“Ψήλωσε” με Νίκο Μανώλα ο Τυφώνας Ηρακλείου!

Μόνο λίγες ημέρες έμεινε χωρίς ομάδα ο Νίκος Μανώλας. Ο έμπειρος φόργουορντ, ο οποίος αποχώρησε από τον Άρη Θήβας συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον Τυφώνα Ηρακλείου, που θα αγωνίζεται στον 2ο όμιλο της Β’ ΕΣΚΑ.

Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του Δραμινού καλαθοσφαιριστή (2μ.) τον οδήγησαν να αποτελέσει παρελθόν από τον Άρη και κατ’ επέκταση από την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής. Έτσι, ο Μανώλας μετά από τρία χρόνια στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΣΕ επιστρέφει στην Αθήνα, όπου θα βρει ξανά τον έμπειρο προπονητή, τον Παναγιώτη Ζώντο με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν στο Παλαιό Φάληρο και στον Άλιμο.

Ο Μανώλας με την εμπειρία που διαθέτει αναμένεται να προσθέσει μία επιπλέον λύση κοντά στην ρακέτα για την ομάδα του Τυφώνα, ενώ στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε στο infobasket.gr: «Μετά τον Άρη Θήβας λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων συζητούσα με ομάδες της Αθήνας. Μίλησα με τον coach Ζώντο, τον οποίο θεωρώ τον καλύτερο που έχω συνεργαστεί ποτέ χωρίς φυσικά να μη εκτιμώ και όλα όσα έμαθα από τους υπόλοιπους. Έτσι δεν άργησα να πάρω την απόφαση να υπογράψω με την ομάδα του Τυφώνα γιατί ο συνδυασμός κοντά στην οικογένειά μου, ο coach Ζωντος, ο πρόεδρος κ.Νικολάου και οι στόχοι της ομάδας ήταν όλο το ιδανικό πακέτο».

Και κατέληξε: «Η νέα μου ομάδα αποτελείται από νέα παιδιά γεμάτα ταλέντο και όρεξη για μπάσκετ. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε έτσι ώστε να τα βοηθήσω και εγώ μέσα από τους στόχους της ομάδας να πάνε ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά. Υγεία να έχουμε και να το ευχαριστιόμαστε γιατί μη ξεχνάμε ότι το μπάσκετ είναι πάνω από όλα παιχνίδι!».

Όσοι γνωρίζουν τον Μανώλα μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα του. Ο περυσινός MVP της Α’ ΕΣΚΑΣΕ αποτελεί παίκτη πρότυπο, εξαίρετο χαρακτήρα και το βιογραφικό του στα γήπεδα του μπάσκετ μόνο απαρατήρητο δεν περνά. Ξεκίνησε να παίζει από μπάσκετ επτά χρονών και δέκα χρόνια αργότερα έπαιξε επαγγελματικά στους Τιτάνες Δράμας (1997-98 Γ’ Εθνική). Εν συνεχεία έπαιξε στον ΚΑΟ Δράμας (1999-04 Β’ Εθνική-Α2-Α1-Α2) Παλαιό Φάληρο (2004-05 Α2) Κεραυνό Αιγίου (2005-08 Γ’ εθνική-Β’ εθνική), Αργοναύτη Ραφήνας (2008-09 Α’ ΕΣΚΑΝΑ), Άλιμο (2009-10 Γ’ εθνική), Εργοτέλη (2010-11 Γ’ εθνική), Δούκα (2011-12 Β’ Εθνική), Πορφύρα (2012-13 Α’ ΕΣΚΑΝΑ), Μελίσσια (2013-14 Α’ ΕΣΚΑ), Νέα Ιωνία (2014-15 Α’ ΕΣΚΑ) και την τελευταία τριετία στον Άρη Θήβας (2015-18 Α’ ΕΣΚΑΣΕ).

Του Ιωάννη Νοταρά

.
Διαβάστε ακόμη…