Αζίζης: «Φορτώνω βιβλία σε τσάντες για να κάνω καθίσματα»

Περιορίζοντας την κίνηση του στο σπίτι και βγαίνοντας έξω μόνο για γυμναστική, ακολουθώντας τα μέτρα πρόληψης, ο Νίκος Αζίζης μιλά στο makedonikos.gr για τις ασχολίες του αυτήν την περίοδο, το «θολό» τοπίο αναφορικά με τη συνέχεια του πρωταθλήματος, καθώς και τη διαδικασία αποκατάστασης από την ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου που υπέστη στα μέσα Δεκέμβρη.

Πώς περνάς την καραντίνα και πώς επικοινωνείτε με την ομάδα;
«Προσπαθώ να κάνω γυμναστική όσο περισσότερο μπορώ μες στο σπίτι, προσπαθώ να διατηρώ και το πόδι σε… φόρμα όσο γίνεται, γιατί δεν έχω καθόλου εργαλεία εδώ. Ξεκίνησα τρέξιμο αυτές τις μέρες, ποδήλατο, γενικότερα γυμνάζομαι όπως μπορώ. Με την ομάδα μιλώ καθημερινά σε προσωπικό επίπεδο, με τον κόουτς και με τα υπόλοιπα παιδιά. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις, γιατί εκτός των άλλων φέτος είχαμε και πολύ καλούς χαρακτήρες στην ομάδα».

Πώς βλέπεις τα πράγματα σχετικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος; Ο Μακεδονικός διεκδικούσε με αξιώσεις την άνοδο όταν διεκόπη:
«Νομίζω πως η άνοδος δε θα χαθεί, οι ομάδες που θέλουν να ανέβουν θα ανέβουν. Απλά ακούγονται πολλά σενάρια, το καλύτερο πιστεύω είναι να μη συνεχιστεί, να τελειώσει όπως είναι. Γιατί αν συνεχιστεί θα επιβαρυνθούν κι άλλο οι ομάδες, αφού αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα καλοκαίρι θα πρέπει να ξαναμαζέψεις τους παίκτες. Για εμάς εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι εύκολο, αλλά στην επαρχία οι ομάδες θα δυσκολευτούν πολύ. Άκουσα προσωπικά ότι ίσως ξεκινήσουμε 1 Αυγούστου προετοιμασία, με σκοπό να συνεχιστεί το πρωτάθλημα από αρχές Σεπτέμβρη και να τελειώσει μέσα Οκτώβρη. Δεν ξέρω τι να σου πω, δεν ξέρω τι πρόκειται να ισχύσει τελικά».

Πώς προχωρά η αποκατάσταση του τραυματισμού σου και πώς νιώθεις; Πλησιάζει η επιστροφή σου;
«Εντάξει μου λείπει πολύ (σ.σ. το να παίζει). Είναι η δεύτερη φορά που το παθαίνω. Θέλει υπομονή και σιγά σιγά. Όπως είπα κάνω ό,τι μπορώ. Μου έκανε ζημιά το γεγονός ότι έκλεισε το φυσικοθεραπευτήριο (σ.σ. του Μακεδονικού), δεν έχω κάποιον φυσικοθεραπευτή από πάνω μου πλέον. Με το κλείσιμο, το πόδι μου “έπεσε” κατευθείαν. Για να καταλάβεις φορτώνω βιβλία σε τσάντες για να κάνω καθίσματα (σ.σ. γέλια). Ξεκίνησα και τρέξιμο όπως σου είπα, λίγο ποδήλατο, σιγά σιγά μπαίνω. Στην προετοιμασία θα είμαι έτοιμος».

Τι μήνυμα στέλνεις στον κόσμο για τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε;
«Να μείνουμε μέσα όσο περισσότερο μπορούμε. Να προστατέψουμε τους εαυτούς μας. Πρώτη φορά ζούμε κάτι τέτοιο και θέλει ευσυνειδησία απ’ όλους. Ο καθένας να λειτουργήσει ατομικά και να προστατέψει τους δικούς του».