Αμύντας: Ο… φονέας των γιγάντων!

Οταν ηττάται μια ομάδα συνήθως δεν αποτελεί θέμα. Αυτό όμως δεν ισχύει όταν νικάς το φετινό ΚΑΟΔ! Ο Αμύντας έκανε το… θαύμα του και ανάγκασε τους Δραμινούς μόλις στη δεύτερη ήττα τους. Παράλληλα, έγινε η μοναδική ομάδα που έχει νικήσει ΚΑΟΔ, Ρέθυμνο και Ικαρους Σερρών!

Ο Αμύντας ήταν αυτός που μπήκε δυνατά στο παιχνίδι έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού, φτάνοντας στη δεύτερη περίοδο τη διαφορά ακόμα και στους +10. Ομως, φυσικό ήταν οι Δραμινοί να αντιδράσουν κάνοντας το παιχνίδι κυριολεκτικά ματς για γερά νεύρα.

Το τελευταίο λεπτό ήταν κάτι παραπάνω από συγκλονηστικό. Στο τελευταίο λεπτό οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ (70-71) για να γίνει το 72-71 με λέι απ του Φαίδωνα Παγώνη. Ακολούθησαν δύο εύστοχες ελεύθερες βολές του Μπάμπη Σαμοθράκη (74-71) και  το γκολ φάουλ του Λιούμπο Γιοβάνοβιτς, ενώ ο Αμύντας είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, αλλά ο Ρήγας Παπαργυρόπουλος ατόχησε στις δύο ελεύθερες βολές.

Στην παράταση, το παιχνίδι πήγαινε πόντο – πόντο. Καθοριστικό ήταν το καλάθι του Λεωνίδα Ζούπα κάνοντας το 84-81 35’’ πριν από το τέλος αλλά ο Βασίλης Κιτσούλης απάντησε με τρίποντο εκτός ισορροπίας (84-84). Ο ΚΑΟΔ έκανε γρήγορο φάουλ στον Μπάμπη Σαμοθράκη για να ευστοχήσει στις δύο ελεύθερες βολές και να κάνει το 86-84. Το τελικό διαμόρφωσε 88-86 διαμόρφωσε ο Μπάρμας με δύο ελεύθερες βολές. Στην τελευταία επίθεση ο Γιώργος Σουρλής αστόχησε εις διπλούν σε σουτ τριών πόντων!