Αιχμές για τη “διασπαστική” κίνηση από την ΕΣΚΑΣΕ, ικανοποίηση για τη στάση της ΕΟΚ

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΚΑΣΕ καταδικάζει την “διασπαστική” κίνηση που επιχειρήθηκε πρόσφατα από εκπροσώπους σωματείων της Εύβοιας, προκειμένου να δημιουργηθεί μία Ένωση για τα σωματεία της περιοχής. Το ΔΣ της ΕΣΚΑΣΕ αφήνει αιχμές προς τους “εμπνευστές” της εν λόγω ενέργειας, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση της για την απόφαση της ΕΟΚ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΣΚΑΣΕ:

“Προ ολίγων ημερών η Ε.Ο.Κ με έγγραφό της, που γνωστοποίησε προς όλες τις Ενώσεις, έθεσε τέλος στη σχετική κίνηση – προσπάθεια διαχωρισμού της ‘Ενωσης μας, με σκοπό τη δημιουργία νέας, γενικεύοντας συγχρόνως τη θέση της αυτή για όλες τις υπάρχουσες Ενώσεις πανελλαδικά.

Το Δ.Σ της Ε.Σ.Κ.Α.Σ.Ε στη συνεδρίασή του στις 31-1-2018 συμπεριέλαβε στην ημερήσια διάταξη το εν λόγω θέμα και ομόφωνα αποφάσισε τα ακόλουθα:

α. Εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή του για την άμεση και σαφή θέση της Ομοσπονδίας και παράλληλα δηλώνει την πλήρη ταύτιση των απόψεών του με αυτές της Ε.Ο.Κ.

β. Καταδικάζει απερίφραστα τις μεθόδους, τους τρόπους και τις ενέργειες που επέλεξαν τα δύο μέλη του Δ.Σ της Ε.Σ.Κ.Α.Σ.Ε και όλων των εμπλεκομένων, κυρίως ως ανορθόδοξες, αντιδεοντολογικές, διασπαστικές και αντιαναπτυξιακές, δεδομένου ότι η προσπάθεια αυτή δεν τελούσε σε γνώση του υπάρχοντος θεσμικού φορέα (δηλαδή της ΕΣΚΑΣΕ), με συνέπεια εκτός των άλλων αρνητικών επιπτώσεων που όλοι γνωρίζουν, να φέρει σε δύσκολη θέση την πλειονότητα των σωματείων της Εύβοιας.

γ. Τέλος δηλώνει, ότι όπως διοικήσαμε μέχρι σήμερα, θα συνεχίσουμε με συνέπεια και εργατικότητα το έργο που έχουμε αναλάβει, με γνώμονα πάντα την πρόοδο και την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος που όλοι υπηρετούμε στην περιφέρειά μας, θέτοντας όπως πάντα όλα τα σωματεία υπό την σκέπη του Δ.Σ. σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες του υγιούς συναγωνισμού, με ίσους όρους, χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις”.

.

Διαβάστε ακόμη…