Βύθισε στο πένθος το ελληνικό μπάσκετ ο θάνατος του Δημήτρη Γκίμα…

Η είδηση “έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία”, βυθίζοντας στο πένθος το ελληνικό μπάσκετ. Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Δημήτρη Γκίμα έχουν ήδη εκφράσει αρκετοί σύλλογοι απ’ όλη την επικράτεια, καθώς ήταν ιδιαιτέρως αγαπητός.

ΣΕΠΚ
Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης και ο πρόεδρος, Παναγιώτης Γιαννάκης, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Δημήτρη Γκίμα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή. Ο αδόκητος χαμός του 55χρονου τεχνικού βυθίζει στο πένθος την αθλητική κοινότητα της χώρας.

Ο εκλιπών είχε διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠΚ, ήταν ένα από τα εξέχοντα μέλη του Συνδέσμου κι από τους ανθρώπους που συνέβαλαν σημαντικά στην άνθηση του αθλήματος στη Βέροια.

ΑΣ Μακεδονικός
Φτωχότερο το μπάσκετ από σήμερα μετά την απώλεια ενός πολυ σημαντικού ανθρώπου του προπονητή Δημήτρη Γκίμα !
Ο Α.Σ.Μακεδονικός εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και στον σύλλογο Φιλλιπο Βέροιας που τόσο ένδοξα τίμησε όλα αυτά τα χρόνια.
Καλό ταξίδι Coach …..

ΑΟΚ Βέροιας
Το ΔΣ του ΑΟΚ Βέροιας εκφράζει την μεγάλη του θλίψη για τον απροσδόκητο χαμό του Δημήτρη Γκιμα !
Καλό ταξιδι κοουτς!

ΣΑΑΚ Ανατόλια
O ΣΑΑΚ Ανατόλια εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον αδόκητο χαμό του Δημήτρη Γκίμα. Ο κόουτς Γκίμας εκτός απο την τεράστια προσφορά του στο Βεροιώτικο μπάσκετ ξεχώριζε για το ήθος του και ειχε καταφέρει στα χρόνια παρουσίας του στους αγωνιστικούς χώρους να μας κάνει να τον αισθανόμαστε φίλο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στην μπασκετική οικογένεια του Φιλίππου Βέροιας…

ΑΣ Καρδίτσας
Ο Α.Σ.Καρδίτσας KSD εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια και τη βαθύτατη οδύνη των μελών του, για τον άδικο χαμό του προπονητή Δημήτρη Γκίμα. Ενός γνήσιου και αφοσιωμένου ανθρώπου, που πρόσφερε τα μέγιστα στο ελληνικό μπάσκετ και στο Φίλιππο Βέροιας, με την ιστορία του οποίου ταύτισε όσο κανείς άλλος το όνομά του.
Ο αγώνας Α.Σ.Καρδίτσας KSD – Φίλιππος Βέροιας για την 21η αγωνιστική της Α2 Εθνικής στις 7 Μαρτίου 2020, έμελλε να είναι ο τελευταίος του αγώνας στον πάγκο της αγαπημένης του ομάδας…
Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και στο φίλο σωματείο του Φίλιππου Βέροιας FILIPPOS BC.

Ίκαροι Τρικάλων
Λένε ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν όταν σταματήσεις να τους θυμάσαι…
Πως μπορείς όμως να λησμονήσεις έναν άνθρωπο με τον οποίο είχες σχεδόν καθημερινή επαφή μαζί του;;;
Ο Δημήτρης Γκίμας, ήταν φίλος, συνεργάτης, συναγωνιστής, “αντίπαλος” μα πάνω απ’ όλα ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στον χώρο του μπάσκετ.
Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους και στους φίλους του Δημήτρη και να ευχηθώ, ο Φίλιππος Βέροιας, το αγαπημένο του “παιδί” στο άθλημα που υπηρέτησε, να τον κάνει υπερήφανο οπότε το παρακολουθεί από ψηλά.
Καλό ταξίδι, Δημήτρη… Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει…
Ο πρόεδρος των Ικάρων Τρικάλων
Κώστας Σκρέτας

Χαρίλαος Τρικούπης
Σύσσωμη η οικογένεια του Γ. Σ. Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια τόσο στους οικείους του όσο και στην ομάδα του, το Φίλιππο Βέροιας, για τον αιφνίδιο χαμό του Δημήτρη Γκίμα.
Είναι από τις στιγμές που θες αυτό που ακούς να μην είναι αλήθεια.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Καλό ταξίδι κόουτς.

