Τσαγκρώνης: “Παραμένουν Μίσσας-Σκουρτόπουλος για να υπάρχει συνέχεια στην εθνική ομάδα”…

Οι Θανάσης Σκουρτόπουλος και Κώστας Μίσσας θα συνεχίσουν να κρατούν τα… ηνία της εθνικής ομάδας μπάσκετ, όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης, μιλώντας στον «Sport24 Radio 103.3». Η εξήγηση που έδωσε για την επιλογή αυτή της ομοσπονδίας είναι διότι “… πρέπει να υπάρχει συνέχεια στην εθνική ομάδα”, όπως ανέφερε. Το διοικητικό στέλεχος της ομοσπονδίας αναφέρθηκε σε όλα τα “καυτά” θέματα, όπως η επιλογή των γηπέδων για το κύπελλο Ελλάδας και των υποχρεώσεων της “επίσημης αγαπημένης”, αλλά φυσικά και του προπονητικού επιτελείου.

Σχετικά με τα κριτήρια επιλογής των γηπέδων που θα γίνουν οι εντός έδρας αγώνες για τα προκριματικά σε άνδρες και γυναίκες, δήλωσε: “Κάτι που ζητάνε οι Έλληνες φίλαθλοι είναι να δουν από κοντά στην εθνική. Ξεκινάμε από το Ηράκλειο και τα “Δύο Αοράκια” – που πληροί όλους τους όρους και προϋποθέσεις – και μπορούμε να έχουμε καλό αγώνα από πλευράς προσέλευσης φιλάθλων. Η Κρήτη έχει φιλοξενήσει με επιτυχία πανευρωπαϊκές διοργανώσει”, σχολίασε ενώ αναφέρθηκε για την εθνική γυναικών και την επιλογή της Καστοριάς: “Είχαμε δώσει μία υπόσχεση, την οποία και τηρούμε. Εκεί θα αγωνιστεί η εθνική γυναικών. Υπάρχει εκεί καινούριο γήπεδο που πληροί τους όρους. Το γυναικείο μπάσκετ έχει έρεισμα εκεί και πιστεύω ότι θα έχουμε την συνδρομή των φιλάθλων για να στεφθεί με επιτυχία. Πρέπει να αλλάξουν τους πίνακες για να δώσουν κίνητρα στις ομάδες που έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν αγώνες και θέλουν να φιλοξενήσουν την εθνική. Να έχουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις και να τηρούνται οι καινούριοι πίνακες”.

Παράλληλα, ο Τσαγκρώνης απάντησε και σε ερώτηση για το γεγονός πως ανακοινώθηκε νωρίς τούτη τη χρονιά το γήπεδο διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου: “Δε νομίζετε ότι ήταν καιρός πλέον, να γίνει αυτό; Προκειμένου να μην έχουμε προβλήματα, είναι καλύτερο για τις ομάδες να ξέρουν που θα γίνει ο τελικός. Οι ομάδες δεν έχουν τη δυνατότητα και το δικαίωμα να δημιουργήσουν κανένα θέμα πλέον, γιατί γνωρίζουν εκ των προτέρων που θα γίνει ο τελικός. Για αυτό το ανακοινώσαμε τώρα, που το κύπελλο είναι σε αρχική φάση για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Είναι το πιο σωστό. Το θέμα είναι ότι στην Κρήτη είναι λίγο δύσκολο να μετακινηθούν οι οπαδοί. Αυτά είναι θέματα της Αστυνομίας και του Υπουργείου που μπορούν να αντιμετωπίσουν το οτιδήποτε”.