Κοντά στην ολοκλήρωση του ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν βρίσκεται ο Δούκας. Η ομάδα των εκπαιδευτηρίων ανακοίνωσε την προσθήκη δύο ακόμα νεαρών παικτών, του 18χρονου Γιάννη Αλαφαντινού από τον Πανελλήνιο και του 19χρονου Βασίλη Δημόπουλου από την Ενωση Ιλίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το ρόστερ του νέου μπασκετικού ΑΣΕΔ έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο ποσοστό καθώς ενδέχεται να προκύψει ακόμη μια μεταγραφική κίνηση – η τελευταία – μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος…

Μέχρι τότε, στις ανανεώσεις των 3 «παλιών» (Σακελλαρίου, Τζέμη, Μαράντου), τις μεταγραφές των 4 «έμπειρων» (Λάκκα, Παλαιοχωρίτη, Παπαντωνάκου, Δρόσου) και τους 3 «μικρούς» (Κορκόντζελος, Λαγός, Χατζής) έρχονται να προστεθούν και οι προσθήκες των Γιάννη Αλεφαντινού και Βασίλη Δημόπουλου για μια…πολλά υποσχόμενη 12άδα!!!

Ο Γιάννης Αλεφαντινός (γεννηθ. 21/12/1992, ύψος 1,95μ.) αγωνίστηκε τα δύο τελευταία χρόνια με τη φανέλα του Πανελληνίου Γ.Σ. πανηγυρίζοντας ισάριθμες ανόδους σε Γ’ και Β΄ΕΣΚΑ ενώ φέτος αναμένεται να προσφέρει λύσεις στη θέση των ψηλών, στην μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του…

Στις πρώτες δηλώσεις του ως αθλητής του ΑΣΕΔ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Νιώθω υπέροχα… Με σκληρή προπόνηση και δουλειά μέσα στο γήπεδο θα ζήσω φέτος την εμπειρία της Β’ Εθνικής κατηγορίας, μια φανταστική εμπειρία για μένα που την περιμένω ανυπόμονα… Θα δώσω τα πάντα για να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα ώστε να εμφανιστεί δυνατή και άκρως ανταγωνιστική σε μια δύσκολη χρονιά…»

Στην ομάδα φέτος, ο Αλεφαντινός θα έχει συμπαίκτη τον Βασίλη Δημόπουλο (γεννηθ. 23/11/2001, ύψος 1,97) ο οποίος φεύγει για πρώτη φορά στην καριέρα του από την Ένωση Ιλίου στην οποία ανδρώθηκε και με την οποία πέρυσι πανηγύρισε την άνοδο στην Α’ κατηγορία Εφήβων της ΕΣΚΑ για να ενταχθεί στους «μπλε»… Αγωνίζεται με επιτυχία στις θέσεις 3-4.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά με τον ερχομό του στον ΑΣΕΔ: «Η μεταγραφή μου στην ομάδα αποτελεί για μένα μια σπουδαία εμπειρία και πρόκληση… Θα δουλέψω σκληρά μέσα στο γήπεδο για να βοηθήσω τον Δούκα να επιτύχει τους στόχους του… Καλή χρονιά να έχουμε, με υγεία!»

Η διοίκηση του Συλλόγου καλωσορίζει τον Γιάννη και τον Βασίλη στην ευρύτερη οικογένεια του ΑΣΕΔ και τους έυχεται υγεία και πολλές επιτυχίες στο νέο σταθμό της καριέρας τους».