Μακράκης: «Κάθε χρόνο να βάζουμε ένα λιθαράκι»

ergotelis-makrakis-omadikiΝίκες όπως αυτή με το Κορωπί δεν βοηθάει μόνο την ομάδα του Εργοτέλη, αλλά και ολόκληρο το κρητικό μπάσκετ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γιώργου Μακράκη. Και αυτό γιατί τα θετικά αποτελέσματα γίνονται αρωγός στο να γεμίζουν τα γήπεδα του νησιού και το άθλημα να αποκτά ολοένα και περισσότερο κοινό και μαζί μικρά παιδιά, τα οποία θέλουν να μυηθούν στα… μυστικά του. Εκεί ακριβώς ποντάρει και ο Εργοτέλης, ο οποίος κύριος στόχος του είναι κάποια στιγμή η ανδρική ομάδα του να αποτελείται από παίκτες βγαλμένους από τα σπλάχνα της.

«Πιστεύουμε πολύ στα παιδιά και στην ομάδα μας. Θέλουμε να πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι στο πρωτάθλημα. για μας αυτό το αποτέλεσμα ήταν μια νίκη ψυχολογίας.
Σίγουρα δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα σαν ομάδα για το επίπεδο που θέλουμε . Είχαμε θέματα με τις προπονήσεις με κάποια παιδιά, με το στρατό του Βασιλειάδη, με τραυματισμούς, όπως αυτόν του Χαρωνίτη που δεν είναι ακόμα έτοιμος, γενικά έχουμε κάποια θεματάκια και δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι σαν ομάδα να παρουσιάσουμε το επίπεδο που θέλουμε. Είμαστε όμως μια ομάδα, με χαρακτήρα που θέλουμε να κυνηγάει κάθε παιχνίδι, κάθε φάση, σε οποιοδήποτε ματς, μέσα η έξω από το «σπίτι» μας», ανέφερε αρχικά ο προπονητής του Εργοτέλης συνέχισε σχολιάζοντας τον αντίπαλο της περασμένης αγωνιστικής, αλλά και τη νίκη της ομάδας του:

«Το Κορωπί είναι μια ομάδα που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα και σίγουρα έχει το καλύτερο ροστερ στην κατηγορία. Έχει πολύ έμπειρα παιδιά, που έχουν φάει με το κουτάλι τις κατηγορίες. Για μας ήταν πολύ μεγάλη νίκη αυτή και θεωρώ ότι θα δώσει μεγάλη ψυχολογία στα παιδιά, για τα επόμενα παιχνίδια.

Προερχόμαστε από ένα παιχνίδι με το Σπόρτιγκ, που παρόλο που το ελέγχαμε ταχτικά μέσα από την άμυνα μας μέχρι το 35′, δυστυχώς δεν ήμασταν καλοί στην επίθεση. Χάσαμε πολλές βολές και δίποντα με αποτέλεσμα στο τέλος ο Σπόρτιγκ να πάρει κάποια σουτ ψυχολογίας και να κερδίσει το παιχνίδι. Παρόλα αυτά θέλω να πω ότι κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

΄Πήραμε πολύ μεγάλη τόνωση. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε. Να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Ελπίζω να προχωρήσουμε έτσι, να δουλεύουμε όπως τώρα. Και οι μεγάλοι και οι μικροί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, προπονούνται καθημερινά με διπλές προπονήσεις στα μέσα της ευβομαδας και όταν ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα, νομίζω ότι θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί.
Εύχομαι να έρθουν και άλλες νίκες τέτοιες γιατί είναι καλό και για το τοπικό μπάσκετ, ήρθε πολύς κόσμος και μας είδε σήμερα. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ και θέλουμε να είναι και στη συνέχεια του πρωταθλήματος μαζί μας».

Μετά το φαβορί της κατηγορίας ακολουθεί το ματς με το Αιγάλεω, το οποίο βρίσκεται στη ουρά, θεωρείται ότι ο Εργοτέλης μπορεί να την πατήσει…

«Κάθε παιχνίδι έχει τις ιδιαιτερότητες του. Αυτό θα το δούμε μέχρι τέλος του πρωταθλήματος. Παρόλο που φαίνεται ότι κάποιες ομάδες είναι πιο αδύναμες και δεν έχουν νίκες ακόμα, στο μέλλον θα ανέβουν και το Αιγάλεω είναι μια από αυτές, παρόλο που ουσιαστικά κατεβαίνει με δυο άνδρες και τα υπόλοιπα παιδιά είναι έφηβοι. Θεωρώ ότι και αυτός ο σύλλογος θα κάνει ζημιές κυρίως μέσα στην έδρα του. Θα παλέψει όλα τα παιχνίδια και οποίος το υποτιμήσει θα την πατήσει. Δεν θέλουμε να είμαστε εμείς, το ξέρουμε αυτό, ήδη το έχουμε κουβεντιάσει στα αποδυτήρια μετά το σημερινό παιχνίδι (2/11) με τα παιδιά. Δηλαδή ότι έρχεται ένα άλλο παιχνίδι, με άλλα στάνταρ με άλλες συνθήκες και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι.

Θέλω να είμαστε όλοι καλά, υγιής, να ξεκουραστούμε αύριο (3/11) και από την Τρίτη (4/11), να συνεχίσουμε τη δουλειά, για το ματς με το Αιγάλεω».

Ο περσινός στόχος ήταν να ολοκληρώσει η ομάδα τις υποχρεώσεις της στην πεντάδα, φέτος;

«Αυτό που είπαμε είναι ότι ο Εργοτέλης θέλει να βάζει κάθε χρόνο ένα λιθαράκι. Σίγουρα ήρθανε περισσότερα παιδιά φέτος στην ομάδα, φύγανε πέντε παιδιά και ήρθανε εννιά, έχουμε και τους μικρούς που τους πιστεύουμε πάρα πολύ, δεν έχουν παίξει ακόμα αλλά πρέπει να έχουν υπομονή γιατί θα παίξουν στη συνέχεια. Ο Εργοτέλης έχει μια φιλοσοφία και πάνω σε αυτό θα βασιστούμε. Το καλό είναι ότι διαθέτοντας το ίδιο μπάτζετ το περσινό, έχουμε περισσότερα έμπειρα παιδιά στην ομάδα. Ίσως αυτό ανεβάζει τις προσδοκίες των απ έξω. Εμείς ξέρουμε που βαδίζουμε, ξέρουμε τη φιλοσοφία του Εργοτέλη και θέλουμε να πάμε παιχνίδι παιχνίδι και να γινόμαστε καλύτερη ομάδα. Αυτό επιδιώκουμε στα επόμενα παιχνίδια.
Να παρουσιάζουμε πάντα ένα πρόσωπο ανταγωνιστικό και μέσα στο Λίντο και έξω από αυτό, μια ομάδα με χαρακτήρα και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο μας».