mpatista_twiiterpaobcΟ Παππάς έδειξε το δρόμο, οι μικροί τον ακολούθησαν κι οι Διαμαντίδης και Μπατίστα στα 6 δεύτερα πριν το τέλος της αναμέτρησης έστειλαν τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας (77-76) κι άφησαν τον Ολυμπιακό με την… απορία. Αφού δεν μπόρεσαν και τώρα να νικήσουν στο (άδειο) ΟΑΚΑ τον ελλειπέστατο Παναθηναϊκό, αφού δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν τη νίκη, όταν περίπου 2 λεπτά πριν το τέλος είχαν “αέρα” 7 πόντων (68-75), πότε θα μπορέσουν να το πράξουν;

Ρητορικό μπορεί να πει κανείς ότι είναι το ερώτημα, αλλά τέθηκε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης αμέσως μετά το τέλος του ματς. Ενός ματς που βρήκε τους “πράσινους” να πανηγυρίζουν την πρόκριση στα ημιτελικά και να ετοιμάζονται να υπερασπιστούν τον τίτλο τους.

Στα… του ματς ο Παναθηναϊκός παρότι παρουσιάστηκε με πολλές απουσίες κατόρθωσε στο πρώτο 20λεπτο να θέσει αρκετούς προβληματισμούς στον Ολυμπιακό, που έδειξε να είναι εκτός κλίματος, δεν είχε ενέργεια, επιχείρησε πολλά τρίποντα κι είδε τους αντιπάλους του να “χτίζουν” διαφορές. Ανέτρεψε το 12-4, προηγήθηκε με 17-18 αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι είχε τον τρόπο του για να τον… προβληματίζει (33-28). Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε αποφασισμένος, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Παναθηναϊκού και βρέθηκε μ΄ ένα 0-17 στο +12 (33-45). Διαφορά που όμως αποδείχθηκε στην πορεία εύθραυστη, χάρη στον Παππά, ο οποίος ανέλαβε δράση και κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό. Οι Πειραιώτες στο 38′ είδαν το ταμπλό του άδειου ΟΑΚΑ να γράφει 68-75 και μάλλον πίστεψαν ότι το ματς τελείωσε, δίνοντας την ευκαιρία στους αντιπάλους τους να πετύχουν την ανατροπή. Οι Παππάς και Σλότερ πέτυχαν καθοριστικά καλάθια, ο Πρίντεζης (που μαζί με τον Λοτζέσκι ήταν οι καλύτεροι του Ολυμπιακού) έκανε λάθος κι ο Διαμαντίδης με τρίποντο έφερε την ισοφάριση (75-75). Στα 6,2 δεύτερα ο Μπατίστα έκανε φάουλ στον Σλούκα, που ευστόχησε στη μία από τις δύο βολές (75-76) και στην επίθεση που έγινε ο Διαμαντίδης διέσχισε το γήπεδο (δίχως να του κάνει κάποιος φάουλ, παρότι ο Ολυμπιακός είχε μόλις 3!!!), βρήκε τον Μπατίστα που κάρφωσε τη μπάλα στο καλάθι του Ολυμπιακού (77-76), που στα 0,4΄΄ δεν μπόρεσε να κάνει κάτι ώστε ν΄ αλλάξει την… ιστορία!

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-14, 33-32, 49-60, 77-76

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Διαμαντάκος, Σλότερ 7, Μποχωρίδης 5 (1), Γιάνκοβιτς 11, Φώτσης 7 (1), Παππάς 19 (3), Μπλουμς 8 (2), Διαμαντίδης 8 (2), Μπατίστα 12.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 6 (2), Χάντερ 6, Ντάνστον 10, Σπανούλης 12 (2), Μάντζαρης 3 (1), Σλούκας 3, Λαφαγιέτ 7 (1), Λοτζέσκι 16 (4), Πρίντεζης 13.

* Ένσταση κατέθεσε ο Ολυμπιακός στο ημίχρονο του αγώνα, επικαλούμενος ότι στο γήπεδο βρίσκονταν περισσότεροι οπαδοί απ΄ όσους προβλέπεται από τον κανονισμό για κεκλεισμένων των θυρών ματς. 

Πηγή φωτογραφίας twitter paobc