Τσιάκος: «Είναι κρίσιμος αγώνας»

tsiakosΕνα δύσκολο και καθοριστικό παιχνίδι έχει μπροστά του ο Πανιώνιος καθώς την Κυριακή (6/3) υποδέχεται τον Αμύντα, με τον Γιώργο Τσιάκο να εξηγεί σε τι φάση είναι ο “Ιστορικός” και τι θα επιδιώξει εναντίον ομάδας που έχει ίδιους στόχους.
Παράλληλα, ο 33χρονος σέντερ των “κυανέρυθρων” καλεί τον κόσμο της ομάδας, να γεμίσει το γήπεδο και να προσφέρει στους παίκτες την απαραίτητη ώθηση, για μια ακόμη σημαντική νίκη.

Σχετικά με τη μεγάλη βελτίωση που έχει παρουσιάσει ο Πανιώνιος στον τρόπο που παίζει, στα τελευταία ματς, ο Τσιάκος ανέφερε πως: “η ομάδα σιγά σιγά βρίσκει το δρόμο της. Θα έλεγα πως είναι λογικό, αν σκεφτείτε ότι δεν κάναμε προετοιμασία και το ρόστερ καθυστέρησε να δημιουργηθεί. Στη διακοπή για τις γιορτές των Χριστουγέννων είχαμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε σκληρά, αποκτήσαμε ταυτότητα και αυτό φαίνεται”.

Κυρίως, απέκτησε αμυντικό προσανατολισμό. “Η καλή άμυνα δίνει πρωταθλήματα. Η επίθεση δίνει νίκες σε αγώνες” θύμισε η… κολόνα του Πανιωνίου πριν προσθέσει ότι “όλοι οι παίκτες έχουμε ρόλο και ήταν ξεκάθαρο πως θα έπρεπε να “ανοίξει” το rotation, γιατί δεν θα αντέχαμε 5-6 παίκτες να παίζουμε από 30 λεπτά σε κάθε αγώνα. Ο προπονητής προσπαθεί να πάρει το 100% από τον καθένα”. Βέβαια, εκείνος με τον Μίχαλο και τον Κόκκαλη βοηθούν τον κόουτς Ζιάγκο στη γενικότερη λειτουργία, λόγω εμπειρίας. “Ο ρόλος μας είναι να “τραβάμε” την ομάδα, όταν “κολλάει”, να είμαστε εκεί σε όλα τα δύσκολα -είτε πρόκειται για στιγμές του ματς, είτε για τις προπονήσεις- και να βοηθάμε τον προπονητή στο να μεταδώσει το πνεύμα που θέλει να περάσει σε όλους. Έχουμε παιδιά νεαρά σε ηλικία, με περιορισμένο χρόνο συμμετοχής μέχρι φέτος και έπρεπε να βοηθήσουμε”.

Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ο Αμύντας είχε νικήσει με έναν πόντο (78-77) και άρα ο Πανιώνιος έχει τη δυνατότητα να “καλύψει” τη διαφορά και να απομακρυνθεί περισσότερο από τον συγκεκριμένο… διώκτη. “Είναι κρίσιμος αγώνας, εναντίον ομάδας που είναι σκληρή. Οι παίκτες της παίζουν χρόνια μαζί. Έχουμε τους ίδιους στόχους και είναι σε καλή κατάσταση. Το ίδιο ωστόσο, ισχύει και για εμάς. Θα δούμε ένα δυνατό, σκληρό παιχνίδι και ευελπιστούμε πως όπως συμβαίνει από την αρχή της σεζόν, οι φίλοι μας θα είναι εκεί, να μας βοηθήσουν. Τους χρειαζόμαστε”.