“Χαρτοπόλεμος” παραγόντων στο Αγρίνιο!

ao agriniouΗ κόντρα ανάμεσα στα δύο ιστορικά σωματεία του Αγρινίου, τον ΑΟ και τη ΓΕΑ υπέβοσκε, αλλά πλέον παίρνει άλλη διάσταση. Μορφή “χαρτοπόλεμου” με τον έφορο της ΓΕ Αγρινίου Τάκη Τσιρώνη να στέλνει ανοιχτή επιστολή στο ΔΣ του ΑΟΑ με την οποία ζητά μεταξύ άλλων “… να σταματήσει να ασχολείται και να ενοχλεί προπονητές και αθλητές του συλλόγου” και λίγες ώρες αργότερα να έρχεται “ευγενική απάντηση” – όπως αναφέρει χαρακτηριστικά – από το ΔΣ του ΑΟΑ!

Η ανοικτή επιστολή του εφόρου της ΓΕΑ ανέφερε: “Αγαπητοί κύριοι Όπως θα γνωρίζετε με το προηγούμενο Δ.Σ. του συλλόγου σας με το οποίο είχαμε άριστες σχέσεις σαν σύλλογοι, προσπαθήσαμε να ενώσουμε το Αγρινιώτικο μπάσκετ με βασική προϋπόθεση να υπάρχουν ισχυρές ομάδες σε κάθε κατηγορία, δίνοντας μεγάλη έμφαση στον Α.Ο. που αντιπροσωπεύει το Αγρίνιο στην Γ΄ Εθνική, αλλά δυστυχώς χάρις στις εμμονές ορισμένων παραγόντων και προπονητών αυτό δεν κατέστη εφικτό. Περιττόν να τονίσω ότι η πρωτοβουλία ανήκε στη Γυμναστική Εταιρεία καθώς επίσης υπήρξε και μεγάλη συνδρομή του προέδρου της ΕΣΚΑΒΔΕ του κ. Νικάκη.

Μετά την εκλογή του σημερινού διοικητικού σας συμβουλίου πήρατε μία απόφαση, όπως ανακοινώσατε, να χτίσετε μία καινούργια ομάδα που θα μετέχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής με Αγρινιώτη προπονητή και Αγρινιώτες παίκτες κατά κύριο λόγο. Η Γυμναστική Εταιρεία ήταν ο σύλλογος που προτρέξατε για να υλοποιήσετε την απόφασή σας δηλ. να πάρετε τον προπονητή της και αρκετούς παίκτες, καλώντας τους σε συζητήσεις μεταξύ σας, λες και δεν υπήρχε σύλλογος να μιλήσετε μαζί του, δηλαδή προσπαθήσατε να απομοιώσετε μία οργανωμένη ομάδα από τον προπονητή και τους παίκτες της για να έρθουν στην ομάδα σας αγνοώντας το μέλλον αυτής.

Η στάση σας επιβεβαιώνει πως προκειμένου να υλοποιήσετε αυτή σας την απόφαση ενεργήσατε με την αντίληψη πως στο Αγρίνιο υπήρχε μόνο μία ομάδα ο Α.Ο.Α..Δυστυχώς όμως αυτού του είδους οι αντιλήψεις έχουν μερίδιο ευθύνης για το γεγονός πως το Αγρίνιο για αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι και σήμερα μετατράπηκε σε ένα μπασκετικό μπάχαλο που εγώ τουλάχιστον 45 χρόνια που είμαι στο χώρο του μπάσκετ δεν το έχω ξαναζήσει.

Ορμώμενος όμως τελευταία από το γεγονός πως προσκαλέσατε προχθές αθλητή του συλλόγου μας, ο οποίος σας είχε απαντήσει αρνητικά όταν του είχατε κάνει πρόταση να έρθει στο σύλλογό σας, προτείνοντάς του εκ νέου να έρθει στην ομάδα σας καθώς επίσης και προπονητική θέση, θα σας παρακαλούσα να σταματήσετε να ασχολείστε και να ενοχλείτε προπονητές και αθλητές του συλλόγου μας διότι αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να καλλιεργείτε κακές σχέσεις με τους συλλόγους και ειδικότερα με την Γυμναστική Εταιρεία η οποία είναι ο σύλλογος που προσπάθησε να σας βοηθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Να ξέρετε ότι η Γυμναστική Εταιρεία έχει τον τρόπο και τη δυνατότητα να υπερασπισθεί στο ακέραιο τα συμφέροντά της και θεωρούμε ότι διαχρονικά το έχει αποδείξει.

