zefyrosΚάθε αρχή φέρνει ελπίδες και προσδοκίες πολλές. Όταν ένας σύλλογος είναι ενωμένος μπορεί να πετύχει πολλά και η επιτυχία της μιας χρονιάς να έχει συνέχεια και στην επόμενη. Αυτό ευελπιστούν στον Ζέφυρο, τη νεοφώτιστη ομάδα του 2ου ομίλου του Βορρά που πραγματοποίησε χθες τον αγιασμό ενόψει των πρωταθλημάτων της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Το παρών έδωσαν παίκτες, διοίκηση, προπονητές αλλά και γονείς. Μπορεί η ανδρική ομάδα μπάσκετ να είναι αυτή που θα αγωνίζεται στη μεγαλύτερη κατηγορία αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη τμήματα που αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια του Ζέφυρου.

Για τη νέα προσπάθεια στη Γ΄ Εθνική μίλησαν αρχικά οι δύο αρχηγοί:

Λευτέρης Χαβιαρόπουλος : «Είμαι πάνω δέκα χρόνια στην ομάδα και φέτος ζούμε τη πιο μεγάλη στιγμή του σωματείου που είναι η άνοδος στη Γ΄ Εθνική. Έχουμε αρκετά νέα παιδιά και ελπίζουμε όλοι μαζί να μπορέσουμε να έχουμε μια πολύ καλή πορεία. Ο σύλλογος κάνει πολύ καλή δουλειά, έχει μαζέψει πολλά παιδιά και κάνει συστηματική δουλειά με έμπειρους προπονητές και ελπίζουμε να βγάλουμε τα ταλέντα της ομάδας για τα επόμενα χρόνια».

Μάκης Μυλωνάς: «Είναι η πέμπτη μου χρονιά στην ομάδα. Οι τέσσερις προηγούμενες ήταν εκπληκτικές, είχαμε δύο ανόδους και ελπίζουμε σε μια ακόμη πετυχημένη πορεία. Φέτος έχουν αλλάξει αρκετά στην ομάδα, έχουμε μείνει μόνο τέσσερις παλιοί και όλοι οι υπόλοιποι είναι καινούργιοι, ελπίζουμε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα καλό σύνολο και να πρωταγωνιστήσουμε στη Γ΄ Εθνική. Υγεία να έχουμε και από παιχνίδι σε παιχνίδι πιστεύω θα βελτιωνόμαστε. Η κατηγορία μας «πωρώνει» και μας κάνει να θέλουμε να δείξουμε ότι αξίζει κάτι παραπάνω σ’ αυτή την ομάδα και να δικαιώσουμε τους ανθρώπους που μας έχουν φέρει εδώ. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πιο οργανωμένο σωματείο, εντός και εκτός γηπέδων».

Από πλευράς διοίκησης για τη νέα χρονιά μίλησαν δύο εκ των πρωταγωνιστών τα τελευταία χρόνια αρχικώς στην ΕΚΑΣΘ και τώρα στη Γ΄ Εθνική

zefyros-agiasmosΓιώργος Κώνστας: «Κάναμε τον αγιασμό με την ελπίδα να μας πάνε φέτος τα πράγματα όσο γίνεται καλύτερα. Πιστεύουμε ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα στο ανδρικό ενώ έχουμε και πολλά παιδιά στο εφηβικό και στο παιδικό. Έχουμε ανοδική πορεία σε σχέση με πέρυσι και φτάσαμε περίπου στα 180-200 παιδιά σε διάφορα τμήματα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πάμε πολύ καλά και φέτος».

Γιώργος Τσακαλίδης: «Φέτος ο Ζέφυρος συμπληρώνει 30 χρόνια από την ίδρυση του, ξεκίνησε σαν Π.Α.Ο.Βούλγαρη αλλά εξελίχθηκε σε Ζέφυρος ’02 που ήταν το όνομα που είχε συμφωνηθεί να πάρει η ομάδα που θα δημιουργούταν το 2002 μετά την συγχώνευση που σκεφτόμασταν με τον Αχιλλέα Περαίας. Δεν πέτυχε τελικά αλλά έμεινε το όνομα, μάλιστα το Ζέφυρος Ανατολικής Ακτής που είναι ολόκληρο συμπεριλαμβάνει όλη τη περιοχή ενώ έχει και συνειρμούς προσφυγικούς, με την ιστορία και την Μικρά Ασία. Ήρθαμε η ομάδα μπάσκετ στη Περαία το 2002, σε μια δύσκολη εποχή όπου χρειαζόταν να αγωνιζόμαστε εξόριστοι σε άλλες περιοχές γιατί δεν μπορούσαμε να φιλοξενηθούμε εδώ, αλλά μετά από τέσσερα χρόνια τα καταφέραμε και ξεκινήσαμε και τις ακαδημίες. Δουλέψαμε πολύ, 20 χρόνια μαζί με τον Γιώργο Κώνστα ενώ δίπλα μας είναι και οι Κ. Μιχαηλίδης και Στ. Κοκολάκης.

Πιστεύω ότι όλα αυτά τα προβλήματα έχουν πλέον περάσει κα έχουμε την αποδοχή όλου του κόσμου της περιοχής. Η πρεμιέρα στη Γ΄ Εθνική μπάσκετ είναι ίσως η πιο ιστορική στιγμή στην ιστορία του σωματείου άσχετα με το αποτέλεσμα που πιστεύουμε θα είναι θετικό, η προσπάθεια αυτή είναι ένα δείγμα της φιλοσοφίας μας. Τα παιδιά να είναι κοντά στον αθλητισμό και μακριά από άλλα πράγματα και πιστεύω όλοι μαζί με υπομονή θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δύσκολες στιγμές που έχουν πλήξει όλους».