“Σφάζει με το γάντι” η ανακοίνωση του Αγρινίου για τη φιλοξενία στον Αστακό

agrinio_logoΣτην Αρχαία Ελλάδα η φιλοξενία θεωρείτο πράξη αρετής, ενώ τους ξένους προστάτευαν ο Ξένιος Δίας και η Αθηνά η Ξενία… Τώρα ίσως κάποιος ν΄ αναρωτηθεί ποια η σχέση των προαναφερθέντων με το μπάσκετ. Κι όμως υπάρχει, όπως μπορεί να καταλάβει κανείς από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΑΟ Αγρινίου λίγες ώρες μετά την ήττα του στον Αστακό. Οι ιθύνοντες τον σύλλογο του Αγρινίου κάνουν λόγο στην ανακοίνωσή τους για την… φιλοξενία που γνώρισαν στον Αστακό από τον τοπικό Αίολο. Αναφέρουν για το… αθλητικό πνεύμα που υπήρξε στο ημίχρονο της αναμέτρησης με χτυπήματα προς τα μέλη της αποστολής, ενώ εκείνο που πραγματικά προκαλεί απορία είναι η αναφορά για ελλειπή αστυνόμευση

Το ύφος της ανακοίνωσης, βέβαια είναι αυτό που λένε “σφάζει με το γάντι”, με τους Αγρινιώτες να δικαιολογούν την ήττα τους στον Αστακό, ελέω του κλίματος τρομοκρατίας που όπως αναφέρουν γνώρισαν. Αναλυτικά το πλήρες κείμενο αναφέρει:
“Ευχαριστούμε θερμά τον ΑΙΟΛΟ ΑΣΤΑΚΟΥ τους ανθρώπους του, τους φιλάθλους του για το αθλητικό πνεύμα που επέδειξαν στο ημίχρονο του αγώνα…. με καθαρά μπασκετική συμπεριφορά όπως γροθιές, σπασίματα, απειλές σε παράγοντες και παίκτες της ομάδας μας …… επίσης να τους ευχαριστήσουμε που φρόντισαν να υπάρχει αστυνομία στο κλειστό της Βόνιτσας…..Αυτό εννοούσατε λοιπόν όταν λέγατε καλή γειτονία..δεν το είχαμε καταλάβει!!! Κλίμα τρομοκρατίας και φυσικά με τέτοιο κλίμα το αποτέλεσμα ειναι δίκαιο…Κάναμε ένα λάθος ως ΑΟ Αγρινίου..τολμήσαμε να προηγηθούμε με 7 πόντους και να παίξουμε στο 1ο Ημίχρονο καταπληκτικά!!!”.