Σκουρτόπουλος: «Θα σταθούμε και πάλι καλά…»

Ο Γιάννης Μπουρούσης και ο Χάρης Γιαννόπουλος δεν ήταν παρόντες στο ραντεβού της εθνικής με προορισμό το Βελιγράδι, αλλά και οι δύο είναι δικαιολογημένοι. Ήταν άλλωστε γνωστό ότι ο αρχηγός της εθνικής έπρεπε να επιστρέψει στην Κίνα για τις υποχρεώσεις της ομάδας του, ενώ ο Γιαννόπουλος τραυματίστηκε στο ματς της Πάτρας. Με τους 12 λοιπόν που έχει στη διάθεσή του ο Θανάσης Σκουρτόπουλος θα «κυνηγήσει» το 10/10 στα «παράθυρα» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 και όπως τόνισε κατά την αναχώρηση της ομάδας για το ματς της Δευτέρας (3/12, 21:15) «…η απουσία του Γιάννη δημιουργεί ένα μεγάλο κενό στους ψηλούς, η απώλεια του Χάρη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά προβλημάτων που είχαμε από την διάρκεια της στελέχωσης γι’ αυτά τα δύο ματς… όμως πιστεύω ότι θα σταθούμε και πάλι καλά».

«Είχαμε διαβεβαιώσει στην πρώτη συγκέντρωση για αυτό το παράθυρο, ότι παρά τον εκπληρωμένο στόχο της πρόκρισης, η Εθνική ομάδα θα είναι σοβαρή όπως πάντα. Το δείξαμε στην Πάτρα και αυτό θα πάμε να κάνουμε και στο Βελιγράδι», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής κατά την αναχώρηση και πρόσθεσε: «Έχουν πει όλοι οι παίκτες ότι κάθε συμμετοχή με την Εθνική αποτελεί κίνητρο από μόνη της. Εκτός αυτού, το να διατηρήσουμε το αήττητο είναι ένα σημαντικό δέλεαρ, μάλιστα απέναντι σε μια δύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ, στην έδρα της και με μεγάλη δική τους ανάγκη για βαθμούς.

Η απουσία του Γιάννη δημιουργεί ένα μεγάλο κενό στους ψηλούς, η απώλεια του Χάρη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά προβλημάτων που είχαμε από την διάρκεια της στελέχωσης γι’ αυτά τα δύο ματς, όμως, υπάρχει δικαιολογημένη εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες που έχουν ανταποκριθεί μέχρι τώρα σε ό,τι τους ζητήθηκε και πιστεύω ότι θα σταθούμε και πάλι καλά».

.
Διαβάστε ακόμη…