Δήλωσε συμμετοχή στην Α2 ο Ολυμπιακός και αποκαλύπτει πώς θα παίζει στο πρωτάθλημα…

Το απόγευμα της Παρασκευής 19/7 έφτασε στα γραφεία της ΕΟΚ το έγγραφο, με το οποίο ο Ολυμπιακός δηλώνει κι επισήμως συμμετοχή στην Α2. Μία συμμετοχή που έχει περάσει από… σαράντα κύματα και παρότι με το συγκεκριμένο έγγραφο φαίνεται να τελειώνει ο κύκλος των σεναρίων, δεν είναι ακριβώς έτσι.

«Κύριοι,

Με την παρούσα, επισυνάπτουμε τη δήλωση συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών της περιόδου 2019-2020.

Παρακαλούμε όπως μας επιστρέψετε την παρούσα επιστολή μέσω φαξ με δικόσ ας αριθμό πρωτοκόλλου για την παραλαβή.

Με εκτίμηση,

Για την ΚΑΕ Ολυμπιακός
Γ. Σκινδήλιας
Αντιπρόεδρος», αναφέρει η επιστολή του Ολυμπιακού, που λίγο αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση με αποδέκτη τον κόσμο της ομάδας. Και σε αυτή αρχίσει να ξεδιαλύνει εν μέρει το τοπίο για το πώς θα παίζει ο Ολυμπιακός στην Α2.

Οι Πειραιώτες παράλληλα με την ομάδα που ετοιμάζουν για την Euroleague, θα ξεκινήσουν και το «χτίσιμο» της ομάδας που θα παίζει στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ. Πως θα παίζουν οι Πειραιώτες στην Α2; «… θα παραταχθεί μια ομάδα αναπτυξιακού τύπου, απαρτιζόμενη από νεαρούς αθλητές που προέρχονται τόσο από το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Ολυμπιακού όσο και από όλη την Ελλάδα», αποκαλύπτει η ερυθρόλευκη ΚΑΕ στην ανακοίνωση.

Μέσω αυτής της ανακοίνωσης πάντως αφήνει και μία… χαραμάδα, με βάσει την οποία μπορεί να μην αγωνιστεί ποτέ στην Α2. «Εάν, τελικά, κριθεί απαραίτητο να συμμετάσχουμε στο εν λόγω Πρωτάθλημα», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Ολυμπιακού, δείχνοντας ότι ακόμη το ενδεχόμενο μη συμμετοχής στο πρωτάθλημα είναι ορατό.

Πάντως εάν φτάσει ο… κόμπος στο χτένι και δεν υπάρχει κάποιος άλλος δρόμος από αυτόν της συμμετοχής, τότε το όνομα του Ολυμπιακού δεν θα φαίνεται στη λίστα των ομάδων της Α2! Κάτι που το αποκαλύπτει ο Πειραιώτικος σύλλογος στην ανακοίνωσή του: «…θα συμμετάσχουμε στο εν λόγω Πρωτάθλημα με διαφορετικό τίτλο – ονομασία και η οποία θα αγωνίζεται στο βοηθητικό γήπεδο του Σ.Ε.Φ.».

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού αναφέρει:

«Η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός σεβόμενη την ιστορία και τον κόσμο του Συλλόγου και παραμένοντας πιστή στις δεσμεύσεις της, επιθυμεί να γνωστοποιήσει τα ακόλουθα:

• Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την επαναφορά της νομιμότητας και της αξιοπιστίας στην Ελληνική επαγγελματική καλαθοσφαίριση, με όσες νομικές ενέργειες κριθούν απαραίτητες για την προστασία των δικαιωμάτων μας και την επικράτηση της ισονομίας για όλους.

• Δεν κάνουμε βήμα πίσω όσον αφορά στις αρχές, την ηθική και τις αξίες που εκπροσωπεί ο Σύλλογος του Ολυμπιακού. Ο κόσμος του Ολυμπιακού το απαιτεί και η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός δεν το διαπραγματεύεται.

• Μετά τη σημερινή ανακοίνωση του προγράμματος της Euroleague 2019 – 2020, η ομάδα μας ξεκινάει και επίσημα τη νέα ευρωπαϊκή της σεζόν, με στόχο να διακριθεί και πάλι στο υψηλότερο επίπεδο, όπως κάθε χρόνο.

• Η διοργάνωση που θα συμμετάσχει η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, είναι το αναβαθμισμένο Πρωτάθλημα της Euroleague, με τους 34 αγώνες της Κανονικής Περιόδου και όλα τα στοιχεία που θα έπρεπε να χαρακτηρίζουν κάθε σοβαρή, σύγχρονη και αξιόπιστη λίγκα. Είναι η διοργάνωση στην οποία ο Ολυμπιακός, κατά την τελευταία δωδεκαετία, έχει κατακτήσει δύο (2) φορές το τρόπαιο, έχει συμμετάσχει σε τέσσερις (4) τελικούς και έχει δώσει το παρών σε συνολικά έξι (6) Final-4. Σε αυτή τη νέα μας προσπάθεια, είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος της ομάδας μας θα είναι και πάλι στο πλευρό μας, πιο δυναμικά από κάθε άλλη φορά.

• Η δήλωση συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας έγινε, σήμερα, για καθαρά νομικούς λόγους. Εάν, τελικά, κριθεί απαραίτητο να συμμετάσχουμε στο εν λόγω Πρωτάθλημα, στους αγώνες πρόκειται να παραταχθεί μια ομάδα αναπτυξιακού τύπου, απαρτιζόμενη από νεαρούς αθλητές που προέρχονται τόσο από το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Ολυμπιακού όσο και από όλη την Ελλάδα, με διαφορετικό τίτλο – ονομασία και η οποία θα αγωνίζεται στο βοηθητικό γήπεδο του Σ.Ε.Φ.

• Όσοι νομίζουν ή έχουν την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να “παίζουν” με το ένδοξο όνομα, την ιστορία και τον κόσμο του Ολυμπιακού, θα μας έχουν απέναντί τους σε όλα τα επίπεδα.

Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.».