Εκλεισε ένας κύκλος στον Ιωνικό

ionikos_nikaias_logo_bigΤέλος εποχής για τον Ιωνικό. Η επιτροπή μπάσκετ που νοικοκύρεψε τoν σύλλογο της Νίκαιας αποφάσισε, ύστερα από μία επιτυχημένη πενταετία, να αποχωρήσει από τα ηνία της ομάδας και να παραδώσει την ευθύνη της διοίκησης του Τμήματος στο τέλος της σεζόν.

Αναλυτικά:

H Επιτροπή Μπάσκετ ανακοινώνει και στους φίλους του Ιωνικού Νικαίας την απόφαση της να παραδώσει την ευθύνη της διοίκησης του Τμήματος μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2014-15.

Δημοσιοποιούμε σήμερα την απόφαση μας – για την οποία ήδη ενημερώσαμε το ΔΣ του Α.Ο. Ιωνικός Νίκαιας κατά την συνεδρίαση της 2ας Απριλίου, και αρκετά νωρίτερα τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Τ. Αριστειδόπουλο – προσδοκώντας να εκδηλωθεί έγκαιρα το όποιο ενδιαφέρον για την ανάληψη της διοίκησης του Τμήματος μπάσκετ.

Ο αθλητισμός είναι γεμάτος με χαρές και λύπες. Είχαμε την χαρά στα πέντε έτη που βρεθήκαμε στο τιμόνι του Τμήματος να ζήσουμε τις εντονότερες συγκινήσεις.

Αναλάβαμε το Τμήμα με σημαντικά χρέη, και αγωνιζόμενο ύστερα από δεκαετίες στα τοπικά Πρωταθλήματα.
Σε πέντε αγωνιστικές περιόδους γευτήκαμε δύο ανόδους. Σήμερα το Τμήμα Μπάσκετ είναι απόλυτα συνεπές σε όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις του, από τις λίγες ομάδες του Ελληνικού μπάσκετ. Τα τμήματα υποδομών βρίσκονται στο καλύτερο σημείο των τελευταίων ετών.

Δυστυχώς, δεν προλάβαμε να δούμε την αγαπημένη μας Ομάδα να γιορτάζει τα 50χρονα της σε ψηλότερη Κατηγορία όπως επιθυμούσαμε. Ελπίζουμε σύντομα να το ζήσουμε και να το χαρούμε με την επόμενη διοικητική παρέα.

Δυστυχώς επίσης, στα πέντε χρόνια ευθύνης συνειδητοποιήσαμε ότι το παρασκήνιο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο Ελληνικού μπάσκετ. Στην Νίκαια δεν ήταν ποτέ το ισχυρό μας σημείο, και είμαστε περήφανοι που δεν έγινε. Πορευθήκαμε στο προσκήνιο, μακριά από της σειρήνες της παρασκηνιακής ευτυχίας που προσπάθησαν να μας επιβάλλουν αρκετοί.

Αποχωρώντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνεργάσθηκαν με τον Ιωνικό καθ’ όλη την διάρκεια που είχαμε την ευθύνη του Τμήματος. Αθλητές, προπονητές, γονείς. Εκτός από γνωστούς, κάναμε πολύτιμους φίλους. Και αποχωρούμε με την χαρά ότι μπορέσαμε σε δύσκολους καιρούς και παραμείναμε συνεπείς με όλους, μηδενός εξαιρουμένου, από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή.
Περισσότερο απ’ όλους θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε του οργανωμένους και μη-οργανωμένους φίλους του Ιωνικού που βρέθηκαν κοντά στο Τμήμα μπάσκετ ‘χωρίς να λυγίζουν’.

Μας πρόσφεραν σημαντικές στιγμές, που λίγοι ζουν στον αθλητισμό. Και αν οι αγωνιστικές επιτυχίες τους μέθυσαν και οι αποτυχίες τους απογοήτευσαν, γνωρίζουν ότι όλα όσα έγιναν ήταν αποτέλεσμα της αγάπης μας για τον Σύλλογο και της προσπάθειας μας να δούμε τον Ιωνικό μας στα σαλόνια του Ελληνικού μπάσκετ.

Μετά τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής, ο Ιωνικός θα αγωνιστεί και την προσεχή αγωνιστική περίοδο στο Πρωτάθλημα της Β Εθνικής.

Έχουμε εξασφαλίσει τους πόρους για την αποπληρωμή όλων των υποχρεώσεων της περιόδου, η επόμενη διοίκηση θα μπορέσει να επικεντρώσει στην προετοιμασία της επόμενης περιόδου.

Ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνατε να διοικήσουμε ένα από τα σημαντικότερα τμήματα του ελληνικού αθλητισμού.

Επιστρέφουμε στην κερκίδα, για να στηρίξουμε την Ομάδα μας, με την παρουσία μας και την προσδοκία να δούμε τα αθλητικά μας όνειρα πραγματικότητα.

«Με το Αστέρι στην Καρδιά μου συνεχίζω»