Ο υπεύθυνος των ατομικών προπονήσεων του Γιάννη Αντετοκούνμπο Sean Sweeny στο «ΑΘΗΝΑ 2018»

Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το μπασκετικό «θαύμα» του Γιάννη Αντετοκούνμπο ο Sean Sweeney θα συμμετέχει στο Διεθνές σεμινάριο ατομικής βελτίωσης «ΑΘΗΝΑ 2018». Ο assistant coach των Milwaukee Bucks θα βρεθεί στην χώρα μας και θα προσπαθήσει να μεταφέρει μέρος από τις γνώσεις του και τις τακτικές του στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου που διοργανώνει ο ΣΕΠΚ.

Ο Sean Sweeney είναι ο προπονητής των Bucks που έχει επιφορτιστεί με την ατομική προπόνηση – βελτίωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Είναι ο άνθρωπος που περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας μαζί του και είναι ο βασικός υπεύθυνος για το αποτέλεσμα που παρουσιάζει στα γήπεδα του ΝΒΑ ο Έλληνας διεθνής παίκτης.

Τα βασικά κομμάτια των ομιλιών του θα είναι Individual Defense (stance work, Zig zag, continuous close outs, mirror drill, close out to zig zag, close out to spots, 2.9 close out, run glide run, multiple efforts drill, P/R W/S man to help to close out, isolation technique, fronting to 3/4) και Individual offense (shooting, for improvement, form shooting, heavy ban, technique, hand off, finish of shot, drills). Στο τέλος κάθε ομιλίας του θα είναι διαθέσιμος για ερωτήσεις – διευκρινήσεις.

Πέραν του Sean Sweeny και ο προπονητής Δημήτρης Γαλάνης, ο οποίος δούλεψε για δύο μήνες στο πλευρό του Ganon Baker και θα είναι εκ των ομιλητών του Διεθνούς Σεμιναρίου Ατομικής Βελτίωσης που θα γίνει από τις 22 μέχρι τις 24 Ιουνίου στην Αγία Παρασκευή, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τους λόγους που θεωρεί κορυφαίο τον coach Baker αλλά και για τον τρόπο που αναπτύχθηκε η μεταξύ τους σχέση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε
Για τον Ganon Baker και τα στοιχεία που τον ξεχωρίζουν
«Όλοι γνωρίζουν τον Ganon Baker για τις γνώσεις και τη δουλειά του στο skill development. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι καλύτερος από αυτά που δείχνουν τα βίντεο αν και για εμένα αυτό που τον ξεχωρίζει -και δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο- είναι ότι πρόκειται για έναν εκπληκτικό και απόλυτα ενημερωμένο προπονητή στην μερική τακτική, στο σύγχρονο ασκησιολόγιο και σε εξειδικευμένες τακτικές. Η τριβή του όλο το χρόνο με ομάδες του ΝΒΑ και με TOP Κολλέγια τον εντάσσουν μεταξύ των κορυφαίων και πιο εξελιγμένων προπονητών παγκοσμίως».

Για τη σχέση του με τον Ganon Baker
«Τον γνώρισα και δουλέψαμε μαζί για δύο μήνες στην Κίνα. Ο συνδυασμός κι η χημεία που είχαμε πάνω στη δουλειά μας έφερε κοντά. Ακολούθησε μία νέα συνάντηση όταν βρέθηκα τον Οκτώβριο στους Ορλάντο Μάτζικ και τώρα μεταφέρουμε αυτή τη συνεργασία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Εκτός από το Σεμινάριο θα δουλέψουμε μαζί και στα camp που θα κάνουμε στο Μίλωνα, στο Deree, στο Ανατόλια και στο Επταπύργιο».

.
Διαβάστε ακόμη…