Γ. Βασιλακόπουλος: «Η επιλογή του Ολυμπιακού βλάπτει τις εθνικές ομάδες»!

vasilakopoulos-giorgos«Φουντώνει» και πάλι η κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στην ΕΟΚ και την ΚΑΕ Ολυμπιακός, μετά τη δριμεία επίθεση του προέδρου της ομοσπονδίας Γιώργου Βασιλακόπουλου κατά των Πειραιωτών. Ο Βασιλακόπουλος μιλώντας σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης ήταν ιδιαίτερα «καυστικός» για τη στάση του Ολυμπιακού στο θέμα των ασφαλιστηρίων των συμβολαίων των διεθνών, τονίζοντας μάλιστα ότι «…η επιλογή της ΚΑΕ Ολυμπιακός βλάπτει σοβαρά την υγεία των εθνικών Νέων και Ανδρών», αλλά και πως «…πρόθεση της ΚΑΕ Ολυμπιακός να γκρεμίσει πάση θυσία την ΕΟΚ», ενώ δεν έκρυψε τους φόβους του ότι μπορεί να διαταραχθεί και πάλι το κλίμα στις εθνικές ομάδες!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στην εφημερίδα Metrosport:
«Το κλίμα είναι εξαιρετικό. Όλοι οι διεθνείς είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Υπάρχει ενθουσιασμός κι αισιοδοξία. Πάθος και δύναμη… Το ξεκίνημα της προετοιμασίας είναι ιδανικό, αλλά…», ήταν τα πρώτα του λόγια.

– Εσείς φοβάστε; Τι σας φοβίζει;
«Τυχόν διαταραχή αυτού του κλίματος. Δεν είδατε τι γινόταν μέχρι και την τελευταία στιγμή; Παράξενα πράγματα. Περίεργα. Λένε πολλοί: Ύποπτα πράγματα. Να διαφωνήσω μαζί τους;».

– Πώς εξηγείτε εσείς την αναταραχή στις εθνικές ομάδες;
«Με την πρόθεση της ΚΑΕ Ολυμπιακός να γκρεμίσει πάση θυσία την ΕΟΚ. Και στο βωμό της θυσίας έβαλε και τις εθνικές ομάδες. Είναι απαράδεκτη αυτή η επιλογή της. Βλάπτει σοβαρά την υγεία των εθνικών Νέων και Ανδρών η επιλογή της ΚΑΕ Ολυμπιακός».

-Ήλεγξαν τελικά, τα ασφαλιστήρια των διεθνών οι εκπρόσωποι της ΚΑΕ Ολυμπιακός;
«Βεβαίως. Και μάλιστα, δύο φορές. Γιατί δύο φορές; Ρωτήστε τους. Δεν είναι αλήθεια ότι την πρώτη φορά ήλεγξαν μόνον των παικτών τους στην εθνική Νέων. Ήλεγξαν και των παικτών τους στην εθνική Ανδρών».

– Ουσιαστικά δεν ήλεγξαν την ΕΟΚ. Την FIBA ήλεγξαν. Ή κάνουμε λάθος;
«Ορθά μιλάτε. Τα ασφαλιστήρια είναι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός αυτήν ελέγχει. Μέσα στο μένος της όμως κατά της ΕΟΚ δεν αντιλαμβάνεται ποιόν και πώς ελέγχει. Δημιουργήθηκε θέμα μέχρι και στην Μπαρτσελόνα».

– Τι εννοείτε;
«Ρωτήθηκε η ισπανική ομάδα τι γίνεται με το ασφαλιστήριο του Κώστα Παπανικολάου! Πώς και γιατί του επέτρεψε, να κάνει προετοιμασία με την εθνική Ελλάδας. Η απάντηση της Μπαρτσελόνα ήταν όπως ξεκάθαρα αντιλαμβάνεστε αποστομωτική. Τα ασφαλιστήρια της FIBA είναι ίδια για όλες τις εθνικές ομάδες κι όλους τους διεθνείς. Το γνώριζε η Μπαρτσελόνα. Ως εκ τούτου ο Έλληνας διεθνής ήταν απόλυτα συνεπής στο προσκλητήριο μας. Όπως τελικά, όλοι όσοι προσκλήθηκαν για να τιμήσουν και να τιμηθούν στην εθνική Ελλάδας. Παρά τον χαλασμό ο οποίος προκλήθηκε, σας λέω πάντως, και πάρα το πλήρες παρουσιολόγιο… πάλι φοβάμαι κι ανησυχώ. Δεν αποκλείω, να προκληθεί και αναστάτωση!»

