“Έφυγε” ένας από τους πρωτεργάτες της Νίκης Βόλου

Η Νίκη Βόλου έχει μεγάλη ιστορία και στο άθλημα του μπάσκετ ήδη από τη δεκαετία του 1950, με τις αναμνήσεις από εκείνη την εποχή να ξυπνούν, στο άκουσμα ότι ένας εκ των πρώτων καλαθοσφαιριστών των «κυανόλευκων», ο Μάκης Κεσεμίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Η ιστορία του μπάσκετ της Νίκης ξεκινά από την περίοδο 1950-1951, όταν και εντοπίζονται οι πρώτες αναφορές, που αυξάνονται στη συνέχεια. Ο Ν. Μιάμης ήταν σταθερά μπροστάρης στο άθλημα, όπως και ο Αλ. Παπαγεωργίου ο Παντελής Μαγουλάς έδειξε ιδιαίτερο ζήλο για να συσταθεί η ομάδα μπάσκετ, τα πρώτα οργανωμένα βήματα έγιναν το 1954, και τότε ουσιαστικά προκύπτει η πρώτη επίσημη ομάδα μπάσκετ των «κυανόλευκων». Ο Μάκης Κεσεμίδης ήταν εκεί, από τους ιδρυτές του αθλήματος στη Νέα Ιωνία, με τον αριθμό «11» σταθερά στην εμφάνισή του.

Στη φωτογραφία της πρώτης ομάδας μπάσκετ της Νίκης Βόλου, ο Μάκης Κεσεμίδης διακρίνεται όρθιος, τέταρτος από αριστερά. Κατά σειρά οι εμφανιζόμενοι: Όρθιοι: Σ. Κουτσογιάννης (έφορος), Στ. Χατζής (έφορος), Ν. Μιάμης, Μ. Κεσεμίδης, Δ. Γούλας (γυμναστής), Στ. Παπαχρόνης, Χ. Βογιατζής, Σ. Κατσούρας, Ι. Φλωρόπουλος, Ε. Χατζημάρκος. Καθιστοί: Α. Μπιλελής, Χ. Γκουντουλάκης, Α. Παπαγεωργίου, Μ. Δάμτσας, Α. Ζαχαριουδάκης.

Πηγή: magnesianews.gr