Τάκης Τσιρώνης”.

Και όπως προαναφέραμε λίγες ώρες αργότερα ήρθε η απάντηση από τον ΑΟΑ
“Ευγενική απάντηση

Του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΟ Αγρινίου

Μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΑΟ Αγρινίου με αφορμή την ευγενική υπενθύμιση του εφόρου του μπάσκετ της Γυμναστικής Εταιρείας Κου. Τάκη Τσιρώνη αποφασίσαμε να εκδοθεί το ακόλουθο δελτίο τύπου.

Αναφέρθηκε ο κύριος Τσιρώνης στις άριστες σχέσεις που είχε με το προηγούμενο Δ.Σ. του ΑΟ Αγρινίου. Αφενός μεν του διαφεύγει το γεγονός ότι το Δ.Σ. του συλλόγου μας έχει την ίδια σύνθεση με τη περασμένη σεζόν ως προς τα πρόσωπα κι αφετέρου δε ότι τόσο πέρυσι όσο και φέτος από την πλευρά μας οι σχέσεις αυτές παραμένουν αμετάβλητες, διότι παραχωρήσαμε με υποσχετική παίκτες μας (Ρέντζιος και Κουβέλης).

Σχετικά με τις αιχμές για προσπάθεια απομείωσης μιας οργανωμένης ομάδας από τον προπονητή και τους παίκτες της, υπενθυμίζουμε ότι, όταν σε κατ ιδίαν συνάντηση με τον κύριο Τσιρώνη, του μεταφέραμε την επιθυμία του συλλόγου μας καθώς και του κυρίου Σταυροθανάση να αναλάβει την ομάδας μας στο προσεχές πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, μας απάντησε: «ότι αυτό που κάνετε είναι ανήθικο». Ένας άνθρωπος λοιπόν που πρεσβεύει τον αθλητισμό 45 χρόνια κι απειλεί παίκτες της ΓΕΑ λέγοντας τους ότι αν πάνε στον ΑΟ οι πόρτες της ΓΕΑ, όσο είναι αυτός έφορος θα είναι κλειστές, είναι ηθικό??? Μήπως οι παίκτες κι ο προπονητής είναι ανήλικοι και δεν έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν το μπασκετικό τους μέλλον ή μήπως τους χειραγωγεί σαν να είναι μικρά παιδιά???

Ας αφήσει αυτά τα περί διάλυσης κι απομείωσης οργανωμένων σωματείων, όταν με τις ευλογίες του εν λόγω κυρίου έχουν μετακομίσει στη ΓΕΑ σχεδόν δέκα παίκτες του Παναιτωλικού εκμεταλλευόμενος τον υποβιβασμό του.

Σχετικά με την προσπάθεια να ενώσουμε το Αγρινιώτικο μπάσκετ να υπενθυμίσουμε στο κύριο Τσιρώνη ότι κάνεις εκ των μελών του Δ.Σ. του ΑΟ Αγρινίου δεν ήταν αντίθετος σ’ αυτό το όραμα. Ας αναφέρει ο κύριος Τσιρώνης ονομαστικά ποιοι εκλεγμένοι παράγοντες και ποιοι προπονητές ομάδων δεν ήθελαν τη συνένωση αυτή.

Σεβόμαστε την μεγάλη ιστορία της Γυμναστικής Εταιρείας και φυσικά όλα τα σωματεία της περιοχής μας, με τα οποία διατηρούσαμε, διατηρούμε και θα συνεχίσουμε να διατηρούμε ΑΡΙΣΤΕΣ σχέσεις.

Για το Δ.Σ. του ΑΟ Αγρινίου
Περικλής Γερμανός
Νεκτάριος Σαπλαούρας
Κωνσταντίνος Τσιαμάκης
Παναγιώτης Ψυλλιάς
Γρηγόρης Σερέτης”.