Πιο φτωχό το ελληνικό μπάσκετ και ο ελληνικός αθλητισμός – «Έφυγε» ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Η μάχη που έδωσε ήταν σκληρή. Πάλεψε, προσπάθησε να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που τον «χτύπησε», όμως ο «Τυφώνας» του Παναθηναϊκού, μία μεγάλη μορφή του ελληνικού αθλητισμού, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος «έφυγε» τα ξημερώματα. Σε ηλικία 88 ετών ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, μετά την πολύμηνη μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή στο νοσοκομείο, δεν μπόρεσε να κερδίσει αυτή τη «μάχη».

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή με σχετική ανακοίνωση του νοσοκομείου «Υγεία» και της ΒΙΑΝΕΞ. «Σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 κατέληξε στο ΥΓΕΙΑ ο Αθανάσιος Γιαννακόπουλος μετά από μακρά νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είχε υποστεί βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο από το οποίο, παρά την έγκαιρη και επιτυχή θρομβεκτομή, δεν μπόρεσε να συνέλθει».

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν ένας ηγέτης αγαπητός όχι μόνο στις τάξεις των οπαδών του Παναθηναϊκού, αλλά και από όλους τους υγιώς σκεπτόμενους φίλους του αθλητισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια Γιαννακόπουλου βιώνει έναν ακόμη χαμό επιφανούς μέλους της μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, καθώς είχαν προηγηθεί οι θάντατοι των Κώστα και Παύλου.