“Έριξαν τα τείχη” για τους Παίδες στη Βοσνία!

sarajevoΗ Βοσνία κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο σε οποιαδήποτε ηλικιακή διοργάνωση στο μπάσκετ και όπως ήταν φυσικό το πανηγύρισε έξαλλα. Ίσως και λίγο… παραπάνω! Περίπου 50.000 άνθρωποι βρέθηκαν στο κέντρο του Σαράγιεβο προκειμένου να αποθεώσουν τους 16χρονους πρωταθλητές του Γιόζιπ Πάντζα, του μόλις 28 ετών προπονητή της Βοσνίας.

«Είναι δύσκολο να πούμε το οτιδήποτε γι αυτή την υποδοχή, τους ευχαριστούμε όλους» δήλωσε ο Πάντζα, ενώ ο Τζάναν Μούσα, ο MVP του Ευρωμπάσκετ τόνισε: «Δεν μπορώ να πιστέψω τι έχουμε πετύχει. Μόνο όταν είδα όλον αυτόν τον κόσμο μαζεμένο κατάλαβα το μέγεθος της επιτυχίας μας. Γι αυτό δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Αυτό είναι μόνο το ξεκίνημα των σπουδαίων στιγμών που έρχονται για αυτή τη γενιά» πρόσθεσε ο ηγέτης της Εθνικής Παίδων της Βοσνίας, η οποία νίκησε την περασμένη Κυριακή τη Λιθουανία στο τελικό του Ευρωμπάσκετ Παίδων, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Δείτε απλά τις συγκλονιστικές εικόνες, καθώς και τα μηνύματα του διεθνή ποδοσφαιριστή Εντίν Τζέκο και του Λιθουανού Μιντάουγκας Κουζμίνσκας…

 

bosniau16