«Να ενθαρρύνουμε τα νέα παιδιά»…

Δεν χρειάστηκε ιδιαίτερος… κόπος για να εντοπίσει κάποιος ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές του αγώνα των «μικρών» στο All Star Game. Μπορεί όλοι να προσπάθησαν να βάλουν τη δική τους πινελιά, όμως ο MVP Λίνος Χρυσικόπουλος κι ο «bomber» Κώστας Σλούκας ξεχώρισαν.

Οι ίδιοι βέβαια, παρουσιάστηκαν αρκετά συγκρατημένοι και προσγειωμένοι μετά το τέλος του ματς, με τον Σλούκα να στέκεται περισσότερο στην παρουσία του κόσμου στο γήπεδο, αλλά και στη… Θεά Τύχη! «Για όλους μας ήταν μία μέρα χαράς. Χαρά και για το μπάσκετ. Ευχαριστούμε τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο και μας στήριξε. Όσον αφορά τον διαγωνισμό των τρίποντων και την κατάκτηση της πρώτης θέσης, ήταν απλά θέμα τύχης και ημέρας. Μπήκαν τα τρίποντα και κέρδισα, διότι κι ο Ζούμπος είναι πολύ καλός σουτέρ, απλά δεν ήταν η μέρα του».

 

Από την πλευρά του ο Λίνος Χρυσικόπουλος σχολίασε: «Ήταν ένα παιχνίδι που το ευχαριστήθηκαν όλοι. Και οι παίκτες και εμείς. Ένα ματς γεμάτο θέαμα και ουσία. Η ατομική διάκριση έρχεται μέσα από την ομαδική δουλειά».

 

Οι δύο προπονητές που είχαν αναλάβει να… καθοδηγήσουν τους «μικρούς» στο ματς, δεν έκρυψαν πως αυτό το παιχνίδι αποτέλεσε και για τους ίδιους μία «νότα ξεκούρασης» στο βαρύ κι επίπονο έργο που έχουν στο πρωτάθλημα. «Είναι τιμή να βρισκόμαστε εδώ», σχολίασε ο νικητής Δημήτρης Ιτούδης, που στάθηκε τόσο στην παρουσία του κόσμου, όσο και στο μέλλον που έχουν οι παίκτες που αγωνίστηκαν. «Υπάρχει πλούσιο ταλέντο κι ας μην έχουν αρκετό χρόνο τα παιδιά. Αρκετοί, ωστόσο, από αυτούς τα επόμενα χρόνια θα μας φέρουν χαρές. Πλέον δεν κοιτάμε ηλικίες, αλλά εάν κάποιος αθλητής πληροί τα στοιχεία, δηλαδή το θάρρος, το θράσος, το ταλέντο, θα του δοθούν οι ευκαιρίες. Δεν θα πρέπει, πάντως κανείς να… κλαίγεται. Αυτό που μετράει είναι ζεις μέσα στο γήπεδο, ακόμη και στις ελεύθερες ώρες τους. Στα ρεπό έρχονται πολλά παιδιά στο γήπεδο. Βλέπω θέληση και ζήλο. Όταν έρχεται η απογοήτευση, εκεί θα πρέπει να συνεχίσεις, να δουλεύεις περισσότερο για ν’ αποδείξουν ότι κι εμείς κάνουμε λάθος».

Με τα λεγόμενα του Δημήτρη Ιτούδη, συμφώνησε κι ο έτερος προπονητής, ο Βαγγέλης Αγγέλου. «Για εμάς ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα, διότι δουλεύουμε σε ομάδες με στόχους. Απ’ αυτό το παιχνίδι το μόνο μελανό σημείο ήταν ο τραυματισμός του Μάντζαρη, που έχει υποστεί μία κάκωση. Τώρα όσον αφορά τη φουρνιά των παικτών, δεν την έχω δει καλά, αλλά εκείνο που βλέπω είναι ότι τα παιδιά χρειάζονται ενθάρρυνση. Το μπάσκετ έδωσε σημάδια αρκετά ελπιδοφόρα με αυτά τα παιδιά. Κάποια στιγμή στη ζωή υπάρχει ρεαλισμός. Η δουλειά μας είναι να ενθαρρύνουμε τα παιδιά για να διεκδικήσουν ακόμη περισσότερα».