Ευρωμπάσκετ U18: Έπαιξε με τη φωτιά και… κάηκε η εθνική εφήβων! (vd)

mitoglou-kostasΗ εθνική εφήβων έπαιξε με τη φωτιά σ’ ένα ακόμη παιχνίδι, όμως αυτή τη φορά… κάηκε! Η ήττα από τη Σερβία (με 74-69) “πληγώνει” την ελληνική ομάδα, που παρότι έδειξε ότι έχει τα φόντα και δικαίως μπορεί κάποιος να την χαρακτηρίσει και… Λερναία Ύδρα, ωστόσο παρουσίασε σε ένα ακόμη παιχνίδι αδυναμίες στον έλεγχο της αναμέτρησης και του περιορισμού των λαθών της.

Η εντυπωσιακή εμφάνιση του Κώστα Μήτογλου και το double-double που σημείωσε (28 πόντους, 12 ριμπάουντ), καθώς κι η συνεισφορά του… συνήθη υπόπτου Χαραλαμπόπουλου (14 πόντους, 5 ριμπάουντ) δεν ήταν αρκετά για να γλιτώσουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από την ήττα. Άλλωστε, τα 18 λάθη (το τελευταίο μάλιστα στα 5 δεύτερα πριν το τέλος του ματς, με το σκορ στο 69-72 και την ελληνική ομάδα να επιστρέφει από τάιμ άουτ επιδιώκοντας την ανατροπή του 69-72!) στα οποία υπέπεσαν οι Έλληνες παίκτες ήταν πάρα πολλά για ένα παιχνίδι που ήταν εμφανές ότι θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Και μπορεί σε κάποιες… λεπτομέρειες, όπως στην βοήθεια από τον πάγκο (με 23 πόντους), στις τελικές πάσες (17), αλλά και στην εκμετάλλευση των λαθών των αντιπάλων της, να τα πήγε καλά η εθνική μας, όμως τα λάθη της ήταν εκείνα που στο τέλος της στέρησαν ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα της έδινε σαφές πλεονέκτημα ενόψει της συνέχειας.

Ήττα στα… σημεία
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε στα… σημεία από τους Σέρβους, δείχνοντας και σ’ αυτό το ματς το πρόβλημα που έχει στον τομέα της διαχείρισης ενός παιχνιδιού. Από την αρχή του ματς ήταν φανερό ότι η αναμέτρηση θα πήγαινε σε κλειστό σκορ, με τις ομάδες να εναλλάσσονται στη θέση του… οδηγού και πολύ δύσκολα κάποια θα μπορούσε να ξεφύγει. Ο Κώστας Μήτογλου ανέλαβε δράση από νωρίς κι έδειξε διάθεση να ηγηθεί της προσπάθειας της ελληνικής ομάδας, ο Χαραλαμπόπουλος βοήθησε, ενώ κι οι παίκτες που έρχονταν από τον πάγκο έβαζαν το δικό τους… λιθαράκι.

Όμως στον τομέα της διαχείρισης ήταν εμφανές ότι υπήρχε πρόβλημα (και πάλι) κι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στα μισά της τρίτης περιόδου. Στο 26′ προηγήθηκε με 50-42, αλλά δεν κατάφερε να συντηρήσει αυτή την (“ισχνή” μεν, πολύτιμη δε) διαφορά κι είδε τους αντιπάλους της να τρέχουν ένα επιμέρους 0-8 και να βρίσκονται στο 31′ μπροστά με 50-54. Αντέδρασε σωστά, έφερε και πάλι το παιχνίδι εκεί όπου έπαιζε καλύτερα από τους αντιπάλους της (στο ζωγραφιστό) και λίγο πριν το τέλος προηγήθηκε με 66-62 (στο 38′). Και πάλι, όμως δεν είχε το “καθαρό” μυαλό για να συντηρήσει αυτό το μικρό προβάδισμα, αλλά οι κακές άμυνες, τα άστοχα σουτ και τα λάθη, επέτρεψαν στους Σέρβους να πανηγυρίσουν τη νίκη.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-15, 37-32, 50-52, 69-74
ΕΛΛΑΔΑ(Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος, Κόνιαρης 9 (1), Κώττας 2, Οικονομόπουλος, Μήτογλου 26 (1), Μουράτος 5, Τσαλμπούρης 4, Μπιλλής 3, Σταμάτης 6, Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος 14 (2).
ΣΕΡΒΙΑ (Μπούτσαν): Πένο 12 (1), Σίμιτς 2, Τσάραπιτς, Όστοϊτς 2, Τζόκοβιτς 2, Μαρίνκοβιτς 8 (2), Ντόκοβιτς 11 (1), Λαζάρεβιτς 16 (1), Πάβλοβιτς 7 (1), Ραντοβάνοβιτς 4, Βούτσετιτς 10, Κάρατζιτς.