Γιαννάκης: “Το Ηράκλειο και η Κρήτη, έχει πολύ περισσότερα να δώσει στο μπάσκετ”

Εδώ και μερικά 24ωρα ο ΟΦΗ και ο Παναγιώτης Γιαννάκης επισημοποίησαν τη συνεργασία τους, η οποία όπως είχε γίνει γνωστό έχει τριετή διάρκεια και στοχεύει στην συνδιοργάνωση μπασκετικού camp αθλητών στο Ηράκλειο. Οι κρητικοί παρουσίασαν επίσημα σε ξενοδοχείο της πόλης το “Δράκο”, ο οποίος ανέλυσε τους λόγους που απάντησε θετικά στην πρόταση που του έγινε από τον Συμμεών Καμπάκα.

“Το Ηράκλειο και η Κρήτη, έχει πολύ περισσότερα να δώσει στο μπάσκετ”, τόνισε ο Παναγιώτης Γιαννάκης και αιτιολόγησε τη θέση του λέγοντας πως “οι άνθρωποι είναι μαχητές και νομίζω ότι μέσα από αυτά τα κάμπ και τις ιδέες που θα δώσουμε στα παιδιά, θα καταλάβουν πως πρέπει να σέβονται το σώμα τους, να αγαπάνε τον αντίπαλο τους και να σέβονται τον συμπαίκτη και να τον παρακινούν να γίνουν καλύτεροι”. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ανέφερε ακόμη ότι “αν κάποιος αγαπάει το μπάσκετ πρέπει να έχει ανοιχτά τα αυτιά του και τα μάτια του για να γίνει καλύτερος. Ο συναγωνισμός βοηθάει. Θα βρεθούμε όλοι παρέα, ώστε να ανταλλάξουμε σκέψεις και ιδέες. Θα κάνουμε τα παιδιά που βλέπουν βουνά τους αντιπάλους τους, να καταλάβουν ότι το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση και πάθος. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και όταν χάνεις να μην απογοητεύεσαι. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορείς να πετύχεις”. Και κατέληξε λέγοντας ότι “δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να καταφέρει κάποιος. Μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο, αλλά η μάχη με την καθημερινότητα θα του κάνει ξεχωριστό. Δεν υπάρχει αντίπαλος που δεν μπορείς να τον κερδίσεις”.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννης Δανδάλης, χαρακτήρισε τιμή για τον ΟΦΗ τη συνεργασία με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και ευχήθηκε να είναι πολυετής. Όπως είπε “… είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά για μας η έναρξη αυτής της συνεργασίας. Είναι πολύ σημαντικό για το σωματείο και το μπάσκετ όλης της Κρήτης, να βρίσκεται ανάμεσα μας ο θρύλος του μπάσκετ. Το πάθος ήταν πάντα αυτό που κυριαρχούσε στον Παναγιώτη Γιαννάκη. Στόχος μας μέσα από μικρά παιδιά να δούμε ένα καλύτερο μέλλον για το μπάσκετ της Κρήτης. Πάντα έλεγα ότι σωματείο που δεν έχει οργανωμένες ακαδημίες δεν έχει μέλλον. Ευχαριστώ τον Παν. Γιαννάκη για την παρουσία του εδώ και πιστεύω θα πάμε για μια σχέση ετών”.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της επιτροπής μπάσκετ του ΟΦΗ, Συμμεών Καμπάκας, ανέφερε ότι “… αυτό που μας παρακίνησε για να κάνουμε ένα όνειρο πραγματικότητα, ήταν η ίδια η μορφή του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο ΟΦΗ και η επιτροπή μπάσκετ κάνει μια κίνηση για τα παιδιά που είναι από την Κρήτη, ώστε να έχουν και αυτά τις ίδιες ευκαιρίες, με παιδιά, άλλων περιοχών. Μέσα από τα κάμπ αυτά τα παιδιά θα πάρουν σπουδαίες εμπειρίες. Το ίδιο και εμείς που θα δουλέψουμε με τον κ. Γιαννάκη για αυτό το σκοπό. Καλούμε όλα τα σωματεία της Κρήτης να συμμετάσχουν και όλα τα παιδιά, όχι μόνο τα παιδιά του ΟΦΗ. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι αυτό που κάνουμε είναι για όλα τα παιδιά της Κρήτης. Ευχαριστώ τον κ. Γιαννάκη που συνεργάζεται μαζί μας και να του υποσχεθώ ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, ώστε αυτή η συνεργασία να διαρκέσει”.

Τον Παναγιώτη Γιαννάκη καλωσόρισαν στο Ηράκλειο για τη συνεργασία τους με τον ΟΦΗ, ο προπονητής της ανδρικής ομάδας Βασίλης Ράλλης και ο υπέυθυνος της ακαδημίας μπάσκετ του ΟΦΗ Γιάννης Κόκκινος. Ενώ εκ μέρους του δήμου Ηρακλείου, ο Κώστας Βαρδαβάς, ανέφερε για τη συνεργασία του ΟΦΗ με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ότι “… κάθε τι που συμβαίνει στον αθλητισμό ενδιαφέρει το Δήμο Ηρακλείου. Πόσο μάλλον μια συνεργασία με μια εμβληματική μορφή του ευρωπαικού μπάσκετ. Η ψυχή και η καρδιά του Ελληνικού μπάσκετ με το μεγαλύτερο σύλλογο της Κρήτης στο σύνολο των αθλημάτων, ένα ισχυρό όνομα όπως είναι ο ΟΦΗ”

Η τριετής συνεργασία του Ερασιτέχνη ΟΦΗ και το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου με τον Παναγιώτη Γιαννάκη θα ξεκινήσει με το πρώτο κάμπ, που θα γίνει από τις 2-7 Ιουλίου στο Ηράκλειο και θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Βαρδινογιάννειου αθλητικού κέντρου, στα ανοιχτά γήπεδα της Εφόδου και στο κλειστό γυμναστήριο του ΤΕΙ Κρήτης.

.
Διαβάστε ακόμη…