Λιανός: «Η τελευταία μου πράξη για τον Πανιώνιο»

lianos-iliasΗ Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έδωσε στον Πανιώνιο το πιστοποιητικό συμμετοχής για το νέο πρωτάθλημα και από την πλευρά του ο Ηλίας Λιανός με δηλώσεις του στον τον NovaΣΠΟΡ FΜ 94,6 ξεκαθάρισε πως αυτή ήταν είναι η τελευταία πράξη του στην ομάδα, ενώ άφησε αιχμές για τη στάση της ΕΟΚ.

Αναλυτικά:

Για το πώς έγινε η ανατροπή και ο Πανιώνιος πήρε το πιστοποιητικό συμμετοχής για το νέο πρωτάθλημα: «Δεν νομίζω ότι πρόκειται για ανατροπή. Εγώ ίσα ίσα αρχίζω και νιώθω καλύτερα ως προς του που θα πάει αυτή η χώρα. Αποφάσισαν κατά την άποψή μου με το χέρι στην καρδιά και παρότι ήρθαν εκπρόσωποι της Καβάλας που είναι βαριά ονόματα της πολιτικής σκηνής (κ.κ. Καλαντζής, Μπαλτάκος, Καπερνάρος). Δεν θεωρώ ότι υπάρχει ανατροπή. Υπήρξε λογική. Η προκήρυξη δεν έχει τηρηθεί όλα αυτά τα χρόνια. Πέρυσι που ήμασταν από τους πρώτους που πήραμε άδεια τι θα έπρεπε να λέγαμε, για τους υπόλοιπους που καθυστέρησαν; Θα πρέπει να υπάρχει και μέτρο. Δεν έχω τίποτα με την Καβάλα. Ο κύριος Μπαλτάκος είναι παιδικός φίλος του Παπακωνσταντίνου και ο κύριος Καπερνάρος ήρθε σαν δικηγόρος της ομάδας, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως οι κύριοι αυτοί πήγαν να υπερασπιστούν μία εταιρία που είναι σε εκκαθάριση και δεν έχει καταθέσει καν φάκελο. Χαίρομαι που δεν τους επηρέασε η παρουσία τέτοιων δημόσιων προσώπων».

Για το τι πρέπει να γίνει με τις προθεσμίες: «Είτε το θέλουμε, είτε όχι, έτσι είναι τα πράγματα. Έχουμε κρίση στη χώρα. Από τα λίγα πράγματα που συμφωνώ με τον πρόεδρο της ΕΟΚ είναι πως εκείνος δεν ήθελε να είναι επαγγελματικό το μπάσκετ. Το καθεστώς δεν σηκώνει να υπάρχουν ανώνυμες εταιρίες και να συμπεριφέρονται όπως αυτές. Θα πρέπει να υπάρχει κάτι ημιεπαγγελματικό. Ο Πανιώνιος δεν χρωστάει τίποτα στο δημόσιο. Πήγαμε στην Επιτροπή με πιστοποιητικό τεσσάρων μηνών, ενώ έχει μετοχικό κεφάλαιο μεγαλύτερο από τον Παναθηναϊκό».

Για τις μελλοντικές του προθέσεις στην ΚΑΕ: «Είναι η τελευταία μου πράξη για τον Πανιώνιο. Το τονίζω. Ήμουν στο Λονδίνο όπου μένω μόνιμα πλέον με την οικογένειά μου, όπου με πήραν και μου είπαν πως ο Πανιώνιος πέφτει. Έτσι γύρισα και σήμερα υπέγραψα και πήραμε την εγγυητική. Ευτυχώς έχουν εμφανιστεί οι άνθρωποι των ακαδημιών που κάνουν πολύ αξιόλογη δουλειά. Από εκείνους θα αποτελείται και το νέο διοικητικό συμβούλιο, αφού θα τους μεταβιβάσω τις μετοχές. Αλλά, τους είπα πως τώρα ξεκινούν τα προβλήματα. Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι με τον Ηλία Λιανό η συνέχεια. Είμαι 11 χρόνια στο χώρο και κανείς δεν πίστευε ότι θα αποχωρήσω. Θα ήταν άδικο όμως για τον Πανιώνιο που έχει χρέη 100.000 ευρώ και κάτι οφειλές προς τον Ζορόσκι και να πέσει. Και ομάδες που χρωστούν και εγώ δεν ξέρω που… να είναι εντάξει. Είμαι πιο Πανιώνιος και από τους Πανιώνιους. Θεωρώ όμως ότι στην Ελλάδα εύκολα αδειάζουν τους ανθρώπους. Το να παίζεις playoffs με 200 άτομα για την τρίτη θέση ή Eurocup με 50 εισιτήρια είναι λυπηρό. Ίσως ο Πανιώνιος να είναι περισσότερο ιστορία, παρά δυναμική τελικά. Ίσως και έτσι να είναι το μπάσκετ πλέον στην Ελλάδα».

Για το αν βγαίνει η χρονιά για τον Πανιώνιο: «Βγαίνει με τους ανθρώπους που θα επωμιστούν το βάρος. Δεν είναι τυχαίοι και γι’ αυτό χάρηκα που μπορέσαμε να προχωρήσουμε έτσι. Θα προχωρήσουμε στη μεταβίβαση των μετοχών μέσα στις επόμενες ημέρες, αλλά τους είπα τα δεδομένα και ελπίζω να τους στηρίξει ο κόσμος. Γιατί χωρίς τον κόσμο και τα εισιτήρια δεν βγαίνει τίποτα».

Για την υπόθεση του Ζορόσκι: «Εγώ έχω δηλώσει ότι δεν ασχολούμαι. Νομίζω ότι ήδη από σήμερα ή αύριο θα τον προσεγγίσουν για να διακανονισμό. Πρέπει να καταλάβει ο οποιοσδήποτε παίκτης πως αν δεν κάνει διακανονισμό και πέσει η ομάδα δεν θα είναι τα χρήματά του σε καλή μοίρα. Ο συγκεκριμένος είναι ανένδοτος σε όλα. Οι υπόλοιποι έδειξαν διαλλακτική στάση και τα βρήκαμε. Εκείνη γενικά η χρονιά με έφθειρε και ήταν από τους λόγους που με οδήγησαν στην έξοδο».

Για το ελληνικό μπάσκετ: «Έχω πει επανειλημμένα πως οι ομάδες εκτός Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού είναι επιτροπές διαχείρισης εσόδων-εξόδων. Η ποιότητα πέφτει κάθε χρόνο και όσο συνεχίζεται η κόντρα και η αντιπαλότητα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Λυπάμαι για τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας, γιατί περίμενα μεγαλύτερη σοφία και λιγότερη εμπάθεια. Όσο συνεχίζεται η κόντρα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, οι υπόλοιποι τι πρέπει να κάνουν; Εγώ πάντα θα παρακολουθώ μπάσκετ. Πάντα θα είμαι Πανιώνιος. Δεν έχει καμία σύγκριση με το ποδόσφαιρο και θα έπρεπε να το αγκαλιάσουμε το άθλημα».

Για την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού με την αναβολή όλης της αθλητικής δραστηριότητας το προσεχές σαββατοκύριακο λόγω του θανάτου του οπαδού του Εθνικού: «Μπορεί να είναι επικοινωνιακό αλλά κάτι πρέπει να γίνει. Είναι κι αυτό όμως μία πράξη. Αλλά θα μπορούσαν να γίνουν και άλλες πολλές περισσότερες πράξεις».