Ταυρόπουλος: “Ερχομαι στα δύσκολα”

tauropoulosΣτην Ερυθραία ξεκινούν οι υποχρεώσεις του Ιωνικού Νικαίας , όπου και αντιμετωπίζει τον Πανερυθραϊκό. Ο Περικλής Ταυρόπουλος μέσω του επίσημου σάιτ του συλλόγου τονίζει πως η ομάδα του δεν είναι ακόμα έτοιμη, αλλά ότι άπαντες θα προσπαθήσουν για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αναλυτικά:

To ionikosbc.gr βρέθηκε στην τελευταία προπόνηση της Ανδρικής Ομάδας του Ιωνικού, λίγο πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων και συνομίλησε εκτενώς με τον προπονητή της Ομάδας, Περικλή Ταυρόπουλο, για το πρώτο παιχνίδι στη Ν. Ερυθραία, το διάστημα της προετοιμασίας, την εκ νέου επιστροφή του στον Ιωνικό και τον κόσμο της Ομάδας.

Είμαστε προ των υλών του νέου πρωταθλήματος. Μερικές για το παιχνίδι εκτός στη Ν. Ερυθραία.

Δεν είμαστε έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι. Ο λόγος είναι ότι για 5 εβδομάδες είχαμε φτιάξει καλά το ρόστερ της ομάδας αν και φτιάχτηκε φέτος από το μηδέν. Ήμουν αρκετά ευχαριστημένος από την προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά και από τα αποτελέσματα στα φιλικά αλλά όλα αυτά χάλασαν με την ανακοίνωση του ότι δεν πήγαμε στην Α2 και ότι μείναμε στην Β’ Εθνική. Εκεί έφυγαν και 2 βασικά 5άρια, ένας μεγάλος κι ένας μικρός, ο Τζουγκαράκης και ο Κουρέπης κι αυτό αποσυντόνισε την Ομάδα, “χάλασε” το μυαλό τους, μείναμε χωρίς βασικό ψηλό εκτός του Περδικάρη. Ενώ δηλαδή αντίστοιχες ομάδες έχουν 5 ψηλούς, ένας να αντικαθιστά οποιοδήποτε πρόβλημα, εμείς είχαμε μόνο 2. Το μαζέψαμε μεν λίγο αυτήν την εβδομάδα αλλά σίγουρα η Ομάδα δεν είναι έτοιμη αυτή τη στιγμή. Ο στόχος μας είναι να παλέψουμε όποιοι κι αν είμαστε και να είμαστε έτοιμοι για όλα τα επόμενα ματς.

Πόσο δύσκολο είναι για έναν προπονητή όταν τυχαίνουν τέτοιες συγκυρίες όπως αυτή που έτυχε στον Ιωνικό; Δηλαδή, για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν ξέρεις σε ποια κατηγορία θα αγωνιστείς.

Μια λύση θα ήταν η απόφαση να πεις, ότι μένω στη Β’ και δεν με ενδιαφέρουν τα σενάρια περί ανόδου. Αυτό το λες βέβαια εκ των υστέρων. Επειδή όμως ο Ιωνικός είναι μεγάλο σωματείο κι επειδή οι άνθρωποι που βάζουν το χέρι στην τσέπη και είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους, λογικό είναι να ήθελαν να δουν την Ομάδα πιο ψηλά, έστω και με μικρό μπάτζετ. Εμείς φτιάχναμε κάτι καλό πάνω σ’ αυτό και θέλαμε άλλη μια μεταγραφή. Όμως με την εξέλιξη των πραγμάτων, “χάλασε” η κατάσταση, “χάλασαν” τα μυαλά παικτών ενώ δημιουργήθηκε και στους παράγοντες ένα άγχος. Έγιναν και κάποια άλλα “στραβά”. Κάποιοι δηλαδή, πλησίασαν και 2 παιδιά, κάνοντάς τους προτάσεις για να αποχωρήσουν εκτός των 2 παιδιών που είπα νωρίτερα. Όλα αυτά μας απορύθμισαν. Μια ομάδα που χτίστηκε σε 1 μήνα. Θα πρέπει λοιπόν να μαζέψουμε τα κομμάτια μας γρήγορα και θα τα μαζέψουμε, αρκεί να κάνουμε λίγο υπομονή. Θέλει λίγο χρόνο.