– Διαβλέπουμε… Τι διαβλέπουμε; Είναι εντονότατη η οργή κι η πικρία σας!
«Δεν δέχομαι κι απορρίπτω ασυζητητί οποιονδήποτε κι οτιδήποτε πάνω από τις εθνικές μας ομάδες. Δέχομαι και συζητώ κατά τα άλλα οτιδήποτε κι οποιονδήποτε πάνω από όλους κι όλα τα άλλα. Εδώ έχουμε σαφή και σφοδρή πρόθεση βλάβης στις εθνικές Νέων κι Ανδρών».

– Στην Εθνική Ανδρών όμως, τώρα είναι άπαντες παρόντες. Κι εσείς ανησυχείτε; Μήπως υπερβάλετε;

«Ο πόλεμος νεύρων συνεχίζεται. Προφορικά και γραπτά επιχειρείται η πρόκληση βλάβης στην ΕΟΚ μέσω της Εθνικής Ελλάδας. Απαράδεκτη τακτική. Και να σας πω και κάτι ακόμη; Θεωρώ πως υπάρχουν πρόσωπα τα οποία εύχονται και προσδοκούν την αποτυχία της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας. Όπως θεωρώ πως χάρηκαν επειδή η Εθνική Νέων στο Ευρωμπάσκετ δεν έφθασε ψηλότερα».

-Γιατί το λέτε αυτό;
«Επειδή σκέφτονται πως η αποτυχία του ελληνικού μπάσκετ σε εθνικό επίπεδο θα βλάψει την Ομοσπονδία. Δεν τους νοιάζει που βλάπτεται η Εθνική μας. Νομίζω πως είναι τυφλό το μίσος τους».

-Με εξαίρεση την απουσία του Κουφού στην Εθνική είναι άπαντες παρόντες. Κι ο Νικ Καλάθης…
«Με τον Κώστα Κουφό συνέβησαν μυστήρια πράγματα. Άλλαξαν τα πάντα μέσα σε ένα βράδυ. Την προηγούμενη ημέρα η οικογένειά του συζητούσε με την οικογένεια του Ζήση για την διαμονή τους στην Ελλάδα. Και την επόμενη ο μάνατζερ του μας ενημέρωσε πως δεν θα έρθει. Φαντάζομαι τα πάντα για αυτήν την ανατροπή για τον Κώστα Κουφό. Ίσως να μην ήταν απόλυτα δική του η απόφαση. Τον επηρέασαν οι τελευταίες επαφές του στις ΗΠΑ».

-Για το θέμα αυτό εξέφρασε κάθετη άποψη ο Φώτης Κατσικάρης…
«Εκφράζει σχετικά και την δική μας, η άποψη του κόουτς της Εθνικής σε ό,τι αφορά το προσκήνιο της άρνησης του παίκτη με την ανατροπή της αρχικής απόφασής του. Όσο για τον Νικ Καλάθη; Η εκδίκαση της υπόθεσής του στη FIBA είχε θετική κατάληξη. Κι επειδή το δίκιο ήταν με το μέρος του κι επειδή έγινε ορθή διαχείριση του».

-Να πούμε, λοιπόν, τέλος, καλό… Όλα καλά;
«Μακάρι να το λέγαμε κι έτσι να ήταν. Δεν αποκλείω την εκ νέου προσπάθεια αντιστροφής του εξαιρετικού κλίμακα στην Εθνική. Εύχομαι να επικρατήσει ηρεμία. Κυρίως λογική. Αυτές ωφελούν σοβαρά την υγεία της ομάδας μας ενόψει Μουντομπάσκετ. Κατ’ επέκταση του ελληνικού αθλητισμού. Εξ’ αυτού η κοινωνία του τόπου μας χαίρεται και χαμογελά».