amyntasΓια τέταρτη φορά στην ιστορία του ο Αμύντας είναι ο Κυπελλούχος ΕΣΚΑ Ανδρών, μετά τη νίκη επί της Δάφνης Δαφνίου με 68-55, στον τελικό που διεξήχθη στο Περιστέρι, παρουσία πολλών φίλων και των δύο ομάδων. Με τα καθοριστικά του σουτ, ο Μπάρμπας έδωσε λύσεις, όταν ο Αμύντας έψαχνε απαντήσεις, με τον έμπειρο γκαρντ να κερδίζει το βραβείο του MVP. Σ

ε ό,τι αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, ο Αμύντας έχτισε διαφορά 22 πόντων (39-17 στο β’ δεκάλεπτο), η Δάφνη Δαφνίου αντέδρασε, με σερί-ξέσπασμα 0-16, μείωσε σε 39-33 (στη γ΄περίοδο), ωστόσο ο Αμύντας αντεπιτέθιηκε εκ νέου, φτάνοντας μέχρι το τέλος του δρόμου. Να σημειωθεί πως ο Αμύντας έφτασε στις 4 κατακτήσεις τον Ιωνικό ΝΦ, ενώ η φετινή χρονιά φυσικά, είχε νωρίτερα και την κατάκτηση της αντίστοιχης κούπας από την ομάδα Γυναικών του σωματείου του Υμηττού.

ΑΜΥΝΤΑΣ-ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ 68-55
ΔΕΚΑΕΠΤΑ: 17-12, 39-25, 51-42, 68-55
Διαιτητές: Θεονάς, Γιακείμη, Σπυρόπουλος
AMYNTΑΣ (Ζαβός, Παρασκευόπουλος): Ζούπας 9, Αγγελόπουλος 11 (1), Τοπάλι 3 (1), Διαμαντόπουλος 9, Μαντζούρος 2, Βαρδιάνος 6 (2), Πίνης 6 (2), Κουκουνιάς 6 (1), Αλεξάνδρου, Μπάρμπας 14 (3), Βογιατζής 2, Καμπούρης.
ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ (Δεσποτάκης, Ρήγγας): Τασούλας 7, Βοϊδήλος, Ρώης 7 (1), Νικολετάκης, Κωνσταντώνης 6 (1), Τσατσάνης, Γκίνης 10 (2), Φιλιππόπουλος 5, Σκούταρης 2, Κορρές 9, Μιχόπουλος 9, Σκεμπές.

Οι δηλώσεις των Ζαβού, Μπάρμπα – Δεσποτάκη, Μιχόπουλου

«Αξίζουμε το κάτι παραπάνω»

Αλέξης Ζαβός (κόουτς Αμύντα):

«Είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τους παίκτες και την ομάδα μας, μια πολύ σημαντική η στιγμή, Το τρόπαιο της ΕΣΚΑ έχει την δική του αίγλη. Είναι παράξενο, είμαστε χαρούμενοι όμως, που πριν καιρό πήρε το τρόπαιο και στις Γυναίκες, την ίδια χρονιά, η ίδια ομάδα δηλαδή, ο Αμύντας. Είμαστε περήφανοι για τα τμήματά μας. Παίζουμε πάντοτε με την ίδια φιλοσοφία, θέλοντας τη νίκη σε κάθε αγώνα, θεωρούμε ότι αξίζουμε το κάτι παραπάνω και σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα. Η Δάφνη Δαφνίου έχει τη δική της δυναμική, ανέβηκε σχετικά εύκολα, αλλά κυρίως άξια στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Εχει δομή, έχει τις βάσεις και υγεία σαν ομάδα, για να πρωταγωνιστήσει και πάλι, στο ανώτερο επίπεδο».

«Με βοήθησε όλη η ομάδα»

Χρήστος Μπάρμπας (γκαρντ Αμύντα):

«Δίκαια αν βγήκα ΜVP, δεν μπορώ να το πω εγώ. Με βοήθησε όλη η ομάδα, για να αναδειχτώ ΜVP. Εβαλα κάποια σουτ, όταν η Δάφνη πλησίαζε, έβαλαν και τα παιδιά τα άλλα. Η ομάδα δεν στάθηκε στο γεγονός ότι κόλλησε κάποια στιγμή στο ματς. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει νωρίτερα το παιχνίδι, αν ήμασταν πιο σοβαροί στο τέλος τυ πρώτου ημιχρόνου. Τέλος καλό όλα καλά. Κάθε τρόπαιο, κάθε τίτλος είναι κάτι σημαντικό ως γεγονός, για όλους. Για μένα, που πράγματι είμαι σε μια ηλικία αρκετά μεγάλη, είναι ιδιαίτερο. Η ομάδα μας το είχε ανάγκη. Με κούραση, με κόπο, φτάσαμε ως εδώ, γιατί πραγματικά είναι δύσκολη η σεζόν».

«Επιτυχημένη η χρονιά»

Μάριος Δεσποτάκης (κόουτς Δάφνης Δαφνίου):

«Η χρονιά ήταν επιτυχημένη. Στόχος μας ήταν το πρωτάθλημα, η άνοδος βασικά, την οποία κερδίσαμε με τον καλύτερο τρόπο, την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στο Κύπελλο φτάσαμε μέχρι τον τελικό, παίξαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως ο Αμύντας. Μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα. Ημασταν λίγο φοβισμένοι. Μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα κάποια πράγματα στην ψυχολογία μας. Ο Αμύντας είναι η καλύτερη ομάδα της Β’ Εθνικής, έχει αυτοματισμούς, πολύ καλό προπονητή, είναι χρόνια μαζί. Αν είχαμε λιγότερο φόβο σε μερικές φάσεις, θα είχαμε καλύτερη τύχη.
Ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει ήδη. Ενας τελικός, μια επιτυχία, μια ακόμη άνοδος, πάντα υπάρχουν στο μυαλό, εγώ έζησα και ως παίκτης ανάλογες καταστάσεις, είναι σημαντικές για τον καθένα. Βήμα βήμα η Δάφνη, όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, το ‘χει αποδείξει, κοιτάζει το αύριο, με σοβαρότητα».

«Υψηλούς στόχους»

Βασίλης Μιχόπουλος (φόργουορντ Δάφνης Δαφνίου):

«Ηταν απόλυτα επιτυχημένη η σεζόν. Ο στόχος μας ήταν το πρωτάθλημα. Θέλαμε και στο Κύπελο ό,τι καλύτερο. Ο Αμύντας βέβαια, είναι μια πολύ καλή ομάδα, το γνωρίζουμε. Μπορούσαμε και ακόμη καλύτερα να πάμε. Ηταν ένα θέμα να συνηθίσουμε στο ματς τις διαφορές ανάμεσα στις κατηγορίες, στις ταχύτητες, στον ρυθμό. Η ομάδα μας έχει υψηλούς στόχους, είναι οργανωμένη. Αν όλα κυλήσουν φυσιολογικά, θα είμαι κι εγώ ξανά εδώ και θα πάμε για κάτι καλό και του χρόνου».

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την αναμέτρηση

Η απονομή του κυπέλλου στην ομάδα του Αμύντα

Οι δηλώσεις των δύο πλευρών μετά τη λήξη του τελικού