Αλβέρτης: “Παραγωγή νέων παικτών, αλλά και σωστών ανθρώπων και φιλάθλων”…

alvertis_parousiasi_panathinaikosΜία νέα εποχή ξεκινά από την Τρίτη 30/6 στον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Η εποχή… Σάσα Τζόρτζεβιτς, καθώς όπως αποκάλυψε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Τάκης Τριαντόπουλος “σας ανακοινώνω ότι μόλις υπογράφησε η συμφωνία με το νέο τεχνικό της ομάδας Σάσα Τζόρτζεβιτς” κι εκείνη της ίδρυσης των ακαδημιών του “τριφυλλιού”. Στο πλαίσιο, λοιπόν, της παρουσίασης του νέου αυτού πλάνου έγινε γνωστή η οριστικοποίηση της συμφωνίας με τον Τζόρτζεβιτς, δίχως πάντως αυτό το νέο να επισκιάσει το πολύ σημαντικό γεγονός, του οποίου ηγείται ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Ο “Φράγκι” που έχει το ρόλο του διευθυντή της ακαδημίας των “πρασίνων” έδωσε μάλιστα και το δικό του σύνθημα για τη νέα εποχή. “Στόχος μας πέραν της παραγωγής νέων παικτών είναι να φτιάξουμε και σωστούς ανθρώπους, σωστούς φιλάθλους που θα βλέπουν τα πράγματα από ένα διαφορετικό μάτι”, σχολίασε ενώ λίγο νωρίτερα ο Τάκης Τριαντόπουλος που πρώτος είχε λάβει το λόγο είχε τονίσει…

“Μαζευτήκαμε εδώ εν μέσω δύσκολων συνθηκών στη χώρα αλλά ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος πρεσβευτής του αθλητισμού σε συλλογικό επίπεδο και δεν επηρεάζεται από το κλίμα τρομοκρατίας που κάποιοι επιβάλλουν. Η Ελλάδα έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον και πάνω σε αυτό το μέλλον θα επενδύσουμε. Στο δρόμο που χάραξε ο κύριος Γιαννακόπουλος από πέρσι. Δίπλα μας θα έχουμε και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Η Ακαδημία θα βρίσκεται εδώ, στο ΟΑΚΑ, στις αίθουσες του All Star Arena, δίπλα στην ομάδα και η ομάδα δίπλα στις ακαδημίες για να καλλιεργήσουμε το ταλέντο των νέων αθλητών έτσι ώστε να γίνουν Πρωταθλητές στα γήπεδα και στη ζωή. Επικεφαλής δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη. Η ένδοξη πορεία του και η αφοσίωσή του στην ομάδα είναι γνωστή. Θα πλαισιώνεται από έμπειρους και καταξιωμένους προπονητές και από έμπειρη ομάδα γιατρών και ψυχολόγων που θα υποστηρίζουν τους αθλητές μας. Πέραν της αθλητικής εκπαίδευσης θα παρέχονται και επιμορφωτικά σενάρια πάνω σε νέες τεχνολογίες από τη Microsoft και τη Sports Consulting. Ευχαριστώ επίσης τον κύριο Μιχαλαριά και τον Ερασιτέχνη και όλους τους συντελεστές που από την αρχή δούλεψαν για να ανακοινώσουμε σήμερα την ίδρυση των ακαδημιών του Παναθηναϊκού. Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα”.

