Μεγάλη «συμμαχία» του Λεύκιππου Ξάνθης με την Παρτιζάν Βελιγραδίου στον τομέα του αναπτυξιακού μπάσκετ!

Ελλάς-Σερβία-συμμαχία… Το ιδιαίτερο «δέσιμο» που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες, επιβεβαιώνεται και πάλι. Με το μπάσκετ να αποτελεί για μία ακόμη φορά τον κοινό… παρανομαστή και να «ενώνει» τις δύο χώρες. Τούτη τη φορά ο μεγάλος κερδισμένος από αυτή τη «συμμαχία» είναι ο Λεύκιππος Ξάνθης. Το αθλητικό σωματείο της ακριτικής πόλης, που επελέγη από την ιστορική Παρτιζάν Βελιγραδίου προκειμένου να αποτελέσει «πυλώνα» του αναπτυξιακού μπάσκετ επί ελληνικού εδάφους και γίνεται έτσι το δεύτερο ελληνικό σωματείο, μετά τον ΠΑΟΚ, που κερδίζει αυτό το δικαίωμα!

Οι ιθύνοντες την Παρτιζάν, που έχουν αναδείξει μία πλειάδα παικτών στο σερβικό μπάσκετ, «άνοιξαν» την αγκαλιά τους στο νεοσύστατο (με έτος ίδρυσης μόλις το 2016!) σωματείο του Λεύκιππου Ξάνθης, που δείχνει ότι θέλει να δημιουργήσει υγιείς συνθήκες στον τομέα του αναπτυξιακού μπάσκετ. Η παρουσία στον ακριτικό σύλλογο του Μίλαν Ψάλτου-Στανιμίροβιτς αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της συγκεκριμένης συνεργασίας. Ο σερβοέλληνας αθλητής ήταν και ο «συνδετικός» κρίκος αυτής της «συμμαχίας» και εκείνος που άνοιξε διάπλατα την πόρτα του ιστορικού σωματείου της Παρτιζάν και της φιλοξενίας της πολυμελούς αποστολής του Λεύκιππου στο Βελιγράδι.

 

Η ελληνική αποστολή της οποίας ηγήθηκε ο πρόεδρος του Λεύκιππου Ξάνθης κ. Ματθαίος Σαββίδης, μαζί με τους προπονητές των αναπτυξιακών τμημάτων του συλλόγου Πάνο Πεχλιβανίδη και Μίλαν Ψάλτου έγινε δεκτή στα γραφεία της Παρτιζάν στο Βελιγράδι. Από σερβικής πλευράς παρόντες ήταν ο general manager Mladjan Silobad, o υπεύθυνος όλων των παιδικών και εφηβικών τμημάτων της KK Partizan Zoran Stevanovic και ο PR Manager Ivan Ivkovic. Στη συνάντηση των μελών των δύο συλλόγων συζητήθηκε το πλήρες πλαίσιο της συνεργασίας και των επικείμενων δράσεων, με τους Σέρβους να δεσμεύονται για αμέριστη βοήθεια στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του Λεύκιππου.

Στο πλαίσιο της παρουσίας στο Βελιγράδι η αποστολή του Λεύκιππου Ξάνθης, που αποτελούνταν από 20 παιδιά, γεννημένα το 2002, 2003 και το 2004, έδωσε δύο φιλικά παιχνίδια με τα αντίστοιχα τμήματα της Παρτιζάν Βελιγραδίου, αλλά και φιλικό παιχνίδι με τα αντίστοιχα τμήματα της Κονσταντίν Νις. Οι υπεύθυνοι της Παρτιζάν, εξάλλου φρόντισαν ώστε οι νεαροί παίκτες και οι συνοδοί τους να παρακολουθήσουν από κοντά το φιλικό παιχνίδι που έδωσαν στο Βελιγράδι οι εθνικές ομάδες της Σερβίας και της Ελλάδας, με τους νεαρούς παίκτες του Λεύκιππου μετά το τέλος της αναμέτρησης να βγάζουν αρκετές αναμνηστικές φωτογραφίες με τους παίκτες της εθνικής Σερβίας!