esperos aopa_logoΕναν από τους πλέον επιτυχημένους προπονητές του μπάσκετ της Πάτρας και δύο διεθνείς παίκτες θα τιμήσει στο πλαίσιο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας ο Εσπερος ΑΟΠΑ. Ο λόγος για τον Κώστα Πετρόπουλο, τον “Νουρέγιεφ” του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και τους Παναγιώτη Βασιλόπουλο, Νίκο Δίπλαρο.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

«Τον Κώστα Πετρόπουλο και τον Νίκο Δίπλαρο θα τιμήσει ο Έσπερος ΑΟΠΑ στην εκδήλωση που θα γίνει για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 11 π.μ. στο κλειστό γυμναστήριο «Παναγιά Αλεξιώτισσα».

Τον Κώστα Πετρόπουλο για την προσφορά του στο Σύλλογο μας από το 2006 έως και το 2015, αλλά και για την προσφορά του στο Ελληνικό μπάσκετ γενικότερα. Και τον Νίκο Δίπλαρο για την προσφορά του στον Σύλλογό μας, από τον οποίο αναδείχτηκε, αλλά και για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου με την Εθνική Εφήβων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε το περασμένο καλοκαίρι στο Βόλο.

Ο Κώστας Πετρόπουλος μάλιστα θα είναι από τους ομιλητές στην ημερίδα που θα διοργανώσει ο Έσπερος ΑΟΠΑ την ίδια μέρα της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας με θέμα «Ο καλός γονέας» του νεαρού καλαθοσφαιριστή: Προσδοκίες γονέων και συλλόγου».

Τον αρχηγό του Κόροιβου και πρώην διεθνή φόργουορντ θα τιμήσει ο Έσπερος ΑΟΠΑ στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, που θα γίνει το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 11 π.μ. στο κλειστό γυμναστήριο «Παναγιά Αλεξιώτισσα».

Μάλιστα ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος θα είναι από τους ομιλητές στην ημερίδα, που θα διοργανώσει την ίδια μέρα ο Έσπερος ΑΟΠΑ με θέμα, «Ο «καλός γονέας» του νεαρού καλαθοσφαιριστή: Προσδοκίες γονέων και συλλόγου». Ο δυναμικός άσος του Κόροιβου θα μιλήσει για την δική του εμπειρία στο χώρο του αθλητισμού, το πώς ξεπέρασε τους σοβαρούς τραυματισμούς του και το πώς οι γονείς θα πρέπει να είναι έτοιμοι να στηρίξουν τα παιδιά τους στις δύσκολες στιγμές.

WHO IS WHO

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1984 στο Κάτω Σαμικό Ηλείας. Ξεκίνησε το μπάσκετ από τον Ίφιτο Πύργου και στη συνέχεια μετακόμισε στον Ηρακλή Πύργου. Το πρώτο μεγάλο βήμα στην καριέρα του το έκανε το 2001 όταν μεταγράφηκε το 2001 στον ΠΑΟΚ, από τον οποίο τον απέκτησε ο Ολυμπιακός το 2005. Στους «ερυθρόλευκους» έμεινε ως το 2012, αλλά στάθηκε άτυχος καθώς ταλαιπωρήθηκε από συνεχόμενους σοβαρούς τραυματισμούς. Το 2013 συμφώνησε με την Ισπανική Βαγιαδολίδ, επέστρεψε στη δράση στον Ερμή Πειραιά και έκανε επανεκκίνηση στην καριέρα του σε υψηλό επίπεδο μετά από τους σοβαρούς τραυματισμούς πέρυσι με την Ν. Κηφισιά. Το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, τον Κόροιβο. Με τον Ολυμπιακό πανηγύρισε την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και του πρωταθλήματος το 2012, το Κύπελλο Ελλάδας το 2010 και το 2011. Για χρόνια στέλεχος των Εθνικών ομάδων κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ των Εφήβων το 2002 και το χάλκινο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ Εφήβων το 2003. Με την Εθνική Νέων Ανδρών κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ το 2005 και με την Εθνική Ανδρών το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ το 2005 και το αργυρό στο Μουντομπάσκετ το 2006. Είναι παντρεμένος με την παλιά πρωταθλήτρια του πόλο, Μαρία Τσουρή και έχουν έναν γιο τον Κωνσταντίνο.

Παράλληλα με το μπάσκετ δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο μέσω του site www.athletes.gr το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με τον όλους όσοι εμπλέκονται με τα σπορ, τη διατροφή, τη ζωή και την υγεία μικρών και μεγάλων αθλητών».