Ο Βόλος «αγκάλιασε» το 4ο Fashion show ΑΜΕΑ

Έμοιαζε με ψέμα… Κι όμως δεν ήταν παρότι ανήμερα της Πρωταπριλιάς, της απανταχού γιορτής των… Ψευτοθόδωρων(!), πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Βόλου και αγκάλιασε με περισσό πάθος μία διοργάνωση μοναδική. Το 4ο Fashion Show ΑΜΕΑ, που διοργάνωσαν το Σωματείο «Δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, υπάρχουν μόνο άνθρωποι», σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Παγκόσμια Αγκαλιά» (του οποίου ηγούνται οι υπερδραστήριες Αθηνά Ζέρβα και Ευγενία Φραγκούλη) και το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων «Ιππόκαμπος», η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Βόλου. Παραολυμπιονίκες, μοντέλα ΑΜΕΑ, πρώην και νυν μοντέλα, εστεμμένες διαγωνισμών ομορφιάς για περισσότερο από δύο ώρες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, κάνοντας το δικό τους παραμύθι, πραγματικότητα.

Ο Βόλος «αγκάλιασε» την προσπάθεια αυτή και ζήτησε – δια στόματος του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού – το event αυτό να γίνει θεσμός για την πόλη, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας. Κάτι για το οποίο δεσμεύτηκαν από την πλευρά τους οι διοργανωτές του εντυπωσιακού show, ότι θα επιδιώξουν να το πράξουν. Λογικό άλλωστε, βλέποντας αυτή την μεγάλη «αγκαλιά» από τον κόσμο του Βόλου, που δεν μπόρεσε σε πολλές φάσεις της εκδήλωσης να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, που άνοιξε τη διοργάνωση, αλλά πολύ περισσότερο όταν άρχισε η… παρέλαση των μοντέλων. Καθημένων και όρθιων, που έδειξαν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα και δεν πρέπει κανείς να τους διαφοροποιεί, ή να τους «βάζει ταμπέλες», διότι απλά «Υπάρχουν μόνο άνθρωποι»… «Η ζωγραφιά του Θεού» ο χορός της Νανάς , η «γαμήλια έξοδος» του Γιάννη και της Αλεξάνδρας, η «παρέλαση» των μικρών Γιάννη και Εβελίνας, αλλά και όλα τα «περάσματα» των μοντέλων που για σχεδόν τρεις μήνες προετοιμάζονταν για αυτή τη βραδιά, έκαναν τους περισσότερους από 1500 θεατές της εκδήλωσης, να σηκωθούν πολλές φορές όρθιοι για να τους αποθεώσουν. Και στο τέλος να σπεύσουν να σταθούν δίπλα τους για μια φωτογραφία. Για να θυμούνται ότι το Πρωταπριλιάτικο ψέμα του 2019, αποκάλυπτε τη μεγαλύτερη αλήθεια. Αυτή που λέει ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, αλλά υπάρχουν μόνο άνθρωποι…