Διαμαντάκος: “Σε καλό δρόμο, αλλά είναι νωρίς ακόμη”…

Τα συμπεράσματα που έβγαλε ο Γιάννης Διαμαντάκος από το φιλικό του ΑΟ Αγρινίου με την Ακράτα (68-57) έχουν θετικό πρόσημο. Η φιλική αναμέτρηση ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους δύο προπονητές να κάνουν διάφορες δοκιμές, να δουν την κατάσταση των παικτών τους εν μέσω της προετοιμασίας και να εντοπίσουν αδυναμίες που θα πρέπει να διορθωθούν. Και σε αυτό στάθηκε ο τεχνικός του Αγρινίου μετά το τέλος του φιλικού.

“Ήταν το πρώτο φιλικό παιχνίδι της σεζόν. Δεν έχει φυσικά καμία σημασία το αποτέλεσμα και η νίκη. Εμείς θέλαμε να δούμε όλα αυτά που έχουμε δουλέψει αυτό το 20ήμερο, σε τι βαθμό τα έχουν αφομοιώσει οι παίκτες. Ήταν πολύ καλό και σκληρό παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα, η οποία έχει ενισχυθεί αρκετά και έχει υψηλούς στόχους στη Γ΄ Εθνική. Μας βοήθησε πάρα πολύ το γεγονός ότι βρήκαμε αξιόλογους αθλητές απέναντί μας. Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά μην ξεχνάμε ότι τα φιλικά δεν έχουν καμία απολύτως σημασία και είναι απλά μία εικόνα, η οποία για να έχει αξία, πρέπει να έχει συνέχεια. Και η συνέχεια μπορεί να έρθει μέσω της δουλειάς στην προπόνηση και της βελτίωσης κάθε μέρα που περνάει”, ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: “Την Κυριακή και τη Δευτέρα έχουμε το τουρνουά για τη Μαργαρίτα, που όλοι περιμένουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη της. Καλούμε κοντά μας όλο το μπασκετικό, και όχι μόνο, κοινό της πόλης να έρθει στο γήπεδο. Σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι θα είναι δύο τεστ ακόμα πιο δυνατά, τα οποία θα μας βοηθήσουν ακόμα περισσότερο και τα οποία αποτελούν μέρος της προετοιμασίας της ομάδας, έτσι ώστε μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι, που θα είναι με τη Νίκη Βόλου εκτός για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι. Κλείνοντας επαναλαμβάνω ότι δεν έχουν καμία σημασία τα αποτελέσματα στα φιλικά, δε γίνεται κανείς πρωταθλητής φθινοπώρου ή χειμώνα και εμάς μας ενδιαφέρει στο τέλος της σεζόν να έχουμε πετύχει το στόχο μας. Και γι΄αυτό χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά”.

Παίκτες και προπονητικό επιτελείο του Αγρινίου θα τεθούν στη διάθεση των εκπροσώπων του Τύπου το προσεχές Σάββατο στις 6 μ.μ. στο κλειστό του ΔΑΚ Αγρινίου στο πλαίσιο της media day, που θα πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη του 1ου τουρνουά “Μαργαρίτα Σαπλαούρα”.

.
Διαβάστε ακόμη…</p