Έδωσαν… ασίστ για καλό σκοπό το απόγευμα της Τετάρτης στο Περιστέρι οι Βετεράνοι της Εθνικής…

Ήταν από εκείνα τα παιχνίδια που είναι ξεχωριστά. Που οι αντίπαλοι φεύγουν από το παρκέ αγκαλιασμένοι, χαρούμενοι, καθώς το τελικό αποτέλεσμα τους έχει βρει όλους νικητές… Ασχέτως του τι γράφει το ταμπλό. Διότι είναι παιχνίδια για καλό σκοπό. Και αυτό θα πρέπει να το έχουν όλοι στο μυαλό τους και στην καρδιά τους. Και ένα τέτοιο παιχνίδι ήταν εκείνο που παίχτηκε το απόγευμα της Τετάρτης (31/1) στο κλειστό του Περιστερίου, εκεί όπου οι Βετεράνοι Καλαθοσφαιριστές της Εθνικής και ο ΓΣ Περιστερίου αναμετρήθηκαν για Φιλανθρωπικό σκοπό, προσφέροντας θέαμα και χαμόγελα. Οι Βετεράνοι είδαν στο τέλος το ταμπλό να γράφει 90-72 και τον προπονητή τους, τον Γιάννη Ιωαννίδη να χαμογελά, αφού πρώτα βέβαια είχε… κατσαδιάσει τους παίκτες του, προκειμένου να παίζουν καλύτερα στην άμυνα και να μην αφήνουν φάση να πάει χαμένη!!!

Ο “Ξανθός” άλλωστε έτσι μας έχει μάθει, ότι θέλει να φεύγει νικητής από τα παρκέ… Και για εκείνον ήταν σημαντικό το παιχνίδι να είναι ανταγωνιστικό, κυρίως για τα παιδιά της «ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ/ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ» και του συλλόγου «Αγάπη για Ζωή», για τους οποίους είχε οργανωθεί αυτή η μπασκετική βραδιά. Με τους Βετεράνους να παρουσιάζονται από το πρώτο λεπτό αφοσιωμένοι στη νίκη, να μην αφήνουν περιθώρια στους παίκτες του Περιστερίου και έχοντας βάλει από νωρίς τις βάσεις της νίκης (15-34 το 10λεπτο). Το σκηνικό συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, με τους Περιστεριώτες να είναι καλύτεροι, αλλά τους Βετεράνους να διατηρούν το προβάδισμά τους, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια προηγούμενοι ξανά με διψήφια διαφορά (36-53).

Το ημίχρονο βρήκε το κλειστό να… ξεσηκώνεται στο πόδι από δύ παιδιά που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στο Περιστέρι. Οι Droulias Brothers ήταν αυτοί που ανέλαβαν να ψυχαγωγήσουν με τα τραγούδια τους τον κόσμο που είχε προσέλθει στο γήπεδο και τα κατάφεραν με το παραπάνω. Έβγαλαν ζωντάνια, μετέφεραν το κέφι τους στην εξέδρα και φυσικά έσπευσαν να βρεθούν και δίπλα στα τιμώμενα πρόσωπα, τα παιδιά της «ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ/ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ» και το σύλλογο «Αγάπη για Ζωή».

Μετά το μουσικό διάλειμα και την ομιλία του δημάρχου Περιστερίου Αντρέα Παχατουρίδη, το ματς συνεχίστηκε, δίχως όμως να αλλάζει κάτι στη μορφή του. Οι Βετεράνοι συνέχιζαν να έχουν το… πάνω χέρι, ο Γιάννης Ιωαννίδης “γκάζωνε” τους παίκτες του και το τέλος τους βρήκε όλους χαρούμενους, με το τελικό 90-72 υπέρ των Βετεράνων να γράφεται στην ιστορία και άπαντες να φεύγουν χαρούμενοι από το γήπεδο, αφού ο σκοπός για τον οποίο οργανώθηκε το παιχνίδι στέφθηκε από επιτυχία.

 

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-34, 36-53, 58-72, 72-90.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων
Παλαίμαχοι Εθνικής Ελλάδας (Γιάννης Ιωαννίδης): Κώστας Τσαρτσαρής, Δήμος Ντικούδης, Ντούσαν Βούκσεβιτς, Δημήτρης Παπανικολάου, Νίκος Χατζής, Γιάννης Γιαννούλης, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Γιώργος Λημνιάτης, Σταύρος Δανιήλ, Γιώργος Γιαννουζάκος, Σάκης Τζαλαλής, Μιχάλης Υφαντής, Δημήτρης Καζιάνης.
ΓΣ Περιστερίου (Νίκος Καραγιάννης): Γιάννης Κρητικός, Νίκος Τσαγκόπουλος, Γιάννης Λαλάκης, Γιάννης Κομματάς, Κώστας Κώτσης, Γιώργος Αγιασωτέλης, Θοδωρής Προσκομάτης, Γιάνης Κωτσόπουλος, ΚιΚι Κλαρκ, Άλκης Παππάς, Μιχάλης Πολυτάρχου, Γιώργος Αγγέλου, Αντώνης Μάντζαρης, Γάιος Σκορδίλης, Θάνος Κωνσταντακόπουλος, Βασίλης Σίμτσακ, Τάσος Δημητριάδης, Θανάσης Δομπρογιάννης.

 

.
Διαβάστε ακόμη…