“Έσβησε” στα 50 του ο Ρόι Τάρπλεϊ

tarpley_1Η είδηση που άρχισε να διαρρέει στους μπασκετικούς κύκλους από το βράδυ της Παρασκευής 9/1 έμοιαζε σαν κακόγουστο αστείο. Ο Ρόι Τάρπλεϊ δεν είναι πλέον μαζί μας… Όσοι ήλπιζαν ότι απλώς κάποιος ήθελε να κάνει πλάκα μαζί τους, σύντομα συνειδητοποιούσαν ότι δυστυχώς η είδηση ήταν πέρα για πέρα αληθινή κι ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες που διάβηκαν τον Ατλαντικό κι αγωνίστηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα, είχε χάσει τη μάχη που έδινε.

Μία μάχη σκληρή, για τον 50χρονο Ρόι Τάρπλεϊ, ο οποίος “πλήρωνε” τα τελευταία χρόνια τις κακές συνήθειες που ΄χε όταν ήταν πιο νέος. Το ποτό και τα ναρκωτικά είχαν βάλει φρένο στην πολλά υποσχόμενη καριέρα του, τον είχαν οδηγήσει εκτός ΝΒΑ, αλλά είχαν δώσει την ευκαιρία σε πολλούς tarpley_olympiakosλάτρεις του μπάσκετ στην Ευρώπη να τον απολαύσουν αγωνιζόμενο στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Κι εδώ στην Ελλάδα είχαμε την τύχη να τον απολαύσουμε, αφού ο Ρόι αγωνίστηκε με τους Άρη, Ολυμπιακό, Ηρακλή και Έσπερο Καλλιθέας. Όμως οι κακές… παρέες του ήταν εκείνες που δεν τον άφησαν να παίξει πολλά περισσότερα χρόνια, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, συνεχίζοντας αυτές τις… κακές παρέες, ενώ τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα με το συκώτι του.

Ο θάνατός του έγινε γνωστός από τα Μέσα ενημέρωσης στο Ντάλας, γνωστοποιώντας ότι ο Ρόι Τάρπλεϊ ήταν σε νοσοκομείο του Τέξας, με πολλούς παλιόφιλούς του να μην μπορούν να κρύψουν τη θλίψη τους για την απώλεια αυτού του μεγάλου παίκτη.

 

Η ΚΑΕ Άρης εξέδωσε ανακοίνωση για το χαμό του Τάρπλεϊ, στην οποία αναφέρει: “Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για τον πρόωρο χαμό του μεγαλύτερου Αμερικανού μπασκετμπολίστα που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της ομάδας μας. Ο Ρόι Τάρπλεϊ δεν είναι πια μαζί μας, αφού άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 50 ετών.

Ήταν το καλοκαίρι του 1992 όταν ο ΑΡΗΣ έκανε ένα από τα μεγαλύτερα «μπαμ» στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, φέρνοντας στη Θεσσαλονίκη τον χαρισματικό φόργουορντ – σέντερ, με μεγάλη καριέρα στο ΝΒΑ. Εκείνη τη σεζόν ο ΑΡΗΣ κατέκτησε τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο, το Κύπελλο Κυπελλούχων στο Τορίνο, ενώ έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Ρόι Τάρπλεϊ ήταν, είναι και θα παραμείνει για πάντα στις καρδιές των ανθρώπων της μεγάλης οικογένειας του ΑΡΗ. Καλό ταξίδι μεγάλε…”.

Ανακοίνωση εξέδωσε κι η ΚΑΕ Ολυμπιακός: “«Ένας τεράστιος μπασκετμπολίστας δεν είναι πλέον ανάμεσα μας. Ο Ρόι Τάρπλει άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 50 ετών αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην οικογένεια του μπάσκετ και του Ολυμπιακού. Ο Ρόι Τάρπλει, ένας απο τους σπουδαιότερους μπασκετμπολίστες που φόρεσαν τη φανέλα του Θρύλου θα είναι για πάντα στις καρδιές μας. Καλό ταξίδι Ρόι…».

 

tarpley_aris

tarpley_6

tarpley_5

 

tarpley_2

 

 

 

 

 

 

Πηγή φωτογραφιών twitter, Staff