charalampopoulosΟ Ντιρκ Νοβίτσκι και ο Μάνου Τζινόμπιλι είναι οι αγαπημένοι του παίκτες, αυτούς όμως που ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος βλέπει ως πρότυπα είναι πολύ πιο κοντινοί σε αυτόν… Πρόκειται για τη γενιά των 90άρηδων, η οποία κατέκτησε τρία μετάλλια σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ο Παππάς, ο Παπανικολάου, ο Σλούκας, ο Μάντζαρης, ο Γιάνκοβιτς και οι λοιποί παίκτες εκείνων των εθνικών ομάδων Εφήβων και Νέων…

«Οταν βλέπεις αυτούς τους παίκτες σκέφτεσαι ότι θέλεις να γίνεις σαν αυτούς. Παίζουν στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, πρέπει να γίνουμε σαν αυτούς» τόνισε ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο σάιτ του Ευρωμπάσκετ U18. Εν συνεχεία ο Χαραλαμπόπουλος εξήγησε ότι του αρέσει ο Νοβίτσκι «επειδή παίζει με το μυαλό του» και ο Τζινόμπιλι «επειδή είναι 37 ετών και παίζει σαν να είναι 20» και ακολούθως είπε για τον εαυτό του: «Παίζω κάθε φορά σαν να είναι το τελευταίο παιχνίδι μου. Δίνω το 100%, τον καλύτερο μου εαυτό και μου αρέσει να κάνω πολλά πράγματα, να παίζω άμυνα, να παίρνω ριμπάουντ, να σκοράρω».

Ο Χαραλαμπόπουλος ευχαρίστησε ακόμα τον Αργύρη Πεδουλάκη για τη συμμετοχή που είχε στην Ευρωλίγκα την περασμένη σεζόν και μίλησε επίσης για τους στόχους του. «Κάποια μέρα θέλω να παίζω πολλά λεπτά και να αποδείξω ότι ανήκω στην ομάδα». Οσο για το στόχο του στο Ευρωμπάσκετ της Τουρκίας; «Ενα μετάλλιο, θέλουμε να ανέβουμε στην κορυφή». Τέλος, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είπε στη FIBA Europe για τον Χαραλαμπόπουλο: «Είναι πολύ καλός παίκτης που κάνει τα πάντα στο παρκέ. Παίζει σαν γκαρντ και σαν πάουερ φόργουορντ και είναι καλός πασέρ».