Γενικότερα, στο σύνολο της προετοιμασίας και του σχηματισμού του ρόστερ, πόσο ευχαριστημένος είσαι;

Ήμουν πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών κι απ’ όλα μέχρι να γίνει ότι περιέγραψα πιο πριν. Θέλει υπομονή. Ωστόσο, επειδή είναι η 3η φορά που έρχομαι στον Ιωνικό, στον Ιωνικό έρχομαι στα δύσκολα.

Αυτή ακριβώς θα ήταν η επόμενη ερώτησή μου. Πως αισθάνεται δηλαδή ο Περικλής Ταυρόπουλος, ερχόμενος ξανά στον Ιωνικό;

Δυο φορές ξεκινήσαμε από πολύ χαμηλά και σωθήκαμε και φέτος ενώ το στρώσαμε το πράγμα, γιατί ξεκινήσαμε με 1 παίκτη από πέρσι ο οποίος μάλιστα δεν έπαιξε καθόλου πέρσι, τον Θάνο Μπολάτογλου. Και για να το χτίσεις είναι δύσκολο. Χτίστηκε από την προσπάθεια και των παικτών και των παραγόντων και όλης της αλυσίδας που λέγεται ομάδα. Χτίστηκε μια ομάδα πολύ γρήγορα που ούτε εγώ το περίμενα. Υπομονή τώρα και από τα παιδιά και από τους παράγοντες αλλά και από εμένα, γιατί όλοι μας πονέσαμε από αυτήν την εξέλιξη (της μη ανόδου) και να δούμε πόσο γρήγορα θα συνέλθουμε. Πιστεύω και ο κόσμος το αντιλαμβάνεται αλλά ξέρει πολύ καλά και πως να μας βοηθήσει. Είναι η τρίτη φορά που θα τον ζήσω. Αν όχι αυτό το παιχνίδι που παίζουμε με ένα εκ των δύο φαβορί για άνοδο, με μεγάλο μπάτζετ. Εμείς φυσικά και θα πάμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Από κει και πέρα το κάθε παιχνίδι θα πηγαίνουμε για να το κερδίσουμε αρχής γενομένης από την επόμενη βδομάδα.

Τι να περιμένουν να δουν οι φίλοι της Ομάδας από τον Ιωνικό, μέσα στο παιχνίδι. Για παράδειγμα, ενέργεια, τρέξιμο, πάθος;

Αν έχεις κορμό μια χρονιά, είτε 10 παίκτες, είτε 8 είτε 6, είναι κορμός και εύκολα βάζεις κάποιον, βγάζεις κάποιον, ξέρει ο ένας τον άλλον, υπάρχουν αυτοματισμοί. Εμάς μας λείπει και αυτό. Δεν έχουμε αυτοματισμούς ακόμα και δεν έχουμε και το μεγάλο μπάτζετ. Με την προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά παρ’ όλα αυτά, είμαι αισιόδοξος. Θέλουμε λίγο υπομονή για να παρουσιαστούμε έτσι όπως πρέπει. Για τη φανέλα που αυτή τη στιγμή που εκπροσωπούν, κυρίως με το πάθος και την αγάπη θα πάρουμε τη νίκη.

Κι ένα μήνυμα για τον κόσμο της Ομάδας.

Εγώ τους έχω ζήσει και τους ξέρω. Υπάρχει μια μετάβαση από πέρσι και τη διοίκηση του κ. Βαρουξάκη η οποία έκανε πολύ κακό στην Ομάδα. Πέρσι υπήρχε το διπλάσιο μπάτζετ και ο Ιωνικός δεν ανέβηκε κατηγορία. Φέτος τους χρειαζόμαστε πολύ περισσότερο. Δεν θα πω το τετριμμένο ότι ο κόσμος είναι ο 6ος παίκτης γιατί για εμάς μπορεί να αποτελέσει και πενταδάτο όπλο.

Ο Περικλης Ταυρόπουλος ευχήθηκε καλή αγωνιστική και να έχει ο Ιωνικός την τύχη να μην έχει τραυματισμούς.