Απόλλων Πατρών
Το Διοικητικά Συμβούλιο Α.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ στο άκουσμα του θανάτου του Δημήτρη Γκίμα, προπονητή του Φιλίππου Βέροιας, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει δημόσια τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του καθώς και στην ομάδα του Φιλίππου Βέροιας. Κουράγιο είναι το μοναδικό που μπορεί να λεχθεί στο άκουσμα της απρόσμενης απώλειας του.

Καλό Παράδεισο Δημήτρη Γκίμα.

Μαρούσι
Το Δ.Σ. και η Επιτροπή Καλαθοσφαίρισης του Γ.Σ.Αμαρουσίου εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κόουτς Δημήτρη Γκίμα, που τόσο ξαφνικά έφυγε από τη ζωή, καθώς και στην οικογένεια του Φίλιππου Βέροιας, που τόσο αγαπούσε.

Είναι επιπρόσθετα ακόμα πιο οδυνηρό, για εμάς τους διαχρονικά λάτρεις της καλαθοσφαίρισης και του αγνού ερασιτεχνικού αθλητισμού, να χάνονται σε τόσο μικρή και γόνιμη ηλικία εργάτες του αθλήματος που αγαπάμε όπως ήταν ο Δημήτρης Γκίμας.

Ας είναι ελαφύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Γ.Σ.Αμαρουσίου

Εσπερος Λαμίας
Το Διοικητικό Συμβούλιο ,οι προπονητές και οι αθλητές του Έσπερος ΓΣ Λαμίας,
εκφράζουν την οδύνη τους, για την αναπάντεχη απώλεια του φίλου Δημήτρη
ΓΚΙΜΑ, ο οποίος διετέλεσε για σειρά ετών, προπονητής της ομάδας
καλαθοσφαίρισης του Φιλίππου Βέροιας 
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.
Καλό σου ταξίδι Δημήτρη.
Το Δ.Σ. του ΕΣΠΕΡΟΣ ΓΣ ΛΑΜΙΑΣ

Προμηθέας Πατρών
Τα μέλη του ΔΣ του Αθλητικού Συλλόγου Προμηθέα Πατρών -και προσωπικά ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Ευάγγγελος Λιόλιος- εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Δημήτρη Γκίμα, καθώς και στην Οικογένεια του Φίλιππου Βέροιας για τη βαριά κι εντελώς απρόσμενη απώλεια τουςΟ εκλιπών υπηρέτησε τον μπάσκετ και ιδιαίτερα τον Φίλιππο Βέροιας ως αθλητής και προπονητής με αυθεντικό πάθος, σπάνιο αθλητικό ήθος και ιδιαίτερη αγάπη. Όταν συναντηθήκαμε ως αντίπαλοι στην Α2 Εθνική (2015-16), αλλά και πρόσφατα με αφορμή τις κοινές τηλεπροπονήσεις των Ακαδημιών των 2 ομάδων μάς εντυπωσίασε η πηγαία αυθεντικότητα, η άοκνη μαχητικότητα και η μοναδική αγάπη για την ομάδα του, το Φίλιππο Βέροιας, αυτού του αληθινού εργάτη του αθλήματος.

Το κενό τέτοιων ανθρώπων είναι βαρύ και δυσαναπλήρωτο για όλους όσους αγαπούν το ελληνικό μπάσκετ.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Εθνικός
Η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος μπάσκετ του Εθνικού εκφράζει την θλίψη και την οδύνη της για τον ξαφνικό χαμό του Δημήτρη Γκίμα.

Ο Δημήτρης Γκίμας ήταν ένας από τους καλύτερους ανθρώπους στον χώρο του μπάσκετ και χαιρόσουν να τον έχεις αντίπαλο.

Πάνω από όλα, όμως, ήταν ένας φίλος, τον οποίο δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Καλό ταξίδι Κόουτς!!!

ΠΣΑΚ
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών εκφράζει τα θερμά του Συλλυπητήρια για το «χαμό» του Δημήτρη Γκίμα.
Το ελληνικό μπασκετ θρηνεί την «απώλεια» ενός τεράστιου εργάτη, ο οποίος είχε συνδέσει το όνομα του με την Βέροια.
Τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής άφησε το στίγμα του και όσοι τον γνώρισαν, μιλούν με τα καλύτερα λόγια και δεν μπορούν να πιστέψουν πως «έφυγε» μόλις στα 55 του χρόνια.

