήσης, ο Σωτήρης Νίνης αλλά και πολλοί ακόμη επώνυμοι έσπευσαν να συγχαρούν τους “χρυσούς” έφηβους για την επιτυχία τους. Μία επιτυχία που την χρειαζόταν όχι μόνο το ελληνικό μπάσκετ, αλλά όλη η Ελλάδα…

“Μπράβο στα νέα παιδιά του Ελληνικού μπάσκετ. Παιζοντας με ψυχη κερδισαν πανάξια την πρωτια στην Ευρώπη. Και έπεται και συνέχεια. Οι επιτυχιες του ελληνικού μπάσκετ δεν έχουν τελειωμό. Την σκυτάλη παίρνουν οι άντρες στο Eurobasket που πιστεύω θα έχουν πετυχημένη παρουσία”, αναφέρει ο Νίκος Γκάλης στο μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ενώ ο Νίκος Ζήσης έστειλε το μήνυμά του μέσω twitter. “Μπράβο σε όλα τα παιδιά και τους προπονητές της Εθνικής Εφήβων! Μακ κάνατε υπερήφανους!”, έγραψε ο διεθνής πλέι μέικερ, ενώ ο Βλάντο Γιάνκοβιτς πόσταρε μία φωτογραφία με τους “μικρούς” να πανηγυρίζουν με το χρυσό στο στήθος.

sotiris ninis

Τα εύσημά του έστειλε μέσω twitter κι ο Σωτήρης Νίνης, δείχνοντας έτσι ότι ποδόσφαιρο και μπάσκετ δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε, σε αντίθεση μ΄ ότι θέλουν κάποιοι να πιστεύουν… “Συγχαρητήρια στην Εθνική Ομάδα Νέων… μας κάνανε υπερήφανους”, γράφει στο “τιτίβισμά” του.
nikos zisis_euro_u18
Συγχαρητήρια δήλωση υπήρξε με το τέλος της αναμέτρησης κι από τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρο Κοντονή: «Για μία ακόμη φορά ο ελληνικός αθλητισμός βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης. Η εθνική ομάδα μπάσκετ των εφήβων με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μας γέμισε χαρά και απέδειξε ότι με συστηματική δουλειά και επίμονη προσπάθεια μπορούμε να επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το μπάσκετ διατηρεί την εξαιρετική παράδοση που έχει επί σειρά δεκαετιών συνεχίζοντας τις διακρίσεις σε κάθε επίπεδο. Θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές και τους προπονητές τους».

Συγχαρητήρια από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον υπηρεσιακό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελο Μεϊμαράκη στους “χρυσούς” διεθνείς…

“Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Εφήβων του μπάσκετ, τον προπονητή Ηλία Παπαθεοδώρου και τον πολυτιμότερο παίκτη της διοργάνωσης Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στον Βόλο. Συγχαρητήρια αξίζουν, επίσης, και στη φιναλίστ Τουρκία, καθώς και σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στη διοργάνωση. Η νέα μεγάλη επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ δίνει χαρά και συγκίνηση σε έναν ολόκληρο λαό, αποδεικνύοντας ότι η συλλογικότητα, η πίστη στον στόχο και η αυταπάρνηση είναι συστατικά που οδηγούν σε τέτοιες μεγάλες στιγμές. Η χαρά μας για την σημερινή επιτυχία, είναι ευχή για τη μεγάλη πρόκληση της Εθνικής μας Ομάδας Ανδρών, που τον προσεχή Σεπτέμβρη θα δώσει τη δική της μάχη στο Ευρωμπάσκετ” τόνισε ο Πρωθυπουργός, ενώ η δήλωση του κ. Μεϊμαράκη αναφέρει: “Η Εθνική μας Ομάδα Εφήβων του μπάσκετ, σήκωσε την Ελληνική σημαία ψηλά, μας έκανε όλους υπερήφανους. Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε από την καρδιά μας! Τα θερμότερα συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την απίστευτη ανατροπή, σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία”.