Τη διάδοχη κατάσταση στον πάγκο του Πανσερραϊκού βρήκαν τα “λιοντάρια” με τον Στέργιο Ποργιόπουλο να παίρνει το χρίσμα. Οι ιθύνοντες τον σύλλογο στη συνεδρίασή τους πριν από μερικά 24ωρα, “κλείδωσαν” την υπόθεση αντικατάστασης του Ραδή Θεοδωρίδη με τον Ποργιόπουλο να παίρνει το χρίσμα και το μόνο που απομένει είναι και η επίσημη ανακοίνωσή του.

Ο Στέργιος Ποργιόπουλος, μάλιστα επιβεβαίωσε την επιστροφή του στην ομάδα, με δηλώσεις του στο serresport.gr, λέγοντας ότι “… επιστρέφω στο «σπίτι μου», μετά απο 10 χρόνια! Έτσι αισθάνομαι τον σύλλογο του Πανσερραϊκού, που έχω υπηρετήσει και παλαιότερα απο την θέση του προπονητή, σε διάφορες ομάδες του, στην πορεία των ετών”. Και συνέχισε: “Θέλω να ευχαριστήσω, προσωπικά τον πρόεδρο του ΜΓΣ Πανσερραϊκός, Τάσο Παναγιώτου, για την θέση που μου εμπιστεύεται σε ένα τόσο σημαντικό τμήμα του «κόκκινου συλλόγου». Επίσης ευχαριστώ θερμά τον έφορο του τμήματος κ. Θάνο Μηλούση και τους συνεργάτες του στην ομάδα, για την τιμητική πρόταση που μου κάνουνε, να συνεργαστούμε μαζί.

Επιθυμώ ο Πανσερραϊκός, να γίνει σημείο αναφοράς στην Β’ Εθνική και βήμα-βήμα, να φτάσουμε στην καταξίωση, μαζί με την στήριξη του κόσμου μας. Έχουμε μια ομάδα με νεανικό κορμό, που πλαισιώνεται απο έμπειρους παίκτες και καταξιωμένες προσωπικότητες, που θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση, ώστε να παίξουμε ένα σύγχρονο και μοντέρνο μπάσκετ. Με δουλειά και υπομονή θα πετύχουμε!

Αισθάνομαι πιο ώριμος και αποφασισμένος για νέες μπασκετικές προκλήσεις. Το τελευταίο διάστημα, εξέλιξα τις γνώσεις μου πάνω στο άθλημα που αγαπώ, δίδαξα σε σεμινάρια αναγνωρισμένα, με σημαντικά πρόσωπα του χώρου και έρχομαι απο μια πετυχημένη (5/6 και παραμονή) αν και ανολοκλήρωτη σεζόν στην Θεσσαλονίκη, με τον Αίαντα. Έμεινα 2 χρόνια μακριά απο το Σερραϊκό μπάσκετ και είδα το «δάσος» με άλλη ματιά, κάτι που με γεμίζει κίνητρο και φιλοδοξίες”.