Ολυμπιακός Βόλου
«Συντετριμμένη η οικογένεια του μπάσκετ αποχαιρετά τον προπονητή του Φίλιππου Βέροιας, Δημήτριου Γκίμα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών.
Ο εκλιπών είχε αγωνιστεί επί μία πενταετία και με την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου και συγκεκριμένα από το 1994 μέχρι και το 1999, όταν οι ερυθρόλευκοι συμμετείχαν στη Β’ Εθνική κατηγορία και ανέπτυξε ισχυρούς δεσμούς με την πόλη του Βόλου. Η Διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 και η Διοικούσα Επιτροπή Καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού Βόλου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ομάδα του Φίλιππου Βέροιας».

Νίκη Βόλου
«Πραγματικό σοκ προκάλεσε η είδηση του ξαφνικού χαμού του προπονητή του Φιλίππου Βέροιας, Δημήτρη Γκίμα. Ο coach Γκίμας υπήρξε ένας τίμιος και γνήσιος άνθρωπος με τεράστια αγάπη για το μπάσκετ, υπήρξε η σημαία του μπάσκετ στην πόλη της Βέροιας και για εμάς στην Δ.Ε. της Νίκης Βόλου ένας πραγματικός φίλος. Εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι, coach…».

Αετοί Βέροιας
Η είδηση του αδόκητου χαμού του Δημήτρη Γκίμα μας συγκλόνισε…
Η διοίκηση των Αετών Βέροιας και προσωπικά ο πρόεδρος της ομάδας, Σίμος Γαβριηλίδης εκφράζεουν τη βαθιά τους οδύνη για την απώλεια ενός θιασώτη του μπάσκετ και ενός ανθρώπου που άφησε την παρακαταθήκη του στους νεότερους.
Είναι σοκαριστικό για όλους όσους ζουν και δρουν μπασκετικά στην πόλη… Και μόνο στην ιδέα πως δεν θα δούμε ξανά τον Δημήτρη στο παρκέ, φαντάζει ουτοπία…
Κουράγιο και δύναμη στους οικείους του, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…

ΚΑΕ Ηρακλής
Το Μπάσκετ έμεινε σήμερα φτωχότερο.
Η απώλεια του Δημήτρη Γκίμα είναι απίστευτη για όλους μας! Ο ΗΡΑΚΛΗΣ αποχαιρετά με οδύνη έναν αληθινό φίλο, έναν μαχητή του μπάσκετ, ένα παλικάρι…
Στα δύσκολα μας χρόνια ο Δημήτρης ήταν άξιος αντίπαλος, αλλα και συνάμα συμπολεμιστής, πάντα με σεβασμό, πάντα με αξιοπρέπεια.
Καλο ταξίδι, κόουτς, συλλυπητήρια στην οικογένεια και στον Σύλλογο σου, τον Φίλιππο Βέροιας…

ΑΟ Αγρινίου
“Η πιο θλιβερή είδηση που μπορούσα να ακούσω σήμερα. Ένας άνθρωπος που είχε συνδέσει το όνομα του με το βεροιωτικο μπάσκετ, ένας άνθρωπος που η ζωή του ήταν το μπάσκετ, έναν άνθρωπο που έχουμε παίξει τα τελευταία 4 χρόνια μεγάλα ντέρμπι με ένταση, με τσακωμούς με με με
Σήμερα το μπάσκετ πραγματικα θρηνεί το χαμό ενός εθελοντή της πορτοκαλί
Κουράγιο στους οικείους του
Κουράγιο στην οικογένεια του Φίλιππου Βέροιας
Καλό ταξίδι coach”, αναφέρει σε δημοσίευσή του στο προσωπικό του προφίλ, ο πρόεδρος του συλλόγου Περικλής Γερμανός.

Παγκράτι
Η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος μπάσκετ του Εθνικού εκφράζει την θλίψη και την οδύνη της για τον ξαφνικό χαμό του Δημήτρη Γκίμα.

Ο Δημήτρης Γκίμας ήταν ένας από τους καλύτερους ανθρώπους στον χώρο του μπάσκετ και χαιρόσουν να τον έχεις αντίπαλο.

Πάνω από όλα, όμως, ήταν ένας φίλος, τον οποίο δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Καλό ταξίδι Κόουτς!!!

Ικαροι Σερρών
Καλό ταξίδι coach Γκίμα

Σε ηλικία 55 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο προπονητής του Φίλιππου Βέροιας, Δημήτρης Γκίμας.

Όλοι στον χώρο του μπάσκετ σοκαριστηκαμε από τον αναπάντεχο χαμό του έμπειρου προπονητή (ανεύρυσμα) , για τον οποίο όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια.

Ως Ίκαροι εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους του Δημήτρη Γκίμα.