«Αναληθή και συκοφαντικά»

Ανακοίνωση – Απάντηση εξέδωσε ο Ερμής σχετικά με τα όσα ακούστηκαν για τη φιλοξενία που έτυχε ο Κόροιβος Αμαλιάδας στο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής.  Μεταξύ άλλων, ο σύλλογος του Λαγκαδά χαρακτηρίζει το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ως αναληθές και συκοφαντικό, ενώ ακόα αναφέρει  ότι η προσπάθεια δυσφήμησης συγκεκριμένων ανθρώπων του συλλόγου είναι καθαρά προσχηματική,

Αναλυτικά:

«Με μεγάλη έκπληξη και απορία πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση του σωματείου “ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ” σχετικά με όσα δήθεν έλαβαν χώρα την 05/02/2011 στο Δημοτικό Γυμναστήριο Λαγκαδά. Τα όσα αναφέρονται στην εν λόγω ανακοίνωση είναι αναληθή, συκοφαντικά, ανυπόστατα αλλά και αναπόδεικτα, καθώς ούτε οι τρεις (3) διαιτητές, ούτε ο κομισάριος του αγώνα, ούτε η εκπρόσωπος της ΔΕΑΒ, αλλά ούτε και ο επικεφαλής της αρμόδιας αστυνομικής δύναμης, δε διαπίστωσαν τίποτα από όσα αδίκως μας προσάπτονται με την ως άνω ανακοίνωση.

Με αοριστολογίες, βερμπαλισμούς και εντυπωσιακές πλην όμως άνευ ουσιαστικού περιεχομένου ανακοινώσεις, δεν καταξιώνεσαι στον αθλητικό χώρο, ούτε κερδίζεις την εκτίμηση και το σεβασμό των αντίπαλων σωματείων. Η προσπάθεια σπίλωσης και δυσφήμησης συγκεκριμένων ανθρώπων του συλλόγου μας είναι καθαρά προσχηματική και επιχειρείται για συγκεκριμένους και ευνόητους λόγους. Άλλωστε η προσφορά του κ. Χρηστίδη τόσο στο χώρο του αθλητισμού όσο και ευρύτερα στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης είναι γνωστή σε όλους και δε δύναται να τρωθεί και να αμαυρωθεί από λιβελογραφήματα.

Η κουλτούρα δε και ο πολιτισμός τα οποία με έμφαση επικαλείται το αντίπαλο σωματείο δε συνάδουν ούτε με το ύφος της εν λόγω ανακοίνωσης του ούτε με όσα, κατά δήλωση του φιλοξενούμενου σωματείου, πρόκειται να “υποστούμε” (!) στο 2ο γύρο στην έδρα της Αμαλιάδας.

Το σωματείο μας ξεκινώντας από τις τοπικές κατηγορίες της Θεσσαλονίκης, κατόρθωσε να αγωνίζεται σήμερα στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας μέσα από μία παραγωγική και επίπονη διαδικασία και δεν εμφανίστηκε…αίφνης στο εν λόγω πρωτάθλημα!

Σε κάθε περίπτωση τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία είναι πολλά και μεγάλα και θα πρέπει ενωμένοι να τα αντιμετωπίσουμε και όχι να επιλέγουμε τις ανώφελες αντιπαραθέσεις».