aΟ ΓΣ Κύμης έχει αποκτήσει από νωρίς το προβάδισμα στην κούρσα για την άνοδο στην Α2. Η ομάδα της Εύβοιας γνωρίζει πολύ καλά όμως ότι μπορεί να το απολέσει απότομα, εφόσον δεν περάσει αύριο νικηφόρα από το κλειστό του Υμηττού, εκεί δηλαδή όπου στραβοπάτησε νωρίτερα στο πρωτάθλημα ο μεγάλος αντίπαλος του, ο Φάρος Κερατσινίου. Τόσο σημαντική μπορεί να θεωρηθεί η μεγάλη αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής μεταξύ του Αμύντα και της Κύμης, της τελευταίας για το 2014 στη Β’ Εθνική.

Ο Αμύντας έχει αποδείξει ότι μόνο ευκαταφρόνητος αντίπαλος δεν μπορεί να θεωρηθεί στην έδρα του, όπου μετά την απρόσμενη ήττα της 2ης αγωνιστικής από το Ηράκλειο μετράει τέσσερις συνεχόμενες νίκες, όλες με διψήφιες διαφορές πόντων. Μεταξύ αυτών ήταν φυσικά και το πειστικό 88-78 επί του Φάρου Κερατσινίου στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, το πρώτο αποτέλεσμα που απέδειξε ότι οι δύο νεοφώτιστες ομάδες δεν… παίζουν μόνες τους στο νότιο όμιλο.

Στο μεταξύ ο Φάρος δεν θα έχει κι αυτός εύκολο έργο κόντρα στον Παπάγο, αν και μέχρι στιγμής δεν δυσκολεύεται ιδιαίτερα στο γήπεδο του, όπου έχει απολογισμό 4-0 με 16,7 πόντους διαφορά κατά μέσο όρο. Η έδρα θα έχει τον πρώτο λόγο στο Περιστέρι, όπου η φορμαρισμένη ομάδα του Κώστα Παπαμάρκου θα επιχειρήσει να σημειώσει την 5η συνεχόμενη νίκη της, έχοντας απέναντι της τον (προερχόμενο από τρεις σερί ήττες) Φιλαθλητικό, την ίδια ώρα που ο (3ος) Πανερυθραϊκός θα υποδεχτεί τον φορμαρισμένο Ιωνικό Νίκαιας (4 σερί νίκες).

Τέλος, αγωνιστική-φωτιά είναι η 11η και για τις ομάδες που βρίσκονται στην τελευταία πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα. Κι αυτό διότι οι τέσσερις από τις τελευταίες πέντε αναμετρώνται μεταξύ τους (Ικαρος Καλλιθέας-Αγία Παρασκευή και Μαρούσι-Ηράκλειο), ενώ στον Χολαργό η τοπική ομάδα θα αντιμετωπίσει τον Δούκα, ο οποίος θα παίξει εκτός έδρας για τρίτη συνεχόμενη Κυριακή και για 7η συνολικά στις πρώτες 11 αγωνιστικές! Μέχρι τώρα, βέβαια, μόνο άσχημα δεν τα πηγαίνει μακριά από τη βάση της η ομάδα του Γιάννη Γιαννόπουλου (3-3)…

Για το 11 στα 11 οι Μαχητές Δόξας Πεύκων

Στο βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής οι Μαχητές Δόξας Πεύκων θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν την ονειρεμένη πορεία τους με την 11η νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια (κόντρα στο Στρατώνι), την ίδια ώρα που ο Προμηθέας Πάτρας θα επιχειρήσει να πετύχει την 4η σερί νίκη και να μείνει σε απόσταση δύο βαθμών (ή λιγότερων) από την πρώτη θέση. Μεγάλο παιχνίδι αναμένεται να γίνει στη Χαλκιδική, όπου το Πευκοχώρι θα υποδεχτεί τους Τιτάνες Παλαμά, ενώ το Αργος Ορεστικό θα προσπαθήσει να ξεπεράσει την ήττα της περασμένης Κυριακής στην Πάτρα και να συνεχίσει την ανοδική πορεία του κόντρα στον Πιερικό Αρχέλαο.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει επίσης και για τον Φοίνικα Λάρισας, που πηγαίνει στην Καλαμαριά με μόνο στόχο την 8η νίκη στους τελευταίους 9 αγώνες, ενώ πολύ σημαντικά είναι και τα παιχνίδια μεταξύ τεσσάρων ομάδων που βρίσκονται κάτω από τη μέση της βαθμολογίας, στην Κομοτηνή (όπου η ακριτική ομάδα υποδέχεται το Ανατόλια) και στον Εύοσμο (Αίας-Ασπίδα Ξάνθης).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

1ος Όμιλος (νότιος)

“Γ. Στεφανόπουλος” 17.00 Περιστέρι-Φιλαθλητικός Καραβίτης-Παυλόπουλος
Ν. Ερυθραίας 17.00 Πανερυθραϊκός-Ιωνικός Πόντας-Αναγνώστου
Υμηττού 17.00 Αμύντας-ΓΣ Κύμης Δαρλαμήτσος-Πιτσίλκας Μ.
Εσπέρου 17.00 Ίκαρος Καλ.-ΚΑΠ Μπούκας-Παπαφωτίου
“Π. Νικολαϊδης” 17.00 Φάρος Κερ.-Παπάγος Αποστολίδης-Ραχιώτης
Αμαρουσίου 17.00 Μαρούσι-Ηράκλειο Κωνσταντινόπουλος-Ξάνθος
Χολαργού 17.00 Χολαργός-Δούκας Παπαθανασίου-Διμπινούδης

2ος Όμιλος (βόρειος)

ΧΑΝΘ 17.00 ΧΑΝΘ-Προμηθέας Φακίτσας-Ξέρας
Άργους Ορ. 17.00 Άργος Ορ.-Πιερικός Αρχ. Τζίμα-Τσιρτσιμάλης
Κομοτηνή 17.00 Κομοτηνή-Ανατόλια Γερακίνης-Δημάδης
Καλαμαριάς 17.00 Αργοναύτης-Φοίνικας Λ. Παπαγερίδης-Ντούρας
Ν. Μουδανιών 17.00 Πευκοχώρι-Τιτάνες Παλ. Λόρτος-Φουτζήλας
ΔΑΚ Ευόσμου 17.00 Αίας Ευόσμου-Ασπίδα Ξ. Τσιαπλής-Παπανικολάου
ΔΑΚ Πεύκων 17.00 Μαχητές Δόξας-Στρατώνι Παργιανόπουλος-Καρακώστας