Αδικαιολογήτως απόντες οι παίκτες της ΑΕΚ στην προπόνηση της εθνικής ανδρών

Μόλις δέκα παίκτες είδε ο ομοσπονδιακός προπονητής Θανάσης Σκουρτόπουλος να δίνουν το παρών στην απογευματινή προπόνηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ενόψει του τελευταίου “παραθύρου” των προκριματικών αγώνων του Ευρωμπάσκετ 2022. Κι αυτό διότι οι τρεις παίκτες της ΑΕΚ Δημήτρης Κατσίβελης, Λίνος Χρυσικόπουλος και Δημήτρης Μωραΐτης ήταν απόντες και μάλιστα αδικαιολογήτως, όπως επισημαίνεται από την πλευρά της ομοσπονδίας.

Οι τρεις παίκτες με την κίνησή τους αυτή ουσιαστικά έθεσαν εαυτόν εκτός ομάδας κι όπως ξεκαθαρίζει η ΕΟΚ “… το θέμα τους θα παραπεμφθεί άμεσα στα αρμόδια όργανα για να εφαρμοστούν όσα προβλέπονται από τον εν ισχύ Αθλητικό Νόμο και τον εσωτερικό κανονισμό της Ομοσπονδίας”. Η κίνηση των παικτών να μην παραστούν στην προπόνηση έχει εξοργίσει τα στελέχη της ομοσπονδίας, που επιρρίπτουν ευθύνες κυρίως στον σύλλογο που ανήκουν οι τρεις παίκτες, με την ΕΟΚ να τονίζει ότι “… αισθάνεται τη δυσάρεστη ανάγκη να εκφράσει τη δυσφορία της για την αντιμετώπιση κάποιων “αφεντικών” του μπάσκετ στην Ελλάδα, έναντι της εκπροσώπησης του ελληνικού μπάσκετ που είναι οι Εθνικές ομάδες. Και είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουν άπαντες για μια ακόμα φορά τη σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο: Του ελληνικού μπάσκετ και του μπάσκετ στην Ελλάδα”.

Πλέον η ΕΟΚ έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες και τις επαφές με τη FIBA, προκειμένου να προχωρήσει στην αντικατάσταση των απόντων για τα παιχνίδια που θα δώσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη Ρίγα της Λετονίας. “Έτσι κι αλλιώς, ανεξάρτητα από τα περιθώρια που θα υπάρξουν, οποιοσδήποτε παίκτης μπορέσει να κληθεί θα πρέπει να έχει διάστημα 48 ωρών από την ώρα που θα υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού μέχρι να του επιτραπεί η είσοδος στη Λετονία, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν στη χώρα”, τονίζεται από την ομοσπονδία, την ώρα που ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είδε στην προπόνηση της Κυριακής να βρίσκονται στη διάθεσή του οι Βασίλης Καββαδάς, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Ζώης Καράμπελας, Γιάννης Κουζέλογλου, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Βασίλης Μουράτος, Χρήστος Σαλούστρος, Βασίλης Τολιόπουλος, Γιώργος Τσαλμπούρης και Νίκος Χουγκάζ. Κι αυτοί είναι δεδομένο ότι μετά την αυριανή προπόνηση της εθνικής ομάδας θα μπουν στο τσάρτερ με προορισμό τη Λετονία.