alvertis_parousiasi_panathinaikos 1Από την πλευά του ο Αλβέρτης πρόσθεσε: “Είναι μεγάλη χαρά και τιμή ν’ ανακοινώνουμε την έναρξη των ακαδημιών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, διότι είναι ένας στόχος που έφτασε η ώρα να πάρει σάρκα και οστά. Θέλουμε να παρέχουμε στα νέα παιδιά τα εργαλεία για να αξιοποιήσουν πλήρως το ταλέντο τους. Οι παροχές που είπε ο κύριος Τριαντόπουλος δεν θα είναι απλά γραμμένες στο χαρτί, θα είναι δίπλα στα παιδιά καθημερινά, θα είναι έμπρακτα παρούσες. Σκοπός μας είναι να φτιάξουμε μια βάση παιδιών που θα επανδρώσει και τον Παναθηναϊκό και την εθνική ομάδα και όποιες άλλες ομάδες θα θέλουν ελληνόπουλα. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Ήρθε η ώρα όσα σκεφτόμασταν να τα κάνουμε πράξη. Ξεκινάμε στις 5 Σεπτεμβρίου και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα.
Θα υπάρχει συνδετικός κρίκος μεταξύ της ανδρικής ομάδας. Σκοπός είναι να επανδρώσουμε και την εθνική ομάδα. Ένας λόγος παραπάνω το ότι το γήπεδο που διαλέξαμε απέχει ελάχιστα μέτρα από την ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού. Οι μικροί θα είναι δίπλα στους μεγάλους και θα υπάρχει κοινό πλάνο.
Το όραμα και το όνειρό μας παίρνει σάρκα και οστά. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει φυτώρια που θα του εξασφαλίζουν παίκτες για όλα τα παιδιά της Ελλάδας και όχι μόνο. Αυτό το λέω και κρατήστε το. Πρέπει κάποια στιγμή τα παιδιά να μπουν σε μια πραγματική φιλοσοφία στο τι θα αντιμετωπίσουν, να γνωρίζουν πως να διαχειριστούν την επιτυχία και την αποτυχία. Είμαστε έτοιμοι να εφοδιάσουμε τα παιδιά με ισχυρά όπλα για το μέλλον, κοινωνικά και αθλητικά”.

alvertis_parousiasi_panathinaikos 3Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Ηλίας Μιχαλαριάς εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη νέα προσπάθεια, επισημαίνοντας: “Οι Ακαδημίες αποτελούν το next level των ακαδημιών. Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ μεγάλη παράδοση στις ακαδημίες του μπάσκετ, πήρε το Πρωτάθλημα στους Εφήβους, ήταν δεύτερος στο Under 22 της ΕΣΚΑΝ, ήταν Πρωταθλητής σε Κορασίδες και 2ος σε Νεανίεδες και Παμπαίδες. Τουλάχιστον στην Αθήνα μπάσκετ σημαίνει Παναθηναϊκός. Τα παιδιά θα αποκτήσουν άλλη κατάρτιση στο μπάσκετ με ένα προπονητικό επιτελείο που θα έχει όλα τα εχέγγυα να αναπτύξει αυτά τα παιδιά. Ο Ερασιτέχνης είναι δίπλα σε αυτήν την προσπάθεια 100%.
Οι ακαδημίες στη Λεωφόρο συνεχίζουν να είναι σε ισχύ σε άμεση συνεργασία και θα το δείτε στην πορεία. Ωστόσο οφείλουμε να πούμε ότι είναι ένα μεγάλο βήμα για όλη την οικογένεια. Ο “Φράγκι” έχει παίξει στον “Τάφο του Ινδού”, έχει σηκώσει πρωτάθλημα ΕΣΚΑ με την ομάδα του Παναθηναϊκού, έχει βιώσει τα πάντα από την αρχή μέχρι το τέλος. Από το εφηβικό μέχρι το τέλος. Αποτελεί πρότυπο για νέους μπασκετμπολίστες. Είμαστε δίπλα στο εγχείρημα και θεωρητικά και πρακτικά. Κάνουμε το βήμα μαζί. Δεν θα ευχηθώ καλή επιτυχία, είμαι σίγουρος για την επιτυχία”, ενώ εξήγησε ότι “… στο ΟΑΚΑ θα συγκεντρωθούν ομάδες αγοριών. Τα κορίτσια συνεχίζουν κανονικά στον “Τάφο του Ινδού”. Το παιδικό και το εφηβικό φεύγει από το γήπεδο στη Λεωφόρο, από τις προπονήσεις. Οπότε για τα υπόλοιπα τμήματα θα υπάρχει περισσότερος χρόνος”

Στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν το «παρών» ο εκτελεστικός διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Τάκης Τριαντόπουλος, ο Διευθυντής της Ακαδημίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Ηλίας Μιχαλαριάς, ο διευθυντής της Hellenic Seaways Άρης Κατσαΐτης, ο εκπρόσωπος της ABC Consulting Λάζαρος Ιωάννου, ενώ την συνέντευξη Τύπου προλόγισε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Νίκος Μπουρλάκης.