«Ίσως έπρεπε να προφυλάξουμε την ομάδα από κάποια φαινόμενα»…

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Documento» ο ομοσπονδιακός προπονητής Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε για τις κινήσεις που έγιναν και κυρίως εκείνες που δεν έγιναν στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην περίοδο του Ευρωμπάσκετ. «Ίσως έπρεπε να προφυλάξουμε την ομάδα από κάποια φαινόμενα», τόνισε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, επισημαίνοντας ότι η «… να γίνει η φετινή χρονιά παράδειγμα προς αποφυγή και οδηγός για καλύτερο αύριο. Να μην τα ξαναζήσουμε αυτά». Αναφέρθηκε, εξάλλου και στη μη κλήση των Παππά, Αγραβάνη, αλλά και στις δικές του προθέσεις για την κλήση τον προσεχή Ιούνη του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Σε κανέναν δεν άρεσε αυτή η εικόνα. Στο εξής το κριτήριο επιλογής παικτών δεν θα είναι μόνο αγωνιστικό, αλλά και λειτουργικό», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής αναφερόμενος στο κλίμα που υπήρξε στην εθνική ομάδα κατά την περίοδο του Ευρωμπάσκετ και συμπλήρωσε: «Ίσως έπρεπε να προφυλάξουμε την ομάδα από κάποια φαινόμενα. Επειτα από συζήτηση με την ομοσπονδία και τους παίκτες αποφασίσαμε να προχωρήσουμε όπως ήμασταν». Για το αν τέθηκε θέμα να εκδιωχθούν κάποιοι παίκτες ανέφερε: «Υστερα από ένα δύο πολύ σοβαρά περιστατικά αναρωτηθήκαμε αν κάποια παιδιά έπρεπε να συνεχίσουν ή όχι. Ίσως έπρεπε να λάβουμε διαφορετική απόφαση. Το θέμα είναι να γίνει η φετινή χρονιά παράδειγμα προς αποφυγή και οδηγός για καλύτερο αύριο. Να μην τα ξαναζήσουμε αυτά».

Η απόφαση για μη κλήση των Παππά και Αγραβάνη στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ εάν ήταν «φωτογράφηση» των δύο παικτών: «Όχι, δεν στοχοποίησα κάποιους. Θέλησα να στείλω ένα μήνυμα. Αυτά τα δύο παιδιά θα πρέπει να κάνουν και την αυτοκριτική τους. Το προσκλητήριο είναι μόνο για συγκεκριμένα ματς και έτσι πρέπει να αναληθεί από τους ίδιους και από το περιβάλλον τους». Άφησε ανοικτή πάντως την πόρτα για το μέλλον… «Εγώ δεν είμαι αρνητικός άνθρωπος. Ολα είναι πιθανά. Και οι δύο είναι καλοί παίκτες και σε νεαρή ηλικία. Θα πρέπει να θέλουν και οι ίδιοι να παίξουν στην εθνική».

Για το θέμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και αν θα κληθεί για τους αγώνες του Ιουνίου και του Ιουλίου: «Ήταν ευδιάθετος, συνεπέστατος, ο γνωστός Γιάννης. Η τεράστια πίεση που αντιμετώπισε από τους Μπακς ξεχείλισε και ακούμπησε ολόκληρη την ομάδα. Αν είχε πρόβλημα θα το έλεγε εξαρχής και θα ζητούσε, ευγενικά, εξαίρεση. Οι Μπακς είχαν προαποφασίσει ότι δεν θα τον άφηναν να παίξει. Ο τρόπος που έδρασαν δεν ήταν πρέπων. Ναι, θα κληθεί και μάλιστα ίσως πάω στο Μιλγουόκι για προσωπική επαφή με τον ίδιο και τους Μπακς. Αν τον είχαμε στο Ευρωμπάσκετ θα κάναμε σίγουρα ένα βήμα παραπάνω και θα αγγίζαμε τα μετάλλια. Η Σλοβενία απέδειξε ότι ένας ηγέτης κάνει τη διαφορά».