enwsi-iliou2014Τα παράπονα της Νίκης Αμαρουσίου για τη διαιτησία του αγώνα της περασμένης αγωνιστικής στο Ιλιον άφησαν έκπληκτους τους παράγοντες της Ενωσης. Ο σύλλογος του Ιλίου, θέλησε να τοποθετηθεί στα στα λεγόμενα της Νίκης, καθώς θεωρούν δικαίωμα του φιλικού σωματείου να εκφράσουν τα… ήπια παράπονα τους, αλλά χωρίς να παραποιούνται τα γεγονότα.

«Αρχικά να πούμε ότι τα φάουλ του αγώνα ήταν 21-16! Δεκαέξι φάουλ συνολικά σφυρίχτηκαν στην φιλοξενούμενη ομάδα. Εκτός του Παβλίσεβιτς που είχε τέσσερα (4), κανείς από την Νίκη δεν ξεπέρασε τα δύο (2) φάουλ. Το τέταρτο σφάλμα, ήταν τεχνική ποινή μαζί με το τρίτο φάουλ.

Το ότι η Νίκη προηγήθηκε 21-28 στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου δεν το αρνείται κανείς, αλλά οι αγώνες τελειώνουν στο 40′. Με το να γράφουν ότι το παιχνίδι από τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου κύλησε, όπως το ήθελε η Νίκη έως το 33′ εύκολα μπορεί να εννοηθεί ότι προηγούνταν έως το 33′.

Η αλήθεια είναι, ότι η Ένωση επανέκτησε την πρωτοπορία στο σκορ από το ημίχρονο κιόλας (σκορ 35-33) και στο τρίτο δεκάλεπτο η διαφορά ήταν στους 6 πόντους (51-46). Στο 33′ όπου η Νίκη… έλεγχε το παιχνίδι η διαφορά ήταν στο +8 (57-49) και στο 33:47 ήταν στους 13 πόντους, ενώ στο 35′ το σκορ ήταν 67-49.

Στην συνέχεια η διαφορά έφτασε και τους 29 πόντους. Για αυτό άλλωστε και δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν καν τα δύο τάιμ άουτ από τον προπονητή μας κ. Πανούλια από σεβασμό στην αντίπαλή ομάδα.

Επίσης, στο σημείο του αγώνα που ο Μίλος Παβλίσεβιτς είχε δύο φάουλ, το ίδιο συνέβη και με τον αθλητή της Ένωσης Γιάννη Τσολάκη που απεσύρθη για να προφυλαχθεί. Ο Παβλίσεβιτς παρέμεινε, με αποτέλεσμα να χρεωθεί με τρίτο φάουλ (τακτική επιλογή να πάνε οι επιθέσεις σε αυτόν) και αφού έκανε τρίτο φάουλ δέχθηκε αμέσως μετά τεχνική ποινή (δεν γνωρίζουμε τι ειπώθηκε μεταξύ αθλητή και διαιτητή).

Στο διάστημα της απουσίας του Παβλίσεβιτς, η Νίκη παρέμεινε μπροστά ή και λίγο πίσω στο σκορ. Στο διάστημα της παρουσίας του (δεν έκανε ποτέ 5ο φάουλ) η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +29.

Η Νίκη Αμαρουσίου αναφέρει ότι δεν θα δώσει συνέχεια, και εμείς δεν θέλουμε να μπούμε σε αντιπαράθεση (άλλωστε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το σωματείο), ούτε να δώσουμε συνέχεια, αλλά δεν γίνεται να ανεχθούμε την παραποίηση των γεγονότων του αγώνα γιατί οι εντυπώσεις μένουν. Άλλωστε υπάρχει το φύλλο αγώνα και το βίντεο που αποδεικνύουν τα πραγματικά γεγονότα».