Αγώνας κομβικής σημασίας στη Νέα Σμύρνη

kleisto artakis neas smyrnisΣτο κλειστό της Νέας Σμύρνης θα διεξαχθεί το παιχνίδι που αναμένεται να τραβήξει πάνω του τα περισσότερα βλέμματα στο νότιο όμιλο της Β΄ Εθνικής. Εκεί ο δεύτερος Πανιώνιος θα υποδεχτεί τον τρίτο Αμύντα στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής, σε μία αναμέτρηση που κρίνει πολλά και για τις δύο ομάδες.

Σε περίπτωση που οι “κυανέρυθροι” σημειώσουν την 9η συνεχόμενη νίκη θα αφήσουν δύο βαθμούς πίσω τον Αμύντα (ενδεχομένως και τρεις, αφού ηττήθηκαν μόνο με έναν πόντο διαφορά στον πρώτο γύρο) και θα βγάλουν από μπροστά τους ένα από τα κυριότερα εμπόδια στο δρόμο προς την Α2. Ο Αμύντας, από την άλλη, με διπλό μπορεί να ανακατέψει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στην κορυφή, αποκτώντας ξεκάθαρο πλεονέκτημα έναντι του Πανιωνίου για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Την ίδια ώρα το Ηράκλειο θα δοκιμάζεται στον Αγιο Δημήτριο, απέναντι στον σκληροτράχηλο Κρόνο, που έχει έξι νίκες στα τελευταία επτά παιχνίδια του εντός έδρας (έχει ηττηθεί μόνο από τον Πανιώνιο) και είχε ηττηθεί με 73-72 στα “Δύο Αοράκια” στον αγώνα του πρώτου γύρου. Στο μεταξύ, σαφώς πιο εύκολο μοιάζει το απόγευμα του Ιωνικού Νίκαιας, ο οποίος θα προσπαθήσει αφενός να σημειώσει την 6η σερί νίκη απέναντι στη Νίκη Αμαρουσίου, αφετέρου να διατηρήσει την έδρα του αλώβητη για 10ο συνεχόμενο ματς.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 21ης αγωνιστικής, ο Φιλαθλητικός θα προσπαθήσει να σπάσει (χωρίς τον τιμωρημένο Τάκη Ζήβα στον πάγκο) ένα σερί τριών ηττών απέναντι στην Ενωση Ιλίου, ενώ ο Εργοτέλης “καίγεται” για τη νίκη στην αναμέτρηση με τον Πανελευσινιακό, όπως και ο Εσπερος ΑΟΠΑ στο Κορωπί. Τέλος, στο “Σαλούν” θα γίνει το γειτονικό ντέρμπι μεταξύ του Παπάγου και του Χολαργού και στο Χαλάνδρι θα αναμετρηθούν οι δύο τελευταίες ομάδες του πρωταθλήματος, ο Προμηθέας και ο Ικαρος Νέας Σμύρνης.

Βόρειος όμιλος: Στην Αρναία το ματς της ημέρας

Το μεσημέρι (στις 13:30) θα ανοίξει το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής στον βόρειο όμιλο. Στο κλειστό της Αρναίας το Στρατώνι θα υποδεχτεί τον ΓΣ Λάρισας σε έναν πολύ σημαντικό αγώνα για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν έχουν περιθώριο ήττας, από τη στιγμή που η ΑΕΛ βρίσκεται σε απόσταση δύο βαθμών και το ίδιο απόγευμα θα υποδεχτεί την Ευκαρπία. Στο μεταξύ, κοντά στην ΑΕΛ θέλει να διατηρηθεί και ο Ερμής Λαγκαδά, που θα πάει στον Παλαμά για την τρίτη σερί νίκη του, ελπίζοντας παράλληλα σε ένα στραβοπάτημα των δύο ομάδων της Λάρισας.

Το ντέρμπι της ημέρας θα γίνει στο Αργος Ορεστικό, όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί την Καστοριά, ενώ στη Βόνιτσα ο Αίολος Αστακού θα υποδεχτεί τον Ιωνικό Ιωνίας με στόχο (τι άλλο;) να κάνει το 19-0 και να ισοφαρίσει παράλληλα το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί στην ιστορία της Β΄ Εθνικής, το οποίο πέτυχε ο Προμηθέας Πάτρας την προηγούμενη σεζόν. Στα άλλα δύο παιχνίδια της ημέρας, το Αγρίνιο θα προσπαθήσει να κάνει το 9-0 στο γήπεδο του απέναντι στον Πολύγυρο, ενώ στην Καλαμαριά η ΕΑΚ θα παίξει τον δικό της “τελικό” απέναντι στο Ανατόλια, την ομάδα που πρέπει να “πιάσει” στη βαθμολογία για να σωθεί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Ζωγράφου 17.00 Φιλαθλητικός-Έν. Ιλίου Μαγκλογιάννης-Διμπινούδης
Παπάγου 17.00 Παπάγος-Χολαργός Θεοδωρόπουλος-Κάρδαρης
Γ. Παπασιδέρης 17.00 Κορωπί-Έσπερος ΑΟΠΑ Αναστόπουλος Α.-Κοτσιμπός
ΔΑΚ Νίκαιας 17.00 Ιωνικός Ν.-Νίκη Αμαρ. Γκαμήλη-Φασόλης
Αγ. Δημητρίου(Ν) 17.00 Κρόνος Αγ. Δημ.-Ηράκλειο Καρακάσης-Λιότσος
Ν. Πέρκιζας 17.00 Προμηθέας Χ.-Ίκαρος Ν. Σμ. Τσαρούχα-Παπαφωτίου
Λίντο 17.00 Εργοτέλης-Πανελευσινιακός Δημόπουλος-Σοφιανόπουλος
Ν. Σμύρνης 17.00 Πανιώνιος-Αμύντας Ανδρικόπουλος-Καραβίτης

Βόρειος όμιλος

ΔΑΚ Βόνιτσας 17.00 Αίολος Αστ.-Ιωνικός Ιωνίας Παπαδόπουλος Θ.-Μελανίδης
ΔΑΚ Αγρινίου 17.00 Αγρίνιο-Πολύγυρος Τσιαπλής-Κατωτικίδης
ΔΑΚ Καλαμαριάς 17.00 ΕΑΚ Θεσ/κης-Ανατόλια Σιμητόπουλος-Θεοδώρου
ΕΑΚ Λάρισας 17.00 ΑΕΛ-Ευκαρπία Παπαγερίδης-Ντούρας
Παλαμά 17.00 Τιτάνες Π.-Ερμής Λαγκαδά Ταρενίδης Κ.-Δημάδης
Άργους Ορεστικού 17.00 Άργος Ορεστικό-Καστοριά Καλογερόπουλος-Φακίτσας
Αρναίας 13.30 Στρατώνι-ΓΣ Λάρισας Τζίμα-Τζιοπάνος Ν.