Παπαδάτος: «Ολα τα ματς στην έδρα μας να τα κερδίσουμε»

papadatos-alexisΒέρος Πατησιώτης, όχι στην καταγωγή μιας και ο Αλέξης Παπαδάτος είναι από την Κεφαλλονιά, αλλά στην… καρδιά φαίνεται πως είναι ο προπονητής του Σπόρτιγκ. Έχοντας ζήσει τις μεγάλες στιγμές της ομάδας ως παίκτης, χαίρεται και λείπατε με το κάθε τι που συμβαίνει στους «μπλαουγκράνα». Αυτό διαπίστωσαν και οι ιθύνοντες τους και τον αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή που ξαναβρέθηκε στα λημέρια τους αυτή τη φορά ως προπονητής. Αποφασίσει και ξέρουν ότι οι σκέψεις του είναι για το καλό του συνόλου. Έτσι του έχουν δώσει το πράσινο φως να πράττει όπως εκείνος νομίζει καλύτερα για το σύνολο.

Μη νομίζετε και εκείνο με τη σειρά του καταλαβαίνει και έτσι δείχνει πρόθυμο να πράξει αυτό που θα του δείξει ο προπονητής του. Απόδειξη, το να ακουμπήσει την τελειότητα όπως είπε στο infobasket.gr υπερήφανος για πάρτη του, στο ματς επί του Ηροδότου.

«Σήμερα (14/12) εμείς κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και αμυντικά και επιθετικά. Κάναμε κάποια πράγματα μέσα στην βδομάδα με βάση τις ικανότητες που είδαμε της αντίπαλης ομάδας και ήταν από τις λίγες φορές μέσα στη φετινή χρονιά, που και σε επίθεση και άμυνα αυτά που είπαμε βγήκαν πάρα πολύ σωστά και εντός παρκέ. Γι’ αυτό το λόγο, ενώ στην αρχή δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά, βρεθήκαμε πίσω με πέντε πόντους (15-10) καταφέραμε όμως να την ανατρέψουμε και να περάσουμε με μεγάλη διαφορά μπροστά, με 18. Έτσι στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να συντηρήσουμε διαφορά αυτή.

-Το ματς εξελίχτηκε πιο εύκολα από ότι το περιμένατε;
«Ναι! Πιο εύκολη, έτσι όπως εξελίχτηκε, γιατί ο Ηρόδοτος είναι μια πολύ καλή ομάδα. Είχε τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Ήταν σε πολύ καλή τροχιά και στα παιχνίδια που τον είχαμε δει είναι μια ομάδα με καλούς παίκτες και πολύ καλό υλικό. Απλά θεωρώ ότι σήμερα από την πλευράς μας κάναμε αν υπάρχει τέλειο, σχεδόν το τέλειο παιχνίδι ταχτικά. Αυτό που είχαμε πει το κάναμε ακριβώς».

-Ακολουθούν δυο εύκολα θεωρητικά ματς με Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας και Ακαδημία Ρεθύμνου εντός, τα οποία αν τα κερδίσετε ξεφεύγετε από τα δύσκολα της κατηγορίας.

«Έχει δείξει η κατηγορία αυτή ότι δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι. Είναι όλα ντέρμπι και ουσιαστικά το πρώτο εύκολο παιχνίδι που κερδίσαμε ήταν το σημερινό. Ακόμα και ο Ιωνικός που δεν έχει κάνει νίκη μέχρι στιγμής, αν δείτε τα παιχνίδια του μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο παλεύει και στο τέλος γίνεται κάτι και χάνει το ματσ. Άρα εύκολο και δύσκολο παιχνίδι σε αυτή την κατηγορία δεν υπάρχει. Αν είσαι συγκεντρωμένος μπορείς να το κανείς εύκολο, αν δεν είσαι το κανείς δύσκολο. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι ότι ματς είναι στην έδρα μας να το κερδίσουμε. Από εκεί και πέρα αντιμετωπίζουμε τον κάθε αντίπαλο όπως πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε. Άπλα στην έδρα μας έχουμε ένα λόγο παραπάνω και θέλουμε να κερδίζουμε».

Ποιος είναι ο στόχος του Σπόρτιγκ για φέτος;
«Δεν υπάρχει στόχος, ο στόχος είναι να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ξέρω το λένε όλοι αυτό αλλά έτσι είναι. Απλά η ομάδα αυτή όταν μαζευτήκαμε το καλοκαίρι το πρώτο πράγμα που συζητήσαμε ήταν ότι θέλαμε να σωθεί στην κατηγορία. Έτσι όσο πιο γρήγορα σωθούμε και μαθηματικά τόσο καλύτερο για εμάς. Από εκεί και πέρα κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Οι παίκτες έχουν μεγάλη διάθεση στην προπόνηση και σε αυτό που κάνουμε, το πιστεύουμε όλοι και από εκεί και πέρα στο τέλος θα φανεί τι αξίζουμε».