enosi iliou hair agapi elpida 1“Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα”, τραγουδάει ο Διονύσης Σαββόπουλος και δεν έχει άδικο. Τα παιδιά τα ξέρουν όλα, αλλά εκείνο που μετρά περισσότερο είναι η καλή τους καρδιά, η αγνή τους ψυχή και η διάθεσή τους να μοιραστούν. Κάτι που έπραξαν με χαρά πολλά μικρά παιδιά το απόγευμα της Τετάρτης 18/5 στο κλειστό γήπεδο «Γεώργιος Κακούρης», συμμετέχοντας στη δράση που οργάνωσε η Ένωση Ιλίου για τη δωρεά μαλλιών για τα παιδιά με καρκίνο και αλωπεκία. enosi iliou hair agapi elpida 2Σε μία όμορφη εκδήλωση, γεμάτη αλτρουισμό και ευαισθησία για τον συνάνθρωπο που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, οι κομμωτές Μάνια Αργυροπούλου, Φάνης Ψαρρόπουλος, Ίριδα Αργυροπούλου και Τάσος Μπέκας πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους κι έκοψαν τα μαλλιά όλων όσοι βρέθηκαν στο κλειστό, προκειμένου να γίνουν περούκες για παιδιά που δοκιμάζονται απ΄τον καρκίνο.

Το “ευχαριστώ από από καρδιάς”, που εξέφρασε ο σύλλογος είναι το λιγότερο για την κίνηση αυτών των κομμωτών, που περισσότερο απ΄ όλα έφυγαν από το κλειστό με την ικανοποίηση από τα πρόσωπα που είδαν των μικρών παιδιών, που δίχως δισταγμό enosi iliou hair agapi elpida 3κάθονταν να κουρέψουν τα μαλλιά τους για να χαρίσουν χαμόγελα σε κάποια άλλα παιδιά. Και φυσικά οι ζωγραφιές των παιδιών που συνόδευσαν την εκδήλωση είναι χαρακτηριστικές. “εσύ τα μαλλιά τα χρειάζεσαι περισσότερο από εμένα”… “άρρωστα παιδάκια θα σας στείλουμε μαλλάκια. ελπίζω ωραία να τα περνάτε και όχι να κλαίτε. να κάνετε ευχούλα και να κάνετε χαρούλα. σας αγαπάμε τόσο αγάπη θέλω να σας δώσω”

Μερικές μόνο φράσεις που αποτυπώνουν το μεγαλείο της παιδικής ψυχής κι αποτελούν μάθημα για όλους τους μεγάλους…
enosi iliou hair agapi elpida 4Μεταξύ εκείνων που πρόσφεραν τα μαλλιά τους στην εκδήλωση «ΧΑΡΙΖΩ ΜΑΛΛΙΑ – ΔΙΝΩ ΑΓΑΠΗ & ΕΛΠΙΔΑ» του ΑΟ Ένωση Ιλίου ήταν και η Mαρία Χούμου, εμπνευστής της εκδήλωσης, που πρόσφερε 30 εκατοστά από τα μαλλιά της για το πρόγραμμα “Hope for Hair” που έχει δημιουργήσει από το 2011 η Bergmann Kord για να κατασκευάζονται περούκες και να προσφέρονται σε παιδιά άπορων οικογενειών που πάσχουν από καρκίνο ή αλωπεκία.

Πηγή φωτογραφιών: facebook ΑΟ Ένωσης Ιλίου

Σχετικά άρθρα